تعرفه‌های ترامپ برای بزرگترین صادرکننده کتاب جهان - تسنیم



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تعرفه های ۱۰۴ درصدی آمریکا علیه چین که از روز ۹ آوریل (۲۰ فروردین) اجرایی خواهد شد، به دنبال آن اعمال شد که پکن به خواسته واشنگتن برای لغو تعرفه های ۳۴ درصدی علیه کالاهای آمریکایی توجهی نکرد.

رئیس جمهور آمریکا، صبح چهارشنبه پس از اینکه ضرب الاجل برای چین بمنظور حذف تعرفه ها بر کالاهای آمریکایی تمام شد، تعرفه ۱۰۴ درصدی را بر چین اعمال خواهد کرد.

بخشی از تعرفه های اعمال شده به بخش چاپ و نشر چین اختصاص دارد. بنا به گزارش publishersweekly؛ هرچند «کتاب» مشمول معافیت تعرفه ها شده است، اما تعرفه های موجود ۷٫۵ درصدی بر کتاب های چاپ شده در چین که توسط دولت اول ترامپ اعمال شده و در دوران ریاست جمهوری بایدن نیز پابرجا مانده است، همچنان برقرار است.

چین از نظر تعداد نسخه های چاپی، بزرگترین صادرکننده کتاب در جهان است. این کشور سالانه حدود ۳۷۰ میلیون کتاب و محصولات مشابه صادر می کند که این میزان بیش از ۲٫۶ برابر بیشتر از بزرگترین صادرکننده بعدی، یعنی ایالات متحده آمریکا است.

بنا بر آمارهای رسمی اعلام شده؛ تعداد کل حق تکثیر کتاب های چینی صادر شده به ایالات متحده در سال ۲۰۱۲ به حداکثر مقدار خود رسید که عمدتا به دلیل حمایت سیاسی دولت چین با صدور سیاست های مطلوب برای ناشران صادرکننده چینی در آغاز ژانویه ۲۰۱۲ بود.

دو نقطه اوج دیگر در سال های ۲۰۱۶-۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ رخ داد که به ترتیب عمدتا توسط «انجمن بازار کتاب چین و ایالات متحده» در پایان سال ۲۰۱۴ و «بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن» در سال ۲۰۱۸ ترویج شدند. پایین ترین نقطه تاریخی در سال ۲۰۱۷ رخ داد.

علی رغم این شرایط، فعلا اوضاع برای حوزه نشر مطلوب به نظر می رسد. کتاب های چاپی و کتاب های تصویری، نقاشی و رنگ آمیزی کودکان، انجیل و دیگر کتاب های مذهبی از تعرفه ها معاف اند و توافقنامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا (USMCA) همچنان پابرجا است، به این معنی که کالاهایی که مطابق با استانداردها در نظر گرفته می شوند - از جمله کتاب و کاغذ - با تعرفه های جدید مواجه نخواهند شد.

به گزارش publishersweekly؛ ناشران و چاپخانه ها ماه هاست که در حال آماده شدن برای نحوه مدیریت تعرفه های جدید بوده اند، اما همچنان با تغییرات مکرری مواجه می شوند که سوالات جدیدی را ایجاد می کند.

با توجه به سیال بودن شدید وضعیت تعرفه ها، انجمن ناشران آمریکایی (AAP) به نظارت بر رویدادها ادامه می دهد. لوی سیمپسون، معاون اجرایی سیاست گذاری جهانی در AAP، گفت: از آنجایی که سیاست تجاری تدریجی است، ما بر همکاری با تیم رئیس جمهور و کنگره متمرکز هستیم تا راهبردهای بلندمدت برای تقویت موقعیت اقتصادی بین المللی کسب وکارها و کارگران آمریکایی را بررسی کنند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در تعرفه‌های ترامپ برای بزرگترین صادرکننده کتاب جهان - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی