دیگر با درد خداحافظی کنید



شاخه ای از علم جراحی که به درمان و آسیب های مشکلات سیستم اسکلتی عضلاتی بدن انسان می پردازد ارتوپدی می گویند. این سیستم پیچیده که خود شامل استخوان ها، رباط ها، مفاصل، تاندون ها، ماهیچه ها و اعصاب است، امکان حرکت و فعالیت را میسر می کنند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام تجهیز گستران ابوریحان، هدف کلی از ارتوپدی، حفظ یا ترمیم سیستم اسکلتی است که متخصص ارتوپدی با توجه به شرایط بیمار و تشخیص خود می تواند روش های تهاجمی مانند عمل جراحی و یا روش های غیر تهاجمی مانند تجویز وسایل ارتوپدی، دارو، ورزش و سایر روش ها که خطر کمتری نسبت به روش تهاجمی دارند را انتخاب کند.

مهم ترین آسیب ها و مشکلات سیستم حرکتی چیست؟

کلیه اندام های بدن شامل اندام فوقانی و تحتانی ممکن است دچار آسیب شوند. این اندام ها مانند دست، پا، کمر، زانو، گردن و سایر نقاط بدن است. این مشکلات موارد زیر را در بر می گیرند:

۱- رگ به رگ شدن، کوفتگی، کشیدگی، در رفتگی رباط ها و تاندون ها

۲- مشکلات مادرزادی مانند کف پای صاف

۳- تغییر شکل مفاصل بر اثر عواملی مانند، آرتروز، کهولت سن و ساییدگی مفصل ها

۴- تومورهای استخوانی و بافت ها

۵- آسیب دیدگی های ورزشی مانند فوتبال، والیبال و …

درمان در ارتوپدی به چه صورت است؟

ابتدا ریشه ی درد باید توسط پزشک متخصص ارزیابی و بررسی شود. بطور مثال برای درد کمر، عوامل و بیماری های مختلفی می توانند سبب ایجاد درد شده اند. متخصص ارتوپد با معاینه و بررسی آسیب و همچنین استفاده از روش های تصویربرداری همچون رادیوگرافی، سی تی اسکن و … تشخیص علت درد را می دهد و سپس راهکارهای درمانی تجویز می کند.

روش های درمان آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی:

بطور کلی روش های درمان به دو دسته روش جراحی (روشی سنتی که نسبتا با عوارض همراه است) و روش های غیر جراحی تقسیم می شوند.

روش های جراحی بیشتر شامل تعویض مفاصل، جا انداختن شکستگی های استخوان، ترمیم بافت های خراب شده مانند دیسک می شوند.

پزشک در صورتی که تشخیص دهد میزان آسیب به نحوی است که می توان روند درمان را با استفاده از روش غیر تهاجمی و غیر جراحی طی کند، استفاده از روش های زیر را تجویز می کند.

۱- فیزیوتراپی و ورزش

۲- استفاده از داروهای مسکن

۳- استفاده از تجهیزات ارتوپدی

و سایر روش ها بنابر تشخیص و موقعیت فرد

یکی از موثرین ابزارهایی که برای بهبودی عضو آسیب دیده مورد استفاده قرار می گیرد، اورتزهای طبی هستند.

این وسایل با چند هدف تجویز و طراحی می گردند. اولین هدف از این وسایل، ترمیم و بهبودی موضع به روش گرم کردن است. گرما به دلیل ایجاد و افزایش گردش خون و متابولیسم در بدن، باعث کاهش تورم و درد می شود. دوم اینکه این اورتزها به منظور پیشگیری و جلوگیری از آسیب ها به خصوص برای ورزشکاران و هنگام فعالیت های ورزشی به کار برده می شوند.

سومین هدف تجهیزات ارتوپدی، تقویت عضلات، حفظ و نگهداری آن ها است. به طوری که افرادیکه عضلات ضعیف دارند میتوانند از آنها استفاده کنند.

تجهیزات ارتوپدی

۱- ساپورت های بالاتنه: این وسایل جهت پیشگیری از آسیب و کمک به بهبودی نواحی بالای بدن کمک میکنند مانند گردن بند، آرنج بند، کتف بند

۲- ساپورت های میان تنه: از این اورتزها برای تقویت عضلات و درمان مشکلات ناحیه میانی بدن مانند شکم و کمر به کار گرفته می شود و شامل کمربند طبی، شکم بند طبی، قوزبند و … هستند.

۳- ساپورت های پایین تنه: از تجهیزاتی مانند قوزک بند، زانوبند و … نیز برای بهبودی عضو آسیب دیده در نواحی پایین بدن استفاده می شود.

برای خرید یک اورتز طبی خوب به چه نکاتی باید توجه کرد؟

۱- سایز مناسب و استاندارد: اورتزی مناسب است و کارایی دارد که سایز متناسبی داشته باشد. سایز متناسب به این معناست که نه زیاد تنگ باشد و نه زیاد شل.

۲- جنس مرغوب و باکیفیت: الیافی مانند نئوپرن که گرما را افزایش میدهند و ضد حساسیت هستند می توانند سبب سرعت بخشیدن به بیماری شوند.

۳- نوع وسیله طبی بر اساس نوع آسیب: این بدین معناست که از آنجایی که وسایل ارتوپدی هر کدام دارای انواع و مدل های مختلفی هستند لذا استفاده از هرنوع منوط بر نظر پزشک و محل آسیب دیدگی است.

برای خرید انواع تجهیزات ارتوپدی بهتر است قبل از آن با یک پزشک متخصص صحبت کنید. همانطور که گفتیم در ارتوپدی ابتدا باید نوع آسیب و میزان آن مشخص شود و سپس در مورد راهکار درمان تصمیم گیری انجام شود. شما می توانید این تجهیزات را بصورت آنلاین و راحت از طریق فروشگاه های اینترنتی تهیه کنید.

فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی تجهیزگستران ابوریحان با دارا بودن سابقه کاری درخشان و کارشناسان مجرب همواره آماده خدمت رسانی به همنوعان عزیز می باشد.

شما می توانید به راحتی و بدون دردسر، محصول مورد نظر خود را سفارش و در کمترین زمان دریافت کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دیگر با درد خداحافظی کنید» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.