کشت محصولات سازگار با اقلیم بوشهر / تغییر الگو در پایاب سد رئیسعلی



به گزارش خبرنگار مهر، کبری توکلی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به خشکسالی های چند سال اخیر در استان و استان های بالادست، کاهش شدید آورد رودخانه های دائمی و فصلی و به تبع آن کاهش منابع آبی سطحی و زیرسطحی استان، اقدامات اجرایی به منظور ابلاغ الگوی کشت مناسب آغاز شد.

وی افزود: برای این منظور کارگروه استانی با دستور استاندار به عنوان ریاست کارگروه الگوی کشت و ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان مجری الگوی کشت، با مشارکت و همراهی شرکت سهامی آب منطقه ای تشکیل و در پی آن کارگروه شهرستانی با ریاست فرمانداران، مدیریت جهاد کشاورزی و آب منطقه ای شهرستان مربوطه تشکیل شد.

توکلی یادآور شد: از اهداف الگوی کشت می توان به مواردی نظیر، کنترل منابع آب وخاک، کشت متناسب با نیاز بازار و جلوگیری از تولید زیاد محصول در بازه زمانی خاص و تنظیم بازار مصرف، کنترل سطوح زیر کشت، مدیریت تولید محصول، ایجاد برنامه منسجم برای رسیدن به تولید پایدار اشاره کرد.

تغییر الگوی کشت در پایاب سد رئیس علی

وی بیان کرد: کشت تمامی محصولات سازگار با استان مثل علوفه، دانه های روغنی، گندم، سبزیجات برگی، گوجه فرنگی، خرما، گیاهان دارویی و حذف جالیز و صیفی در پایاب سدهای استان از اهداف برنامه های ابلاغی است.

توکلی ادامه داد: از مهرماه سال ۱۴۰۱ اقدامات اجرایی استان در پایلوت سه هزار و ۷۰۰ هکتاری مربوط به اراضی پایاب سد رئیس علی دلواری در بخش شبانکاره اجرا شد، درنتیجه منجر به کاهش سطح ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار جالیز و جایگزینی پنج هزار هکتار گندم شده است.

وی توضیح داد: با اجرای این طرح عملا بالغ بر ۲۰ هزار تن گندم از مزارع فوق برداشت شد که بیشترین عملکرد مزارع گندم آبی استان مربوط به همین مزارع بوده و بعضا تا ۶ هزار کیلوگرم در هکتار گزارش شده است.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کشت محصولات سازگار با اقلیم بوشهر / تغییر الگو در پایاب سد رئیسعلی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.