سیاره ی تیز پای آسمان امشب به حداکثر فاصله شرقی با خورشید می رسد



در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

محمد جواد صفاران کارشناس و مسئول خانه نجوم مشهد در گفت وگو با خبرنگار حوزه فن آوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سیاره عطارد اظهار کرد: عطارد سیاره ی تیز پای آسمان نامیده می شود چرا که در بهترین حالت تنها در ۳ ساعت به طور پیوسته قابل رصد است؛ در واقع شعاع مداری کم این سیاره و نزدیکی این جرم به خورشید سبب می شود تا رصد آن در بازه های کوتاه مدت محدود شود.

این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه سیاره عطارد در ۲ حالت صبحگاهی و شامگاهی دیده می شود گفت: هنگامی که این سیاره از دید ناظر زمینی در شرق خورشید قرار می گیرد حالت صبحگاهی نامیده می شود و قبل از طلوع خورشید قادر به دیدن آن خواهید بود و هنگامی که در غرب خورشید است سیاره شامگاهی نام می گیرد و ساعاتی قبل از غروب خورشید در آسمان باقی می ماند.

بیشترین فاصله زاویه ای سیاره و خورشید متعلق به عطارد است

وی با بیان اینکه به زاویه ای که ناظر با سیاره و خورشید می سازد کشیدگی می گویند اظهار کرد: این موضوع تنها برای سیارات درونی تعریف می شود؛ هنگامی که فاصله ی سیاره از افق طلوع یا غروب خورشید زیاد باشد برای مدت بیشتری قابل مشاهده خواهد بود؛ هنگامی فاصله ناظر از سیاره بیشتر می شود که فاصله ی زاویه ای بیشتری از خورشید داشته باشد.

صفاران درباره کشیدگی بیان کرد: کشیدگی نشان دهنده فاصله زاویه ای سیاره و خورشید در آسمان است؛ به فاصله عطارد که مقدار بیشینه ای دارد بیشترین کشیدگی می گویند و طولانی ترین دوری عطارد ۲۸ درجه و بیشترین دوری زهره ۴۷ درجه است.

این کارشناس نجوم یادآوری کرد: سیاره تیزپای تیر، ساعت ٠٤:٣٠ بامداد چهارشنبه هشتم اسفند به حداکثر کشیدگی شرقی می رسد؛ فاصله این سیاره دراین زمان چیزی حدود ١٨٫١ درجه از خورشید است. سیاره عطارد این روز ها شامگاهی است پس درافق غرب بعد از غروب خورشید بصورت ستاره ای کم سو نزدیک به افق مشاهده می شود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در سیاره ی تیز پای آسمان امشب به حداکثر فاصله شرقی با خورشید می رسد

گفتگو با هوش مصنوعی