ردای پاییزی بر تن <a href="/fa/dashboard/ سعدآباد" class="text info">کاخ سعدآباد</a> + تصاویر اخبار سفر اخبار اجتماعی <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ پادشاه فصل ها، پاییز، فصل عاشقی و رویاهای هزار رنگ، فصل باران های بی امان و زمین فرش شده با برگ های قرمز و زرد و نارنجی، برای اکثرمان یادآور خاطرات تلخ و شیرین بسیاری است. گویی، خاطرات روزهای پاییزی جایی در عمق جان آدمی رسوب کرده و به سادگی فراموش نمی شود.

«ماسوله زاگرس»؛ روستایی اصیل با رنگ و لعاب سنتی

کاخ سعدآباد دارای یکی از زیباترین جلوه های پاییز در تهران است. شاید هنوز خیلی از اهالی تهران از مجموعه کاخ سعدآباد دیدن نکرده باشند، جایی که می توان زیبایی های بی نظیر پاییز را در آنجا دید و لذت برد. این کاخ زیبا با وسعت ۸۰ هکتاری دارای کاخ موزه ها و باغ بسیار زیبایی ست که با عشوه گری های پاییزی خود چشم هر بیننده ای را خیره می کند.

طبق اعلام روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ سعدآباد، فعلا تا چند روزی برگ های پاییزی درختان این باغ جمع آوری نمی شود تا فرصتی باشد برای بازدید علاقه مندان به طبیعت و گذراندن ساعاتی خوش در این مجموعه بی نظیر.

کاخ تاریخی سعدآباد مجموعه ای ۱۱۰ هکتاری در شمال شهر تهران است که توسط شاهان در دوره قاجار و دوره پهلوی، بنیادگذاری شد و گسترش یافت. این مجموعه تاریخی دارای چند هکتار جنگل طبیعی، به همراه چندین کاخ، عمارت، موزه و ساختمان های متعدد، قنات ها، باغ ها، گلخانه ها و خیابان است که در ناحیه شمیران، در مجاورت دربند و در دامنه رشته کوه البرز ساخته شده است.

این مجموعه از شمال با کوه های البرز، از شرق با گلاب دره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد، از وسط محوطه کاخ می گذرد. میانگین دمای سالانه این منطقه ۱۲٫۹ درجه سانتیگراد برآورد شده است و در ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد.

پس از انقلاب ۱۳۵۷ این مجموعه به شکل موزه درآمد و کاخ کنونی ریاست جمهوری در کنار این مجموعه قرار دارد. در حال حاضر چندین کاخ و ساختمان این مجموعه در اختیار نهاد ریاست جمهوری ایران است.

مجموعه سعدآباد چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کرده است. این کاخ نیز در دوره قاجار بنا شد و سکونت گاه تابستانی (ییلاق) شاهان این سلسله بود.

پس از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف آن توسط خاندان پهلوی ساختمان های متعددی در آن ساخته شدند که بالغ بر ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف می شوند. هر یک از ساختمان ها محل سکونت یکی از افراد خاندان پهلوی بوده است. محمدرضا پهلوی نیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید که در اوایل سلطنت او ساخت آن به پایان رسید.جدیدترین کاخ این مجموعه نیز کاخ «لیلا پهلوی» است که متعلق به کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بود و امروزه، «موزه آبکار» نام گرفته است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ردای پاییزی بر تن کاخ سعدآباد + تصاویر- اخبار سفر - اخبار اجتماعی تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.