سفری فرهنگی به روستاهای مالوجه و قروچای کردستان با چاشنی تجلیل از رکوردار عصر جدید



اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در سفری از جنس فرهنگی به روستاهای مالوجه و قروچای از توابع شهرستان های قروه و دهگلان از استعداد سیزده ساله کرد و رکوردار برنامه عصر جدید تجلیل کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سفر به روستای مالوجه از توابع شهرستان قروه که قریب به یک هزار و ۲۰۰ خانوار را در دل خود جای داده است، از سوژه های رسانه ای امروز بود که صبح روز سی ام مرداد ماه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان کلید خورد.

بعد از دو ساعت عبور از جاده های پرپیچ و خم صلوات آباد، گذر از شهرستان دهگلان و پشت سرگذاشتن شهر دلبران و چند روستای دیگر، به روستای پرجمعیت مالوجه رسیدیم، روستایی که به پنج مسجد مزین بوده و پنج هزار نفر جمعیت دارد و از دلبران گرفته تا مالوجه باغ های انگور خودنمایی می کند.

به گفته مردمان ساده و مهمان نوازش کسب و کار بیشتر نان آوران این روستا استادکاری در زمینه آرمارتوربندی و گچکاری است و روزی حلال را با مشقت و یادگیری حرفه هایی اینچننی به دست می آورند.

در میان نوجوانان ساعی و کوشا روستای مالوجه، استعدادی سیزده ساله میهمان برنامه تلویزیونی عصر جدید شد که رکورد بیشترین بازدید شبکه های اجتماعی برنامه عصر جدید را در این دو دوره اخیر شکست.

مجید معظمی که در مرحله نخست عصر جدید آرای مثبت را از آن خود کرد توانست با انتخاب داوران و بعد از آن با رای مردم یک گام بالاتر برود.

به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، معاون هنری و روابط عمومی این اداره کل و بخشدار دلبران و امام جمعه مالوجه میهمان منزل مجید معظمی رکوردار عصر جدید شدیم و در همان ابتدای ورودمان مورد استقبال مجید که به دلیل تصادفی جزیی لنگ لنگان و با دستی آتل گرفته راه می رفت، قرار گرفتیم.

گرچه صدای دلنشینش مورد اقبال عموم قرار گرفته است اما به نظر می رسد شخصیت متین و مودبانه اش او را بیشتر در دل مردم جای داده که اینگونه رکوردار یک برنامه تلویزیونی شده است.

علاقه به خوانندگی از کودکی شکل گرفت

می گوید از کودکی به خوانندگی علاقه داشته و از سه سال اخیر به صورت حرفه ای با حضور در آموزشگاه موسیقی بامداد در شهرستان قروه با مربیگری مصطفی اسدی به آموزش هنر خوانندگی پرداخته است.

از نحوه شرکت در برنامه عصر جدید از او سوال پرسیدم که ثبت نامش را در سایت عصر جدید مدیون خانم راد منشی آموزشگاه موسیقی عنوان کرد و گفت: بعد از گذشت پنج ماه از ارسال اثرم به سایت عصر جدید با مربی من تماس گرفته شد و در نهایت مراحل راستی آزمایی عصر جدید را با موفقیت پشت سر گذاشتم و در مرحله اول برنامه عصر جدید با رای مثبت داوران و در مرحله دوم نیز با بیش از دو میلیون و دویست رای مردمی پیش رفته ام.

وی می گوید: پدرش کارگر و مادرش خانه دار است و دو خواهر و دو برادر دارد که همگی مشوق و پشتیبان او برای رسیدن به این موفقیت بوده اند.

وی با بیان اینکه به پزشکی علاقمند است، عنوان کرد: تصمیم دارم که به کسب تحصیل بپردازم و در کنار تحصیلات عالیه نیز موسیقی را ادامه دهم.

مجید معظمی با بیان اینکه روستای مالوجه امکانات لازم برای تحصیل ندارد، افزود: امسال با معدل بالای ۱۹٫۶۳ در پایه هفتم قبول شده ام و دوست دارم در مدرسه ای در شهرستان قروه مشغول به تحصیل شوم تا بتوانم موفقیت خود را در درس و کسب تحصیل نیز تضمین کنم.

مصطفی اسدی مسوول آموزشگاه بامداد شهرستان قروه و مربی مجید معظمی در عرصه موسیقی اظهار کرد: استعدادهایی مانند مجید و امثال او در بین نوجوانان روستای مالوجه زیاد است و جا دارد مسوولان از نوجوانان با استعداد این روستا حمایت کنند تا رشد یابند.

وی با اشاره به اینکه حمایت از مجید برای رسیدن به پله های ترقی در عرصه موسیقی نیازمند دریافت مجوز برای تهیه آلبوم است، افزود: امیدواریم فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اعطای مجوز به تهیه آلبوم صدای مجید وی را همراهی و پشتیبانی کند.

وی با بیان اینکه مجید باید در محیط شهری و با امکانات بیشتر درس و تحصیل را ادامه دهد تا بتواند در کنار موسیقی انسانی فرهیخته شود و پیشرفت کند، افزود: نیاز است مسوولان از مجید حمایت کنند تا در شهرستان قروه به تحصیل خود ادامه دهد.

کشف استعدادهایی همچون مجید معظمی برای جامعه امیدآفرین است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز ضمن تجلیل و اهدای لوح سپاس به مجید معظمی اظهار کرد: ارشاد اسلامی حمایت از استعدادهایی مانند مجید معظمی را وظیفه خود می داند چرا که کشف استعدادهایی همچون مجید برای جامعه امیدآفرین است.

عبید الله رستمی با اشاره به اینکه استان کردستان در حوزه موسیقی غنی است، افزود: گرچه مجید در عرصه موسیقی بخوبی ظاهر شده و درخشیده است اما نباید موسیقی به درس وی لطمه ای وارد آورد.

وی اعلام کرد: چنانچه مجید بخواهد در آینده در رشته موسیقی ادامه تحصیل دهد هنرستان موسیقی کردستان پذیرای این استعداد خواهد بود.

وی تبدیل فرد به هنرمند را نیازمند تمرین و آموزش دانست و گفت: این پروسه بی شک پروسه ای طولانی و پر از مشقت است که باید والدین و مربی مجید او را تا رسیدن به اهدافش یاری و همراهی کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه مجید سفیر موسیقی کردستان به سایر استانهاست، خطاب به این نوجوان با استعداد گفت: خوانندگی کاری سخت همراه با لذت است و تاثیر مثبت فرهنگی برجای خواهد گذاشت.

رستمی وجود کانون های فرهنگی هنری مساجد را فرصتی برای شناسایی استعدادهای روستاها دانست و بیان کرد: کانون ها و آموزشگاهها در این راستا می توانند گام بردارند و در صورت نیاز به مربی، اداره ارشاد اسلامی آماده همکاری است.

وی اعلام کرد: ارشاد اسلامی آماده برگزاری ورک شاپ های تخصصی در حوزه قرآنی از جمله صوت، لحن و حفظ است و می تواند با اعزام قاری به روستا در راستای آموزش نوجوانان و جوانان علاقمند به عرصه قرآنی و سایر عرصه های فرهنگی همکاری کند.

روستای مالوجه نیازمند تقوست فضای فرهنگی و هنری

رضا حسنی پدرام بخشدار مالوجه نیز با بیان اینکه از یکهزار و ۲۰۰ خانوار روستای مالوجه ۷۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند، بیان کرد: روستای مالوجه به دلیل نیروهای انسانی و استعدادهای نهفته ای که دارد نیازمند تقویت فضای فرهنگی و هنری است.

وی اعلام کرد: مالوجه نیازمند راه اندازی کتابخانه و اقلام فرهنگی همچون کتاب است که باید متولیان فرهنگی در این راستا روستای مالوجه را حمایت کنند.

وی خواستار حمایت ارشاد اسلامی کردستان از استعدادهای هنری مالوجه شد و گفت: بی شک با حمایت مسوولان کاری انجام نخواهد شد.

مجتمع فرهنگی هنری دلبران نیازمند تخصیص اعتبارات

ادامه سفر با بازدید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از مجتمع فرهنگی هنری شهر دلبران همراه شد، شهردار دلبران در بازدید از این پروژه فرهنگی اظهار کرد: این پروژه از ابتدا با هدف احداث کتابخانه عمومی دلبران در سال ۹۱ کلنگ زنی شد اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار عملیاتی نشد.

حیدری تصریح کرد: در سال ۹۶ پیگیری لازم برای احداث این پروژه انجام شد و با تغییر سرمایه گذار و بهره بردار قرار براین بود که مجتمع فرهنگی هنری دلبران در این مکان احداث شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون بهره بردار این پروژه شهرداری دلبران است، خاطرنشان کرد: این پروژه ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

شهردار دلبران عنوان کرد: این پروژه در زمینی به مساحت بیش از یک هزار و ۴۰۰ متر مربع در دست اقدام است و برای مرحله ثبت این پروژه ۹۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.

ورود به مدرسه شهید حسین پناهی و حضور در برنامه کانون فرهنگی هنری روستای قروچای که با حضور کودکان این روستا با پوشش زیبای لباس کردی همراه بود، ادامه سفر فرهنگی مان از شهر دلبران قروه به روستای قروچای شهرستان دهگلان را شکل داد.

گرچه به دلیل دردلهای زیاد بخشدار و امام جمعه روستای مالوجه دو ساعت با تاخیر به روستای قروچای رسیدیم اما انرژی بالا و چهره های شاداب این کودکان که با اهدای دسته های گل به مدیرکل ارشاد اسلامی کردستان و همراهانش زینت بخش سفرمان شده بودند، خستگی سفر را از همه ربود.

کودکان روستای قروچای در جشنواره شفا درخشیدند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در میان کودکان روستای قروچای ضمن عذرخواهی از تاخیر پیش آمده گفت: کودکان این روستا با شرکت در جشنواره هنرهای خانگی شفا آثاری ارسال کردند که به دلیل کیفیت بالای نقاشی های ارسالی همه آثار کودکان این روستا از سوی داوران جشنواره برگزیده شدند.

رستمی با بیان اینکه راه اندازی کتابخانه در روستاها از رسالت ارشاد اسلامی نیست، افزود: در صورتیکه روستای قروچای ظرفیت لازم را برای ایجاد باشگاه کتابخوانی داشته باشند آماده ارتقای باشگاهها در این روستا هستیم.

وی اعلام کرد: ارشاد اسلامی آماده اهدای کتاب به روستای قروچای است که به صورت رایگان به این روستا اهدا می شود اما باید کتابها در اختیار نوجوانان و جوانان این روستا قرار گیرد و مطالعه شود.

راه اندازی دو باشگاه کتابخوانی در روستای قروچای

فرید حسین پناهی مدیر کانون فرهنگی دانش روستای قروچای با ارائه گزارشی از اقدامات این کانون فرهنگی اعلام کرد: راه اندازی دو باشگاه کتابخوانی در روستای قروچای با ظرفیت سی نفر و شرکت کودکان روستای قروچای در مسابقه بین المللی نقاشی قاهره که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری مسابقه وجود نداشت از جمله برنامه های این کانون بود.

وی بیان کرد: ایجاد کانال تلگرامی کانون فرهنگی دانش و برگزاری مسابقه کتابخوانی به صورت مجازی، برگزاری مسابقه قرآنی و اذان و احادیث با عنوان شنه ی رحمت در ماه مبارک رمضان و آشنایی کودکان با داستان نویسی و نقاشی از دیگر برنامه های این کانون فرهنگی است.

وی خاطرنشان کرد: کودکان روستای قروچای کودکانی با استعداد هستند و نیاز است با حمایت مسوولان فرهنگی و تامین امکانات فرهنگی از جمله کتابخانه و اهدای کتاب به کودکان روستا از آنها حمایت شود.

فضاهای فرهنگی دهگلان پاسخگوی استعدادهای این شهرستان نیست

فرماندار شهرستان دهگلان نیز در آئین تجلیل از کودکان برگزیده جشنواره هنرهای خانگی شفا اظهار کرد: شهرستان دهگلان به لحاظ میزان باسوادی و سطح تحصیلات زبانزد است اما فضاهای فرهنگی از جمله کتابخانه ها و فضای آموزشی دارای مشکلات است که پاسخگوی نیاز استعدادهای این شهرستان نیست.

فرزاد شمس عنوان کرد: ایران اسلامی در حوزه علم و دانش حرف اول را می زند ولی مورد هجمه قرار می گیرد بنابراین باید با افزایش فضاهای فرهنگی و حمایت از جوانان زمینه افزایش علم و رشد و توسعه کشور و استان کردستان به ویژه مناطق روستایی را فراهم کرد.

۱۹ کودک روستای قروچای از توابع شهرستان دهگلان توانستند با ارسال نقاشی با موضوع مقابله با بیماری کرونا در جشنواره هنرهای خانگی شفا، جایزه ویژه هیات داوران این رویداد هنری را به نام خود رقم بزنند.

در این سفر فرهنگی ۳۵۰ کتاب از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به کودکان روستاهای مالوجه و قروچای اهدا شد.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۲/ر

پرسش و پاسخ در سفری فرهنگی به روستاهای مالوجه و قروچای کردستان با چاشنی تجلیل از رکوردار عصر جدید

گفتگو با هوش مصنوعی