آغاز فرایند اجرایی جشنواره دو سالانه شهید چمران در کرمانشاه - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، فریبرز پیرو در نشست خبری که امروز در دانشگاه رازی برگزار شد اظهار کرد: جشنواره دو سالانه علمی شهید چمران با هدف ترویج و تعمیق جهاد علمی همه جانبه در راستای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، در سراسر کشور آغاز به کار کرد.

وی عنوان کرد: این جشنواره که هر دو سال یک بار برگزار می شود، با هدف مسئله شناسی تحلیلی و سیاست پژوهی با مشارکت حداکثری اساتید، شناسایی و معرفی توانمندی های تخصصی و دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری اساتید، کمک به هم افزایی ظرفیت های علمی کشور و تحکیم وحدت حوزه و دانشگاه برگزار می شود.

رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه درباره محورهای این جشنواره گفت: محورهای اصلی جشنواره مقاله، کتاب، بسته های سیاستی، طرح پژوهشی فناورانه و کسب و کارهای دانش بنیان، کرسی مناظره و نقد و نظریه پردازی و راهنمایی، مشاوره و نظارت علمی است.

پیرو افزود: این جشنواره بر مبنای فعالیت های پژوهشی سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اساتید و با محوریت شعار سال این سال ها برنامه ریزی شده است.

وی با دعوت از تمامی اساتید دانشگاه ها و اعضای هیئت علمی برای شرکت در این رویداد علمی، اعلام کرد: اساتید تا پایان تیر ماه فرصت دارند آثار خود را در سامانه مخصوص جشنواره بارگذاری کنند.

رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه با اشاره به اینکه فراخوان جشنواره از یکم اردیبهشت ماه و به صورت رسمی از امروز آغاز شده و تا پایان تیر ماه ادامه دارد گفت: داوری آثار در مرحله استانی از ۳۱ تیر تا ۱۵ شهریور ماه انجام می شود و بعد از آن آثار برگزیده به مرحله کشوری ارسال می شوند که بار دیگر مورد ارزیابی قرار بگیرند.

پیرو افزود: مرحله استانی جشنواره در نیمه اول آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد و برگزیدگان استانی به مرحله کشوری راه پیدا خواهند کرد. مرحله کشوری نیز طبق برنامه ریزی های انجام شده در هفته پژوهش (۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴) برگزار می شود.

وی همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره دو سال قبل، افزود: سال گذشته حدود ۱۵۶ اثر برای داوری به مرحله استانی ارسال شد که حاصل فعالیت ۳۷ نفر از اساتید در حوزه های مختلف از جمله علوم انسانی، هنر، علوم پایه و کشاورزی بود.

اساتید دانشگاه، بازوی توانمند نظام حکمرانی در استان هستند

رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه با اشاره به نقش بی بدیل اساتید دانشگاه در تبیین ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های علمی و تخصصی اساتید در راستای کمک به نظام حکمرانی استان تاکید کرد.

پیرو با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و شهید چمران به عنوان الگوی تمام عیار استاد تراز انقلاب اسلامی، گفت: اساتید دانشگاه با حضور خودجوش در جبهه های جنگ، نقشی بی بدیل در دفاع از کیان ایران اسلامی ایفا کردند. سازمان بسیج اساتید نیز با هدف تبیین ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی و تربیت اساتید در تراز انقلاب اسلامی، از سال ۱۳۸۰ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

وی استاد تراز انقلاب اسلامی را فردی مسئولیت پذیر، حامی مظلوم و مدافع مستضعفین توصیف کرد و افزود: اساتید بسیجی با تخصص های گوناگون در حوزه های مختلف علمی، می توانند در جهت رفع مشکلات و چالش های استان، بازوی توانمند نظام حکمرانی باشند.

رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۲۸ کانون و دفتر فعال بسیج اساتید در دانشگاه های مختلف استان، تصریح کرد: جامعه هدف ما در بسیج اساتید، حدود ۳۰۰۰ نفر از اساتید دانشگاه های استان هستند که نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از آنان، در قالب کمیته های مختلف دانشگاهی، در حال فعالیت و کمک به نظام حکمرانی هستند.

پیرو کمک به نظام حکمرانی استان در حوزه های مختلف از جمله انرژی، اجتماع، اقتصاد و صنعت را از اولویت های کاری بسیج اساتید برشمرد و گفت: اساتید بسیجی در قالب گروه های جهادی و مشاوره ای، در حال ارائه کمک به اقشار مختلف جامعه در حوزه های کشاورزی، دامپروری، صنعت، روانشناسی و حقوق هستند.

وی با تأکید بر اهمیت جهاد تبیین، از تلاش بسیج اساتید برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در محافل و مجالس مختلف و رسانه ها خبر داد و افزود: سازمان بسیج اساتید با برگزاری اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت، تلاش می کند تا اساتید را با فضای ایثار و شهادت و پیشرفت های نظام جمهوری اسلامی آشنا سازد.

وی بر ضرورت هم افزایی بین بسیج اساتید، بسیج دانشجویی و بسیج کارمندی در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: با هم افزایی بیشتر، می توانیم فعالیت های بسیج را به نحو موثرتری به پیش ببریم و در جهت اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی گام برداریم.

جشنواره شهید چمران با هدف به گردش درآوردن دستاوردهای پژوهشی برگزار می شود

سید محمدرضا موسوی، مسئول کمیته علمی جشنواره شهید چمران در استان کرمانشاه نیز در این نشست با تشریح اهداف این جشنواره، بر اهمیت بهره گیری از طرح های پژوهشی و بسته های سیاستی تولید شده توسط اساتید و هیئت علمی دانشگاه های کشور در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه این آثار به دلیل عدم معرفی مناسب، در کتابخانه ها خاک می خورند، عنوان کرد: جشنواره شهید چمران فرصتی است تا این دستاوردها به کمیسیون های مختلف مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دستگاه های حاکمیتی و ریاست جمهوری ارسال شده و در چرخه اقتصادی، تولید و سرمایه گذاری مورد استفاده قرار گیرند.

مسئول کمیته علمی جشنواره شهید چمران در استان کرمانشاه افزود: این طرح ها در حوزه های مختلف از جمله علوم انسانی (شرکت های دانش بنیان، فناوری بومی و هنری)، علوم پایه و کشاورزی (شرکت های داروسازی و حوزه تغذیه) و فنی مهندسی (تولید و کارخانه ها) کاربرد دارند.

موسوی با اشاره به الگوگیری از اندیشکده های مختلف در سطح کشور مانند اندیشکده جوانی جمعیت و اندیشکده مبارزه با کم آبی، خاطرنشان کرد: در دوره های گذشته این جشنواره نیز شاهد گره گشایی از مشکلات اساسی استان ها و ارائه راهکارهای تخصصی در حوزه های مختلف بوده ایم.

وی در پایان تأکید کرد: آثار ارسالی به جشنواره شهید چمران در ۶ محور شامل کتاب، طرح پژوهشی و سایر مباحث بوده و لزوما مقاله نیستند، بلکه دستاوردهای پژوهشی منتشر شده در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را شامل می شوند. هدف این جشنواره، برداشت اجتماعی از این آثار و بهره گیری از آن ها در سطح ملی است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در آغاز فرایند اجرایی جشنواره دو سالانه شهید چمران در کرمانشاه - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی