«حامیان ترنم»؛ عاشقانه ای در بازار همدان / از نجات دختری که فروخته شد تا آزادی اهالی «دربند»

«حامیان ترنم» عاشقانه ای است که بازاریان همدان آن را سرودند و ندای آن را تا ابدیت تثبیت کردند تا مبادا نیازمندی بی پاسخ بماند.
خبرگزاری فارس همدان؛ قصه «حامیان ترنم» از پاسخ به ندای کمک پیرمرد جاروفروشی آغاز شد که به «بازار طلا» آمده بود. سال ۹۱ بود چند تن از بازاریان با همکاری یکدیگر مایحتاجی تهیه کردند تا ندای پیرمرد معلول بی پاسخ نماند، پس از گذشت مدتی حال و روز پیرمرد خراب تر از گذشته شد و بیماری و فقر بر او چیره شده بود، کسبه بازار تصمیم گرفتند به صورت مستمر او کمک کنند تا اموراتش بگذرد.
امروز پیرمرد دار فانی را وداع گفته اما ناخواسته چراغی را روشن کرده و مسبب کار خیری شده که هزاران پیرمرد، بیمار، جوان و زنان بی سرپرست استان دعاگویش هستند.
مجموعه «حامیان ترنم» در ابتدا فقط با مشارکت کسبه و معتمدان بازار طلا آغاز به کار کرد و کم کم جان گرفت، امروز تقریبا تمام بازاریان همدان در آن سهیم هستند و بانی کار خیر می شوند.
رئیس و نایب رئیس نداریم، همه برای دلشان کار می کنند
در این مجموعه رئیس و نایب رئیس تعریف نشده همه برای دلشان کار خیر می کنند هر چند با حضور هشت نفر از پیشکسوتان بازار طلا هیأت امنایی تشکیل شده و هراز چندگاهی بازدید و تحقیق در مورد شرایط نیازمندان را انجام می دهند.
یکی از کسبه جوان «بازار طلا» در حجره ای نشسته و بیش از ۱۰ ساعت در شبانه روز به رتق و فتق امور خیریه از جمله صدور حواله خرید، سرکشی به فعالیت ها و توزیع اقلام می پردازد.
«سیدمهدی باقری» که اغلب بعدازظهرها در خیریه فعال است می گوید: در مجموعه «حامیان ترنم» هر بازاری مسوول یک خانواده و یک فعالیت است البته فعالیت ما به استان محدود نمی شود بلکه در سطح کشور بر اساس اعلام نیاز فعال هستیم.
کمک رسانی حد و مرز ندارد
مسوول مجموعه «حامیان ترنم» با اشاره به اینکه در این مجموعه برای کمک رسانی هیچ مرزبندی نداریم تا بتوانیم هر نوع نیازی را با توجه به توان خود پاسخ دهیم بیان می کند: بیماران خاص، نیازمندان، مددجویان و دیگر اقشار نیازمند جامعه برای دریافت کمک به این موسسه معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه شهروندان همدانی به خوبی با ما همکاری می کنند تأکید می کند: مجموعه ترنم سه فعالیت مهم عام المنفعه در همدان را پی ریزی و پیگیری کرده است.
رسوم خوبی در مجموعه «حامیان ترنم» نهادینه شده و ادامه دارد، کارهایی که برای نخستین بار در همدان توسط این کسبه آغاز شده است؛ به عنوان مثال کسبه بازار طلا که فوت می کنند هزینه مراسم شام آنها به حساب این موسسه واریز می شود تا صرف خرید مواد غذایی و اقلام دیگر برای کمک به نیازمندان شود، عکس متوفی هم بر روی این اقلام نصب و برای خیرات توزیع می شود.
از ابتکارات دیگر این مجموعه می توان به کرایه تاج گل های مصنوعی برای مراسم ختم و شادی اشاره کرد، حامیان ترنم بیش از سه سال است این طرح را در همدان ابداع کردند و امروز ۴۰ تاج گل مصنوعی کرایه می دهند البته به دلیل استقبال خوب مردم ۳۰ تاج گل دیگر در مرحله آماده سازی قرار دارد.
مشارکت خوب مردم در کرایه تاج گل مصنوعی
اغلب پنج شش روز از هفته به طور میانگین خانواده های همدانی برای شرکت در مراسم ها تاج گل مصنوعی کرایه می کنند مبلغ آنها بین ۵۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده اما در اکثر مواقع بهای بیشتری بابتش پرداخت می کنند و حتی دیگر شهروندان نیز درگیر کار خیر می شوند.
مجموعه «حامیان ترنم» ابداع دیگری هم دارند، برای نخستین بار در همدان به سراغ رستوران ها و تالارها رفته و قراردادی منعقد کردند تا غذاهای دست نخورده مراسم ها به آنها سپرده و بعد از بسته بندی بین نیازمندان توزیع شود، هتل های همدان و مردم در این مهم همکاری خوبی دارند.
باقری با بیان اینکه اغلب بین ساعت ۹ تا ۱۲ شب مشغول جمع آوری غذا و بسته بندی هستیم و در نهایت تعدادی از کسبه ۳۰۰ تا ۴۰۰ پرس غذا را هر شب در مناطق محروم توزیع می کنند می گوید: البته غذاها جلوی درب منازل توزیع نمی شود بلکه به معتمد محله ها تحویل داده می شود مبادا خانواده ای معذب شود.
وی با اشاره به اینکه اغلب غذاها بین بیماران سخت درمان و صعب العلاج توزیع می شود اضافه می کند: دهه اول محرم ۱۶ هزار پرس غذا بسته بندی و توزیع شده که سپاه و ارتش هم به خوبی در این زمینه ورود کرده اند.
این مجموعه در راستای فرهنگسازی بین شهروندان و بازاریان همدان موفق عمل کرده و در حال حاضر به دنبال وسعت بخشیدن مشارکت مردمی هستند چراکه معتقد است به جای تجمل گرایی و هزینه های گزاف مراسم ها می توان دستگیری از نیازمندان و رفع عمده مشکلات آنها را در برنامه قرار دارد.
اصول منحصر به فرد کمک به نیازمندان
«حامیان ترنم» به اصول منحصربه فردی برای کمک به نیازمندان پایبندند و آن را وظیفه می دانند، قانونشان قانون بازار است و نانوشته همگی آن رعایت می کنند.
آزادی زندانی های جرایم غیرعمد لذت بخش ترین کار آنهاست از هیچ کار خیری فروگذار نیستند از تهیه جهیزیه تا ایجاد اشتغال.
باقری آمار دقیقی از تعداد آزادی زندانی ها به خاطر ندارد، اما می گوید به لطف خدا دهه اول محرم امسال چهار زندانی را آزاد و به آغوش خانواده بازگردانده اند.
آخرین زندانی آزادشده توسط «حامیان ترنم» مرد ۶۴ ساله ای است که برای ۴ میلیون تومان بدهی هفت سال گرفتار بند بوده و امروز ترنمی ها سبب شدند این مرد دوباره طلوع خورشید را ببیند.
فعالیت های حامیان ترنم به اندازه ای وسیع است که سؤالات بسیاری را در ذهن متبادر می کند، طلافروش جوان که این روزها به نظر طلای واقعی را پیدا کرده، با صبوری و متانت و البته با لبخندی بر لب، پاسخ آنها را می دهد.
اگر بازار همدان تعطیل شود یک پای خیریه ها لنگ می شود
مسوول مجموعه «حامیان ترنم» در باره فعالیت موسسه های خیریه در همدان می گوید: از ۴۷۵ خیریه همدان شاید حدود ۴۰۰ خیریه اضافی باشد، بنابراین بهتر بود این موسسه ها با هم افزایی بیشتر و به اشتراک گذاشتن داشته های خود، پیش بروند تا مؤثرتر عمل کنند، امروز ۸۰ درصد از خیریه های همدان توسط «ترنم» تامین می شوند بنابراین اگر بازار همدان تعطیل شود یک پای خیریه ها لنگ می شود.
باقری با اشاره به اینکه متاسفانه در همدان نرم افزار جامعی که اطلاعات مددجویان، یکپارچه در آن درج شده باشد وجود ندارد بیان می کند: برای نیازسنجی خانواده های نیازمند، «حامیان ترنم» دست به کار شده و کار تحقیقاتی انجام می دهد به طوری که سه سال ابتدای فعالیت بیش از یک هزار و ۲۵۰ بازدید صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه انگیزه ما از راه اندازی این مجموعه فرهنگسازی صحیح است تا تعداد نیازمندان کاهش یابد اضافه می کند: در مجموعه «ترنم» خیلی با پول سروکار نداریم بعد از تحقیق هر یک از بازاریان اقلام مورد نیاز را تقبل و اهدا می کند.
به گفته او «حامیان ترنم» با دو مجموعه خیریه دیگر در همدان به اسم «سادات» و «راه ناتمام» همکاری دارند، «سادات» کودکان یتیم و بی سرپرست را کمک می کند و «راه ناتمام» که تعدادی از آزادگان همدان آن را اداره می کنند به خانه سازی مشغول است.
فعالیت های عام المنفعه، میراث ماندگار
از انگیزه او برای کار خیر پرسیدم، باقری می گوید: فعالیت های عام المنفعه ریشه در خانواده ام دارد و میراث ماندگار محسوب می شود، از گذشتگان و اقوام نزدیک هم از اداره کننده مجموعه های خیریه بوده و البته همچنان هستند.
وی از الگوبرداری این مجموعه در بازار تهران و تبریز سخن به میان آورده و ادامه می دهد: البته بازار تهران و تبریز به دلیل قدرت مالی در سطح کلانتر فعال هستند و رقم های میلیاردی کمک می کنند.
اعضای مجموعه «حامیان ترنم» برای انجام کار خیر منتظر سلسله مراتب و امضا و مجوز نمی شوند، دل به دریا زده و از جان و دل مایه می گذارند و هر آنچه در توان دارند را به میدان می آورند. معتقدند کار خیر باید در اسرع وقت انجام شود و به تعویق انداختنش جایز نیست.
ماهانه بیش از ۳۰۰ خانواده توسط «حامیان ترنم» کمک رسانی می شود برآورد کمک های نقدی و غیر نقدی سال گذشته ۲ میلیارد تومان برای ۳ هزار و ۶۰۰ نیازمند بوده است.
طلافروش جوان می گوید: خیرین بازار با همکاری فروشگاهی حواله ای آماده کرده اند تا نیازمندان طبق مایحتاج خود اقلام تهیه کنند و اقلام تحمیلی به آنها داده نشود.
داروخانه و دکتر معتمدی هم داریم که در صورت نیاز، بیماران به آنها معرفی می شوند پزشک عمومی رایگان خدمات ارائه می دهد و داروخانه هم با حواله ای از سوی ما بدون سود دارو را در اختیار افراد نیازمند قرار می دهد.
احترام به نیازمندان؛ مهمترین ویژگی «حامیان ترنم»
احترام به نیازمندان، مهم ترین ویژگی «حامیان ترنم» است آنها حفظ شخصیت افراد را سرلوحه کار خود قرار داده اند و نیازمندان مورد تایید به هیچ عنوان دست خالی بازگردانده نمی شوند.
بعد از صحبت ها به خاطره گویی از برکات کار خیر می رسیم آنجا که دل آدمی می لرزد از شنیدن و تکرارش.
من هم بخشیدم …
باقری می گوید: هر ساله که پرچم امام رضا(ع) به همدان می آید خادمان رضوی یک وعده غذا میهمان مجموعه ترنم هستند، دو سال پیش در مکتب الزهرا در خیابان خضریان میزبان خادمان بودیم تعدادی از بیماران صعب العلاج و سرطانی هم حضور داشتند خانمی بدون هماهنگی وارد مراسم شد بسیار آشفته و نگران،گویا فرزندش به دلیل قتل پای چوبه دار بود به اصرار و التماس از خادمان خواست تا برای جلب رضایت مادر مقتول به دیدارش بروند، خادمان پذیرفتند به درب خانه رسیدیم و نگران از واکنش مادر مقتول، به یکبار در باز شد و با اسپند و گل به میزبانی ما آمده اند مادر جلوی صف ایستاده و مهمانان را به داخل هدایت کرد، درون منزلشان سراسر مهمان بود خادمان متعجب از رفتار این خانواده بودند که مادر مقتول گفت: دیشب امام رضا(ع) به خوابم آمد گفت امروز مهمان من خواهد بود، از من خواست تا این جوان را به حق او ببخشم، من هم بخشیدم، حال و هوایی وصف ناپذیر در دل همگان جاری شد.
وی ادامه می دهد: با توجه به اینکه خیلی از اتفاقات گفتنی نیست باید آنها را با جان و دل لمس کنی اتفاقاتی که گاهی تلخ و گاهی لذت بخش و شادی آفرین است، اغلب خاطرات ما تلخ است اما کمک اعضا آنها را شیرین می کند، به طور مثال سال گذشته دختر جوانی به دلیل اعتیاد شدید پدر فروخته و به خارج از کشور قاچاق شده بود که حامیان ترنم مبلغ مورد نیاز را پرداخت و دختر را به کشور بازگرداند.
کمک های فرااستانی «حامیان ترنم»
باقری دست آخر به کمک های فرااستانی اشاره می کند و ادامه می دهد: در زلزله سرپل ذهاب بیش از ۲ میلیارد تومان به صورت نقدی کمک کردیم، ۱۷ روستا تحویل بازاریان و اتاق اصناف همدان بود.
او اضافه می کند: در سیل پلدختر نیز با ۱۵۰ نیروی انسانی ۲۱ روز در محل حاضر شدیم و ۴۲ واحد مسکونی را احیا و تحویل دادیم، هر لحظه که خدای ناکرده اتفاقی در هر کجای کشور رخ دهد حامیان ترنم آماده خدمت رسانی هستند.
اینها تنها گوشه ای از کارهای خیر «حامیان ترنم» بود، کارهایی که یا نخواستند بر زبان بیاورند، یا فرصت، اجازه بازگویی تمام آنها را نمی داد و یا آن قدر زیاد بودند که در خاطر نمانده بود.
«حامیان ترنم» بازمانده همان بازاریان قدیم اند همان هایی که از قدیم الایام دست به خیر بودند چه بسیار جریانات مهم که در طول تاریخ به همت همین ها رخ داده و پیگیری شده امروز هم متناسب با نیاز جامعه با همت بلند خود پای در راه گذاشته و دلی خوش می کنند و خنده ای بر لب می نشانند.
امروز رکود بر بازار مستولی شده و آنچنان که باید جان ندارد تا دستی باشند از سوی خدا امیدوارم به برکات فعالیت ترنمیان دوباره بر پیکره بازار روحی دمیده شود تا دست این مردان خدا دستگیر دست نحیفان باشد.
-------------------------
گزارش از سولماز عنایتی
-----------------------
انتهای پیام/۸۹۰۳۳/خ
خبرگزاری فارس همدان؛ قصه «حامیان ترنم» از پاسخ به ندای کمک پیرمرد جاروفروشی آغاز شد که به «بازار طلا» آمده بود. سال ۹۱ بود چند تن از بازاریان با همکاری یکدیگر مایحتاجی تهیه کردند تا ندای پیرمرد معلول بی پاسخ نماند، پس از گذشت مدتی حال و روز پیرمرد خراب تر از گذشته شد و بیماری و فقر بر او چیره شده بود، کسبه بازار تصمیم گرفتند به صورت مستمر او کمک کنند تا اموراتش بگذرد.
امروز پیرمرد دار فانی را وداع گفته اما ناخواسته چراغی را روشن کرده و مسبب کار خیری شده که هزاران پیرمرد، بیمار، جوان و زنان بی سرپرست استان دعاگویش هستند.
مجموعه «حامیان ترنم» در ابتدا فقط با مشارکت کسبه و معتمدان بازار طلا آغاز به کار کرد و کم کم جان گرفت، امروز تقریبا تمام بازاریان همدان در آن سهیم هستند و بانی کار خیر می شوند.
رئیس و نایب رئیس نداریم، همه برای دلشان کار می کنند
در این مجموعه رئیس و نایب رئیس تعریف نشده همه برای دلشان کار خیر می کنند هر چند با حضور هشت نفر از پیشکسوتان بازار طلا هیأت امنایی تشکیل شده و هراز چندگاهی بازدید و تحقیق در مورد شرایط نیازمندان را انجام می دهند.
یکی از کسبه جوان «بازار طلا» در حجره ای نشسته و بیش از ۱۰ ساعت در شبانه روز به رتق و فتق امور خیریه از جمله صدور حواله خرید، سرکشی به فعالیت ها و توزیع اقلام می پردازد.
«سیدمهدی باقری» که اغلب بعدازظهرها در خیریه فعال است می گوید: در مجموعه «حامیان ترنم» هر بازاری مسوول یک خانواده و یک فعالیت است البته فعالیت ما به استان محدود نمی شود بلکه در سطح کشور بر اساس اعلام نیاز فعال هستیم.
کمک رسانی حد و مرز ندارد
مسوول مجموعه «حامیان ترنم» با اشاره به اینکه در این مجموعه برای کمک رسانی هیچ مرزبندی نداریم تا بتوانیم هر نوع نیازی را با توجه به توان خود پاسخ دهیم بیان می کند: بیماران خاص، نیازمندان، مددجویان و دیگر اقشار نیازمند جامعه برای دریافت کمک به این موسسه معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه شهروندان همدانی به خوبی با ما همکاری می کنند تأکید می کند: مجموعه ترنم سه فعالیت مهم عام المنفعه در همدان را پی ریزی و پیگیری کرده است.
رسوم خوبی در مجموعه «حامیان ترنم» نهادینه شده و ادامه دارد، کارهایی که برای نخستین بار در همدان توسط این کسبه آغاز شده است؛ به عنوان مثال کسبه بازار طلا که فوت می کنند هزینه مراسم شام آنها به حساب این موسسه واریز می شود تا صرف خرید مواد غذایی و اقلام دیگر برای کمک به نیازمندان شود، عکس متوفی هم بر روی این اقلام نصب و برای خیرات توزیع می شود.
از ابتکارات دیگر این مجموعه می توان به کرایه تاج گل های مصنوعی برای مراسم ختم و شادی اشاره کرد، حامیان ترنم بیش از سه سال است این طرح را در همدان ابداع کردند و امروز ۴۰ تاج گل مصنوعی کرایه می دهند البته به دلیل استقبال خوب مردم ۳۰ تاج گل دیگر در مرحله آماده سازی قرار دارد.
مشارکت خوب مردم در کرایه تاج گل مصنوعی
اغلب پنج شش روز از هفته به طور میانگین خانواده های همدانی برای شرکت در مراسم ها تاج گل مصنوعی کرایه می کنند مبلغ آنها بین ۵۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده اما در اکثر مواقع بهای بیشتری بابتش پرداخت می کنند و حتی دیگر شهروندان نیز درگیر کار خیر می شوند.
مجموعه «حامیان ترنم» ابداع دیگری هم دارند، برای نخستین بار در همدان به سراغ رستوران ها و تالارها رفته و قراردادی منعقد کردند تا غذاهای دست نخورده مراسم ها به آنها سپرده و بعد از بسته بندی بین نیازمندان توزیع شود، هتل های همدان و مردم در این مهم همکاری خوبی دارند.
باقری با بیان اینکه اغلب بین ساعت ۹ تا ۱۲ شب مشغول جمع آوری غذا و بسته بندی هستیم و در نهایت تعدادی از کسبه ۳۰۰ تا ۴۰۰ پرس غذا را هر شب در مناطق محروم توزیع می کنند می گوید: البته غذاها جلوی درب منازل توزیع نمی شود بلکه به معتمد محله ها تحویل داده می شود مبادا خانواده ای معذب شود.
وی با اشاره به اینکه اغلب غذاها بین بیماران سخت درمان و صعب العلاج توزیع می شود اضافه می کند: دهه اول محرم ۱۶ هزار پرس غذا بسته بندی و توزیع شده که سپاه و ارتش هم به خوبی در این زمینه ورود کرده اند.
این مجموعه در راستای فرهنگسازی بین شهروندان و بازاریان همدان موفق عمل کرده و در حال حاضر به دنبال وسعت بخشیدن مشارکت مردمی هستند چراکه معتقد است به جای تجمل گرایی و هزینه های گزاف مراسم ها می توان دستگیری از نیازمندان و رفع عمده مشکلات آنها را در برنامه قرار دارد.
اصول منحصر به فرد کمک به نیازمندان
«حامیان ترنم» به اصول منحصربه فردی برای کمک به نیازمندان پایبندند و آن را وظیفه می دانند، قانونشان قانون بازار است و نانوشته همگی آن رعایت می کنند.
آزادی زندانی های جرایم غیرعمد لذت بخش ترین کار آنهاست از هیچ کار خیری فروگذار نیستند از تهیه جهیزیه تا ایجاد اشتغال.
باقری آمار دقیقی از تعداد آزادی زندانی ها به خاطر ندارد، اما می گوید به لطف خدا دهه اول محرم امسال چهار زندانی را آزاد و به آغوش خانواده بازگردانده اند.
آخرین زندانی آزادشده توسط «حامیان ترنم» مرد ۶۴ ساله ای است که برای ۴ میلیون تومان بدهی هفت سال گرفتار بند بوده و امروز ترنمی ها سبب شدند این مرد دوباره طلوع خورشید را ببیند.
فعالیت های حامیان ترنم به اندازه ای وسیع است که سؤالات بسیاری را در ذهن متبادر می کند، طلافروش جوان که این روزها به نظر طلای واقعی را پیدا کرده، با صبوری و متانت و البته با لبخندی بر لب، پاسخ آنها را می دهد.
اگر بازار همدان تعطیل شود یک پای خیریه ها لنگ می شود
مسوول مجموعه «حامیان ترنم» در باره فعالیت موسسه های خیریه در همدان می گوید: از ۴۷۵ خیریه همدان شاید حدود ۴۰۰ خیریه اضافی باشد، بنابراین بهتر بود این موسسه ها با هم افزایی بیشتر و به اشتراک گذاشتن داشته های خود، پیش بروند تا مؤثرتر عمل کنند، امروز ۸۰ درصد از خیریه های همدان توسط «ترنم» تامین می شوند بنابراین اگر بازار همدان تعطیل شود یک پای خیریه ها لنگ می شود.
باقری با اشاره به اینکه متاسفانه در همدان نرم افزار جامعی که اطلاعات مددجویان، یکپارچه در آن درج شده باشد وجود ندارد بیان می کند: برای نیازسنجی خانواده های نیازمند، «حامیان ترنم» دست به کار شده و کار تحقیقاتی انجام می دهد به طوری که سه سال ابتدای فعالیت بیش از یک هزار و ۲۵۰ بازدید صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه انگیزه ما از راه اندازی این مجموعه فرهنگسازی صحیح است تا تعداد نیازمندان کاهش یابد اضافه می کند: در مجموعه «ترنم» خیلی با پول سروکار نداریم بعد از تحقیق هر یک از بازاریان اقلام مورد نیاز را تقبل و اهدا می کند.
به گفته او «حامیان ترنم» با دو مجموعه خیریه دیگر در همدان به اسم «سادات» و «راه ناتمام» همکاری دارند، «سادات» کودکان یتیم و بی سرپرست را کمک می کند و «راه ناتمام» که تعدادی از آزادگان همدان آن را اداره می کنند به خانه سازی مشغول است.
فعالیت های عام المنفعه، میراث ماندگار
از انگیزه او برای کار خیر پرسیدم، باقری می گوید: فعالیت های عام المنفعه ریشه در خانواده ام دارد و میراث ماندگار محسوب می شود، از گذشتگان و اقوام نزدیک هم از اداره کننده مجموعه های خیریه بوده و البته همچنان هستند.
وی از الگوبرداری این مجموعه در بازار تهران و تبریز سخن به میان آورده و ادامه می دهد: البته بازار تهران و تبریز به دلیل قدرت مالی در سطح کلانتر فعال هستند و رقم های میلیاردی کمک می کنند.
اعضای مجموعه «حامیان ترنم» برای انجام کار خیر منتظر سلسله مراتب و امضا و مجوز نمی شوند، دل به دریا زده و از جان و دل مایه می گذارند و هر آنچه در توان دارند را به میدان می آورند. معتقدند کار خیر باید در اسرع وقت انجام شود و به تعویق انداختنش جایز نیست.
ماهانه بیش از ۳۰۰ خانواده توسط «حامیان ترنم» کمک رسانی می شود برآورد کمک های نقدی و غیر نقدی سال گذشته ۲ میلیارد تومان برای ۳ هزار و ۶۰۰ نیازمند بوده است.
طلافروش جوان می گوید: خیرین بازار با همکاری فروشگاهی حواله ای آماده کرده اند تا نیازمندان طبق مایحتاج خود اقلام تهیه کنند و اقلام تحمیلی به آنها داده نشود.
داروخانه و دکتر معتمدی هم داریم که در صورت نیاز، بیماران به آنها معرفی می شوند پزشک عمومی رایگان خدمات ارائه می دهد و داروخانه هم با حواله ای از سوی ما بدون سود دارو را در اختیار افراد نیازمند قرار می دهد.
احترام به نیازمندان؛ مهمترین ویژگی «حامیان ترنم»
احترام به نیازمندان، مهم ترین ویژگی «حامیان ترنم» است آنها حفظ شخصیت افراد را سرلوحه کار خود قرار داده اند و نیازمندان مورد تایید به هیچ عنوان دست خالی بازگردانده نمی شوند.
بعد از صحبت ها به خاطره گویی از برکات کار خیر می رسیم آنجا که دل آدمی می لرزد از شنیدن و تکرارش.
من هم بخشیدم …
باقری می گوید: هر ساله که پرچم امام رضا(ع) به همدان می آید خادمان رضوی یک وعده غذا میهمان مجموعه ترنم هستند، دو سال پیش در مکتب الزهرا در خیابان خضریان میزبان خادمان بودیم تعدادی از بیماران صعب العلاج و سرطانی هم حضور داشتند خانمی بدون هماهنگی وارد مراسم شد بسیار آشفته و نگران،گویا فرزندش به دلیل قتل پای چوبه دار بود به اصرار و التماس از خادمان خواست تا برای جلب رضایت مادر مقتول به دیدارش بروند، خادمان پذیرفتند به درب خانه رسیدیم و نگران از واکنش مادر مقتول، به یکبار در باز شد و با اسپند و گل به میزبانی ما آمده اند مادر جلوی صف ایستاده و مهمانان را به داخل هدایت کرد، درون منزلشان سراسر مهمان بود خادمان متعجب از رفتار این خانواده بودند که مادر مقتول گفت: دیشب امام رضا(ع) به خوابم آمد گفت امروز مهمان من خواهد بود، از من خواست تا این جوان را به حق او ببخشم، من هم بخشیدم، حال و هوایی وصف ناپذیر در دل همگان جاری شد.
وی ادامه می دهد: با توجه به اینکه خیلی از اتفاقات گفتنی نیست باید آنها را با جان و دل لمس کنی اتفاقاتی که گاهی تلخ و گاهی لذت بخش و شادی آفرین است، اغلب خاطرات ما تلخ است اما کمک اعضا آنها را شیرین می کند، به طور مثال سال گذشته دختر جوانی به دلیل اعتیاد شدید پدر فروخته و به خارج از کشور قاچاق شده بود که حامیان ترنم مبلغ مورد نیاز را پرداخت و دختر را به کشور بازگرداند.
کمک های فرااستانی «حامیان ترنم»
باقری دست آخر به کمک های فرااستانی اشاره می کند و ادامه می دهد: در زلزله سرپل ذهاب بیش از ۲ میلیارد تومان به صورت نقدی کمک کردیم، ۱۷ روستا تحویل بازاریان و اتاق اصناف همدان بود.
او اضافه می کند: در سیل پلدختر نیز با ۱۵۰ نیروی انسانی ۲۱ روز در محل حاضر شدیم و ۴۲ واحد مسکونی را احیا و تحویل دادیم، هر لحظه که خدای ناکرده اتفاقی در هر کجای کشور رخ دهد حامیان ترنم آماده خدمت رسانی هستند.
اینها تنها گوشه ای از کارهای خیر «حامیان ترنم» بود، کارهایی که یا نخواستند بر زبان بیاورند، یا فرصت، اجازه بازگویی تمام آنها را نمی داد و یا آن قدر زیاد بودند که در خاطر نمانده بود.
«حامیان ترنم» بازمانده همان بازاریان قدیم اند همان هایی که از قدیم الایام دست به خیر بودند چه بسیار جریانات مهم که در طول تاریخ به همت همین ها رخ داده و پیگیری شده امروز هم متناسب با نیاز جامعه با همت بلند خود پای در راه گذاشته و دلی خوش می کنند و خنده ای بر لب می نشانند.
امروز رکود بر بازار مستولی شده و آنچنان که باید جان ندارد تا دستی باشند از سوی خدا امیدوارم به برکات فعالیت ترنمیان دوباره بر پیکره بازار روحی دمیده شود تا دست این مردان خدا دستگیر دست نحیفان باشد.
-------------------------
گزارش از سولماز عنایتی
-----------------------
انتهای پیام/۸۹۰۳۳/خ
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی ««حامیان ترنم»؛ عاشقانه ای در بازار همدان / از نجات دختری که فروخته شد تا آزادی اهالی «دربند»» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.