منبرها و نوحه ها مطابق با شرایط روز جامعه باشد



به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با هیئت مذهبی و پیر غلامان که در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند در تمام دانستن های دنیا، سه دانستن بر انسان واجب است، بداند الان در چه وضعی است؛ بداند مبدأ وجودی او چیست و درنهایت بداند که به کجا می رود.

رسالت هیئت های عزاداری تقویت محبت اهل بیت (ع) در دل هاست

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: آنچه در این سه دانستن امروز برای ما قابل توجه است، این هست که بدانیم امروز در کجا هستیم؛ شما به عنوان نوکر امام حسین (ع) باید بدانید در حال حاضر در چه مقام و موقعیتی هستید؛ روایتی از موسی بن جعفر (ع) نقل شده است که می فرمایند «خداوند رحمت کند کسی که مردم را عاشق ما کند»؛ لذا اصل و رسالت کار شما در مداحی، شعر سرایی، عزاداری ها و شور و هیجانی که در هیئت ها ایجاد می کنید متوجه کردن دل های مردم به سمت امام حسین (ع) است.

وی ادامه داد: آن حضرت در ادامه می فرمایند «جوری کار کنید که هر چه محبت و عشق در مردم هست به سمت ما بیاید و مردم غیر از ما کسی را دوست نداشته باشند»؛ لذا در ساحت خدمت گزاری به ساحت مقدس امام حسین (ع) باید این را ارزیابی کنیم که آیا توانستیم محبت ایشان را در دل های مردم نهادینه کنیم.

نوکری امام حسین (ع) محدود به محرم و صفر نیست

علم الهدی با بیان اینکه نوکری در اسباب امام حسین (ع) بسیار اهمیت دارد، ابراز کرد: آنچه اهمیت دارد، این هست که من تا کجا نوکر حضرت می مانم، نوکری من باید به درد آقا امام حسین (ع) بخورد؛ زیرا ایشان تنها اربابی هستند که نه تنها دنیای نوکران خود را اداره می کنند بلکه آخرت آنان را نیز اداره می کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که از کجا بفهمیم نوکری ما پذیرفته شده است یا خیر، ابراز کرد: وقتی بنا شد که مردم بگویند شما نوکر امام حسین (ع) هستید، قطعا آن حضرت نیز نوکری شما را پذیرفته است؛ البته دقت داشته باشید که نوکری امام حسین (ع) تنها به عزاداری های محرم و صفر نیست.

آئین های عزاداری دارای فلسفه و واقعیت تاریخی هستند

وی عنوان کرد: هر آئین عزاداری برای امام حسین (ع) دارای فلسفه و واقعیت تاریخی است؛ به عنوان مثال همین علم عزاداری تیغش علامت شمشیر و اسلحه است، شیر آن علامت قدرت است و … هرچه از آن را حساب کنید دارای نماد و علامت است؛ تمام این نمادها در حضرت عباس (ع) بوده است.

علم الهدی با بیان اینکه فرهنگ سینه زنی ریشه اش به هزار سال قبل تر برمی گردد، بیان کرد: فرهنگ سینه زنی در قبل از واقعه کربلا وجود داشته است، زمانی که شیعه در تقیه بوده و نمی توانستند به اهل بیت (ع) ابراز محبت کنند، با سینه زدن ما به قلبمان می زنیم که محور جان ماست، این قلب و دل ما برای امام حسین (ع) است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اضافه کرد: آن روزی که فرهنگ عزاداری شروع شد، شیعیان، مداحان و نوحه سرایان نوکر به روز امام حسین (ع) بودند و این نوع از عزاداری ها را شکل دادند؛ امروز شما که نوکر امام حسین (ع) هستید باید نوکر به روز ایشان باشید که در مبارزه خلاصه می شود زیرا مبارزه تمام نمی شود.

تطبیق موضوعی منبرها و نوحه ها با شرایط روز جامعه

وی گفت: کسی که امروز پای مبارزه می ایستد، نوکر به روز امام حسین (ع) است؛ محرم امسال ما باید متفاوت از سال های گذشته باشد؛ در هیئت های خودتان روضه خوان و منبرهای به روز استفاده کنید نه مطالبی که ۲۰۰ سال گذشته بیان می شده است.

علم الهدی تاکید کرد: نکته دیگری که باید دقت کنید این هست که نوحه خوان، روضه خوان و روحانی سکولار در مراسم خود استفاده نکنید؛ منبر باید متناسب با شرایط روز جامعه به معرفی ابعاد شخصیتی امام حسین (ع)، امیرالمؤمنین (ع)، پیامبر (ص) و … بپردازد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اضافه کرد: شخصیت مقتدر و روشنگر حضرت زینب (س) که امروز معرفی می کنید باید باشخصیتی که درگذشته تفسیر می شده است، متفاوت باشد تا نسل امروزی که در مراسم عزاداری شرکت می کنند با اهل بیت (ع) اتصال و ارتباط پیدا کنند، لذا آنچه تا به امروز مشخص است این هست که انقلاب ما از ابتدای تشکیل نهضت امام خمینی (ره) تا اکنون پیروز بودیم.

وی با اشاره به اینکه امروز ما با آمریکا در حال جنگ هستیم، افزود: اسرائیل در حال حاضر نابود شده است، جایی برای زندگی در آن ندارد، اسرائیل ملتی نداشت، آن افرادی که در آن زندگی می کردند نیز فرار کردند؛ اسرائیل تنها یک پایگاه و پادگان نظامی برای آمریکا بود.

مبارزه ما با استکبار و اسرائیل همچنان ادامه دارد

علم الهدی با بیان اینکه مبارزه ما با استکبار و اسرائیل همچنان ادامه دارد، گفت: شکل مبارزه با استکبار را حجت امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری مشخص می کند؛ بنابراین ما باید مردم را عاشق امام حسین (ع) کنیم که در میدان باقی بمانند؛ این وظیفه هیئتی ها و برگزارکنندگان مراسم عزاداری است.

جذب و حفظ اقشار مختلف مردم در مراسم عزاداری

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در پایان ابراز امیدواری کرد که مراسم عزاداری امسال باروحیه انقلابی و مبارزاتی ادامه پیدا کند و مردم همچنان باقدرت در میدان حضور داشته باشند.

وی با اشاره حضور اقشار مختلف و سلایق متنوع مردم در میدان عنوان کرد: برادران و خواهران دقت کنید که باید در مراسم عزاداری خودتان ضمن حفظ تمام گروه ها آن ها را به فرهنگ اسلامی و اهل بیت (ع) نزدیک کنید.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «منبرها و نوحه ها مطابق با شرایط روز جامعه باشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.