جزئیات شهادت ۱۱ جانباز ۷۰ درصد در کشور+عکس



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بعد از گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان هشت سال دفاع مقدس، جانبازان ۷۰ درصد بسیاری تا کنون از میان جمع جانبازان پر کشیده و راهی دیار شهدا شده اند. طبق اعلام رسمی بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ در مجموع ۵۴۸ هزار و ۴۹۹ جانباز در سراسر کشور داریم که تهران بزرگ با تعداد بیش از ۴۹ هزار جانباز و خراسان رضوی با تعداد بیش از ۴۶ هزار جانباز بالاترین آمار جانباز را در میان استان ها دارند. بنا بر اخبار ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران از استان های مختلف، طی ۴۰ روز گذشته تعداد ۱۱ نفر از جانبازان ۷۰ درصد به شهادت رسیده اند. این جانبازان از استان های تهران، همدان، گیلان، فارس، خراسان رضوی، اردبیل، اصفهان و زنجان بودند. سه تن از این افراد جانباز شیمیایی هشت سال دفاع مقدس بودند. مشخصات این جانبازان شهید در ادامه می آید:

جانباز قطع دوپا «فریدون مجنون» از استان گیلان

جانباز «فریدون مجنون» از جانبازان ۷۰ درصد دوران هشت سال دفاع مقدس در شهرستان رشت، پس از عمری مجاهدت و مبارزه بر اثر عوارض ناشی از مجروحیت در سن ۵۷ سالگی به یاران شهیدش پیوست. فریدون مجنون متولد سال ۱۳۴۲ بود و در سال ۱۳۶۳ در منطقه بوکان بر اثر انفجار قطع دو پا شده بود. او روز دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ در بیمارستان قائم رشت بر اثر عفونت جراحت به شهدا پیوست.

جانباز قطع نخاع «نوروز بهمه» از استان فارس

«نوروز بهمه» جانباز ۷۰ درصد استان فارس در دوران دفاع مقدس چهارم شهریور ماه ۱۳۹۹ پس از تحمل ۲۶ سال رنج جانبازی دعوت حق را لبیک گفت و به یاران شهیدش پیوست. «نوروز بهمه» پنجم اسفندماه سال ۱۳۷۳ در حین مأموریت در منطقه شمال غرب شیراز به دلیل جراحت در ناحیه کمر، قطع نخاع و به افتخار جانبازی نائل شده بود. او پس از تحمل ۲۶ سال رنج ناشی از جانبازی دعوت حق را لبیک گفت و به یاران شهیدش پیوست. پیکر مطهر این شهید در روستای حسن آباد تل کمین شهرستان مرودشت تشییع و در گلزار مطهر شهدای این منطقه در جوار یاران شهیدش به خاک سپرده شد.

جانباز «تقی نجفی» از استان زنجان

جانباز ۷۰ درصد «تقی نجفی» از استان زنجان پس از تحمل سال ها درد و رنج ناشی از جراحات ۳۱ مردادماه به درجه رفیع شهادت نائل آمد. پیکر مطهر او در روستای تشویر طارم زادگاهش از توابع شهرستان طارم به خاک سپرده شد. شهید تقی نجفی سال ۱۳۳۹ دیده به جهان گشود و با آغاز جنگ تحمیلی به عنوان سرباز ارتش، راهی جبهه های حق علیه باطل شد و سال ۶۳ در منطقه عملیاتی آبادان و بر اثر اصابت ترکش به سر جانباز شد.

جانباز نابینا «محمدعلی صفایی» از استان همدان

جانباز گرانقدر ۷۰ درصد «محمدعلی صفایی» ۲۸ مرداد ماه ۱۳۹۹ پس از گذشت سال ها تحمل درد و رنج ناشی از جراحات جانبازی، به شهادت رسید. جانباز محمدعلی صفایی متولد چهارم شهریور ۱۳۲۸ در بمباران هوایی ملایر در ۲۸ دی ۱۳۶۵ از نواحی سر و صورت، پهلوی راست، داخلی و هر دو چشم مجروح شد. مراسم تشییع و تدفین این شهید در قطعه جانبازان گلزار شهدای بهشت هاجر ملایر برگزار شد.

جانباز «علی غریب زاده» از استان اردبیل

«علی غریب زاده»، جانباز ۷۰ درصد دوران دفاع مقدس از شهرستان مشگین شهر در استان اردبیل به یاران شهیدش پیوست. پیکر این جانباز، ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ با حضور جمعی از خانواده های معظم شهدا، ایثارگران، اقشار مختلف مردم قدرشناس، مسئولان اداری و نظامی و به همراه رعایت شیوه نامه های بهداشتی از مقابل سپاه پاسداران مشگین شهر تشییع و در گلزار شهدای الزهرای این شهرستان در جوار هم رزمان شهیدش به خاک سپرده شد. شهید «علی غریب زاده» متولد سوم شهریور ۱۳۴۷ در دوران دفاع مقدس از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خدمت مقدس سربازی اعزام و در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور یافت و سوم اردیبهشت ۱۳۶۷ حین دفاع از میهن اسلامی و دفع متجاوزین بعثی به شدت مجروح و به افتخار جانبازی نایل آمد.

جانباز قطع دو دست «علیرضا دستباز» از تهران

«علیرضا دستباز» جانباز ۷۰ درصد و پدر شهید «محمد حسین دستباز» در روز ۲۵ مرداد ماه ۱۳۹۹ دعوت حق را لبیک گفت و به همرزمان شهیدش پیوست. پیکر شهید علیرضا دستباز روز یکشنبه ۲۶ مرداد ماه با حضور جمعی از خانواده های شهدا و ایثارگران تشییع و در قطعه ۲۶ گلزار شهدای بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد. این جانباز شهید آبان ماه ۱۳۶۳ توسط منافقین ترور و به درجه رفیع جانبازی نایل آمد. شهید محمدحسین دستباز نیز سال ۱۳۶۱ در عملیات بیت المقدس و در سن ۱۶ سالگی به شهادت رسیده است.

جانباز شیمیایی «تقی شاه سنایی» از استان اصفهان

تقی شاه سنایی جانباز ۷۰ درصد اصفهانی، پس از تحمل سال ها درد مجروحیت و شیمیایی، سرانجام ۲۱ مردادماه ۱۳۹۹ در سن ۵۷ سالگی به فیض شهادت نائل آمد. مراسم تشییع این شهید در گلستان شهدا برگزار شد. شهید تقی شاهسنایی، به دلیل عوارض جراحات وارده در نبردهای دوران دفاع مقدس، سال های متمادی را با درد دست و پنجه نرم کرد و سرانجام بر اثر عوارض شیمیایی جنگ، در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان به شهادت رسید. برادر او شهید ولی اله شاهسنایی نیز در سن ۱۹ سالگی در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۱ در منطقه عملیاتی دارخوین با سمت تک تیرانداز به فیض شهادت رسیده است.

جانباز «حسن احمدی» از استان تهران

جانباز ۷۰ درصد «حسن احمدی» از اهالی شهرری پس از تحمل سال ها درد و رنج مجروحیت دوران دفاع مقدس، ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۹ در بیمارستان بقیه الله تهران به مقام رفیع شهادت نائل آمد. مراسم تشییع این شهید از مقابل منزل وی در شهرستان ری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی با حضور هم رزمان شهید و مردم قدرشناس برگزار و پیکر مطهر او در بهشت زهرا(س) تهران به خاک سپرده شد. شهید حسن احمدی در منطقه عملیاتی بیت المقدس ۴، شاخ شمیران در ۱۵ فروردین ماه سال ۱۳۶۷ و در سن ۲۱ سالگی بر اثر اصابت ترکش از ناحیه سر و سمت راست بدن دچار مجروحیت شد و به مقام جانبازی نائل آمد.

جانباز شیمیایی «محمد قاجار» از استان تهران

«محمد قاجار» جانباز ۷۰ درصد از شهرستان ورامین پس از تحمل سال ها درد و رنج مجروحیت دوران دفاع مقدس، ششم مردادماه در بیمارستان بقیه الله تهران به مقام رفیع شهادت نائل آمد. مراسم تشییع او نیز در هفتم مردادماه از مقابل منزل این شهید معظم در شهرستان ورامین و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی با حضور هم رزمان شهید و مردم قدرشناس برگزار شد و در آرامستان سید فتح الله ورامین آرام گرفت. جانباز محمد قاجار در چهارم آبان ماه ۱۳۴۴ در ورامین چشم به جهان گشود. در سال های ۶۵ و ۶۴ در مناطق عملیاتی فاو و شلمچه بر اثر اصابت ترکش و استشمام مواد شیمیایی به مقام جانبازی نایل شد و نهایتا بامداد روز ششم مردادماه امسال به یاران شهیدش پیوست.

جانباز «عبدالله رمضانی» از استان خراسان رضوی

جانباز ۷۰ درصد مشهدی، «عبدالله رمضانی» در سن ۵۶ سالگی بر اثر مجروحیت فراوان دوران دفاع مقدس، هفتم مرداد ۱۳۹۹ در بیمارستان ارتش به مقام رفیع شهادت نائل آمد. مجروحیت این جانباز سرافراز سوختگی شدید اعضای بدن بود که در این دو سال اخیر عفونت و بیماری به تمامی اعضای بدن این ایثارگر سرایت کرده بود. پیکر این شهید والامقام با رعایت پروتکل های بهداشتی و ادای احترام در گلزار شهدای «بهشت رضا» مشهد مقدس در جوار یاران شهیدش به خاک سپرده شد. شهید عبدالله رمضانی در نهم آبان ۱۳۴۳ در نیشابور چشم به جهان گشود و در هفتم مرداد ۱۳۹۹ به مقام رفیع شهادت نائل آمد.

جانباز شیمیایی «فرج الله قاسمی» از استان فارس

«فرج الله قاسمی» جانباز ۷۰ درصد شهرستان اقلید در دوران دفاع مقدس، پس از تحمل ۳۵ سال رنج ناشی از جانبازی، اول مرداد ماه ۱۳۹۹ دعوت حق را لبیک گفت و به یاران شهیدش پیوست. پیکر این شهید از زادگاهش دهستان آسپاس از توابع شهرستان اقلید تشییع و در گلزار شهدای این دهستان به خاک سپرده خواهد شد. شهید حاج فرج الله قاسمی ۲۴ بهمن ماه سال ۱۳۶۴ در منطقه اروندرود دچار مجروحیت شدید شیمیایی شده بود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در جزئیات شهادت ۱۱ جانباز ۷۰ درصد در کشور+عکس

گفتگو با هوش مصنوعی