تنها راه تأمین آب شرب کرمان انتقال آب خلیج فارس است / تداوم کم بارشی در فروردین ماه



به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، علی زینی وند بعد از ظهر امروز در اولین جلسه ستاد بحران استان کرمان در سال جاری با اشاره به خشکسالی و سرمازدگی در استان اظهار داشت: سرمازدگی در شمال و جنوب استان خسارت های زیادی وارد کره و در خصوص خسارت های جنوب استان هم دسته بندی و روال آن طی و برآورد شده و قرار بود دوشنبه در هیأت دولت تصمیم گیری شود.

استاندار کرمان عنوان کرد: در مورد خسارت های وارده شده در شمال استان برآوردهای آن انجام شده اما آمارها اندکی با هم تطابق ندارند که باید سریع تر جمع بندی شود تا نامه آن به وزیر کشور ارسال و رونوشت آن را به وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه ارسال کنیم تا حداقل یک همدردی و التیام با کشاورزان خسارت دیده داشته باشیم.

وی تصریح کرد: موضوع مهم و فراگیر استان بحث خشکسالی است و باید به تناسب این وضعیت به ویژه در خصوص آب شرب خود را آماده و موضوع را مدیریت کنیم.

استاندار کرمان با تأکید بر اینکه برای تأمین آب شرب مردم هرچه در توان دارید انجام دهید، افزود: ۷ حلقه چاهی که آب و فاضلاب در دست احداث دارد را باید هرچه زودتر به شبکه آب شهر کرمان وصل کند، حتی اگر لازم باشد در شب هم کار شود.

زینی وند بیان داشت: یک بررسی در حوزه ماهان و اطراف شهر کرمان داشته باشید اگر یک چاه آب کشاورزی هست برای عبور از این بحران به صورت موقت اجاره کنیم و این کار هم باید در شهرستان ها توسط فرمانداران پیگیری شود.

وی تصریح کرد: کلیه دستگاه ها و فرمانداران در سراسر استان همه امکانات و تجهیزات بخش خصوصی، دولتی، نظامی به ویژه سپاه و ارتش و همه ظرفیت های تانکرهای آب را شناسایی کنید و لیست آن را در اختیار ستاد بحران استان قرار دهید، زیرا تابستان امسال تابستان سختی ست که به سختی می توانیم از آن عبور کنیم.

زینی وند بیان کرد: همه ظرفیت های انتقال آب سیار در سراسر استان به ویژه با محوریت ارتش و سپاه شناسایی شوند و ظرفیت آن به ما اعلام شود تا از آنها در صورت نیاز استفاده کنیم.

وی گفت: باتوجه به جلساتی که در تهران داشتیم و بررسی های صورت گرفته در چشم انداز کوتاه مدت هیچ راهی برای تامین آب شهر کرمان و شهرهای شمالی استان غیر از تامین آب از خلیج فارس وجود ندارد و برای اجرای آن ۹۰ کیلومتر لوله گذاری با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد تومان نیاز داریم.

رئیس ستاد بحران استان کرمان ابراز داشت: ما جسارتی به خرج دادیم در دولت گفتیم که نصف این اعتبار را در استان تامین می کنیم و دولت و وزارت نیرو نصف دیگر آن را تامین کنند تا اورژانسی این پروژه را اجرا کنیم.

وی تاکید کرد: این پروژه به هیچ وجه برای امسال به اتمام نمی رسد، بنابراین امسال را باید مدیریت کنیم اما امیدواریم با پیگیری های جدی که همه نمایندگان مجلس در استان و شرکت های بزرگ با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور داشتیم، بتوانیم ۹۰ کیلومتر لوله گذاری آب شرب را در آینده نزدیک اجرا کنیم تا شهر کرمان و برخی شهرهای شمال استان را از تنش های آبی به صورت کوتاه مدت نجات دهیم.

استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کاهش محدودیت ها بر اساس رنگ بندی شهرها به صورت هوشمند اجرا می شود، گفت: کاهش محدودیت ها دست ما نیست بلکه بستگی به میزان رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم و مسؤولان هر شهرستان دارد.

زینی وند با بیان اینکه باید مشکلات عشایر را درک کرد، ادامه داد: نرخ آب شرب عشایر باید روستایی محاسبه شود و اگر جایی عشایر می توانند چاهی حفر کنند آب منطقه ای مطالعاتی انجام دهد و در صورت تایید اجازه آن را صادر کند.

تورج جدیدی مدیرکل هواشناسی استان کرمان هم در این جلسه با اشاره به اینکه شرایط کم بارش شدیدی از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهرماه سال گذشته تا ۲۵ فروردین حاکم شده است، اظهار داشت: میانگین بارش کشور حدود ۷۴٫۷میلیمتر است که معادل ۴۱ درصد کمتر از میانگین بلندمدت است.

وی عنوان کرد: بر اساس داده های هواشناسی که تاکنون تحلیل شده تامین آب کشور ناشی از برف و باران تا امروز باید بیش از ۷۵ درصد باشد که متاسفانه تاکنون در کل کشور میانگین آن ۳۲ درصد کمتر از میانگین نرمال تعیین شده است.

جدیدی تصریح کرد: وخیم ترین وضعیت بارش در کشور مربوط به استان هرمزگان با ۷۸ درصد کاهش، سیستان و بلوچستان با ۷۳ درصد و استان کرمان با ۵۹ درصد کاهش است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان افزود: امسال یکی از کم بارش ترین سال های ۵۰ سال گذشته در کشور است و استان کرمان از این امر مستثنی نبوده و تاکنون میانگین بارش ثبت شده ۳۵٫۳ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و دوره آماری بلندمدت به ترتیب کاهش ۷۷ و ۷۰ درصدی را داشته است. وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در استان، کم بارشی در فروردین ماه ادامه داشته و بارش اردیبهشت ماه تا پایان تابستان حدود نرمال بلندمدت باشد، با این حال این بارش ها حداکثر ۱۱ درصد می تواند شرایط کم بارشی را بهبود ببخشد از طرف دیگر افزایش یک تا ۲ درجه ای دما در استان نسبت به میانگین بلندمدت در ماه های پیش رو تا پایان سال آبی پیش بینی می شود.

جدیدی بیان کرد: بارش های سیلابی از طریق پیش بینی های اقلیمی قابل تشخیص نیست و حداکثر ۴۸ ساعت قبل از وقوع می توان آن را پیش بینی کرد.

وی ابراز کرد: انتظار می رود تا پایان سال آبی جاری استان همچنان دچار خشکسالی کم سابقه هواشناسی باشد لذا توصیه می شود تمهیدات لازم بدین منظور توسط دستگاه های اجرایی صورت گیرد.

انتهای پیام/۸۰۰۱۸/ب
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تنها راه تأمین آب شرب کرمان انتقال آب خلیج فارس است / تداوم کم بارشی در فروردین ماه» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.