۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل روستایی در کشور اختصاص یافت



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان اردبیل با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و مسئولان استان اردبیل در سالن جلسات شیخ صفی استانداری اردبیل برگزار شد.

اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل روستایی در کشور

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر تعداد زیادی طرح راکد در مناطق روستایی کشور وجود دارد که تکمیل و بهره برداری از این طرح ها در اولویت دولت بوده به طوری که برنامه ریزی شده تا پیش از تکمیل نشدن پروژه های راکد طرح جدیدی در این مناطق آغاز نشود.

محمد امید راه اندازی و تکمیل طرح ها راکد را زمینه ساز ایجاد و توسعه اشتغال در روستاها دانست و افزود: با توجه به بیکاری در سطح روستاها جمعیت کشور در مناطق روستایی کاهش یافته و برای اینکه بتوانیم از مهاجرت روستاییان جلوگیری کنیم باید رونق اشتغال و تولید را در این مناطق فراهم آوریم.

وی با اشاره به خدمات رسانی دولت در مناطق روستایی بیان کرد: با وجود ارائه خدمات مناسب از سوی دولت در این مناطق اما نبود اشتغال سبب شده تا کاهش جمعیت و افزایش مهاجرت را در روستاها شاهد باشیم به گونه ای که در حال حاضر ۷۴ درصد جمعیت کشور در مناطق شهری و ۲۶ درصد در مناطق روستایی ساکن هستند که این امر بیانگر کاهش جمعیت روستایی کشور است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به ارائه تسهیلات در راستای ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای کشور گفت: در دو سال اخیر ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای این امر اختصاص یافته که بیش از هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از این تسهیلات پرداخت شده و امسال نیز برنامه ریزی شده تا ۱۰ میلیارد تومان باقیمانده این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی پرداخت شود.

امید با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران در روستاها گفت: برای توسعه مناطق روستایی و ماندگاری روستاییان در این مناطف سرمایه گذاری و کارآفرینی در روستاها ضروری بوده و باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.

وی راه اندازی گلخانه و پرورش دام را از جمله مشاغل دارای ظرفیت در مناطق روستایی برشمرد و بیان کرد: با حمایت از راه اندازی این مشاغل در روستاها تلاش می کنیم تا رونق هر چه بیشتر تولید و اشتغال را در این مناطق فراهم آوریم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به قابلیت های استان اردبیل در مناطق روستایی افزود: با توجه به ظرفیت ها در این بخش اقدامات مناسبی در زمینه بوم گردی و گردشگری در مناطق روستایی انجام شده که می تواند الگویی برای سایر مناطق باشد.

شناسایی ۳۸۰ طرح راکد کشاورزی در اردبیل

استاندار اردبیل نیز در این جلسه از برنامه ریزی برای احداث ۶۵ مجتمع آبرسانی در روستاهای استان خبر داد و گفت: احداث این مجتمع ها در راستای تامین آب در مناطق روستایی استان از جمله برنامه ها و اولویت ها بوده که تلاش می کنیم تا افق ۱۴۰۰ در این زمینه مشکلات را برطرف کنیم.

اکبر بهنام جو با اشاره به مشکلات موجود در مناطق روستایی براساس پایش انجام شده بیان کرد: براساس پایش انجام شده که تاکنون ۶۰ درصد آن انجام شده از دلایل مهم مهاجرت روستایی بازدهی پایین روستاها در بخش دامی بوده و باید اقدامات برای بهبود این وضعیت انجام شود.

وی از اعلام آمادگی برای انجام اقدامات در راستای اشتغالزیی در مناطق روستایی به عنوان استان پایلوت کشور خبر داد و افزود: ایجاد اشتغال پایدار برای روستاییان در اولویت برنامه ها بوده و تلاش می کنیم با پیگیری های لازم در این زمینه اقدامات گسترده ای انجامدهیم.

استاندار اردبیل فعال کردن واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال را از دیگر برنامه ها در راستای توسعه استان برشمرد و تصریح کرد: با تلاش ها و پیگیری های انجام شده در سال گذشته ۱۱۷ طرح راکد و نیمه راکد در بخش جهاد کشاورزی و ۲۵ طرح در بخش صنعت به چرخه اقتصادی استان بازگشته و فعالیت خود را از سر گرفتند.

بهنام جو گفت: امسال نیز پیگیری و تلاش در این زمینه تداوم می یابد و در همین راستا ۳۸۰ طرح راکد در بخش کشاورزی استان شناسایی شده تا بتوانیم با جلب حمایت های لازم زمینه ساز فعالیت مجدد این طرح ها شویم.

وی مطالعه طرح خط ریلی اردبیل به پارس آباد را دیگر راهکار برای توسعه اقتصادی استان برشمرد و بیان کرد: مطالعه این طرح در مراحل پایانی بوده و در عین حال اتصال ریلی استان اردبیل به جمهوری آذربایجان از طرف آذری پیگیری می شود تا زمینه برای اتصال استان به کشورهای آذربایجان، روسیه و آسیای میانه فراهم شود.

طرح های اشتغال روستایی نیازمند ترمیم مبلغ تسهیلات اعطایی هستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردبیل نیز در این جلسه اظهار کرد: ۲۳۰ طرح اشتغال زا بهره مند از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری به دلیل تاثیرات افزایش قیمت ارز نیازمند ترمیم مبلغ تسهیلات اعطایی در این استان هستند.

قاسم رحیمی بیان کرد: مجموع طرح های ثبت شده از استان اردبیل در سامانه کارا ۱۱ هزار و ۱۸۱ طرح به مبلغ دو هزار و ۴۶۷ میلیارد تومان است که بیش ترین آمار مربوط به رسته فعالیت های در حوزه کشاورزی است که هشت هزار و ۹۵ طرح و در حدود ۷۲ درصد متقاضیان در این حوزه بوده و ۴۶ درصد از این رسته فعالیت ها در حوزه پرورش دام سنگین و سبک و اصلاح نژاد است.

وی افزود: ۳۲ درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفری استان اردبیل ساکن روستا بوده و طبق آمار وضعیت اشتغال استان در سال گذشته ۳۳٫۶ درصد از شاغلان در حوزه کشاورزی، ۲۴٫۹ درصد در حوزه صنعت، ۴۱٫۵ درصد در حوزه خدمات فعالیت می کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل تصریح کرد: از طرح های ارائه شده ۷۲ درصد در حوزه کشاورزی، ۲۲ درصد در بخش صنعت و ۶ درصد در بخش خدمات است و در مجموع این طرح ها تعداد ۶ هزار و ۷۲۵ طرح یعنی ۶۰ درصد طرح ها به صورت طرح های جدید بوده، ۳۲ درصد طرح توسعه ای و هشت درصد طرح ها نیز در حوزه سرمایه در گردش است.

رحیمی گفت: در داخل استان اردبیل بر اساس جمعیت روستایی شهرستان ها و نرخ بیکاری موجود در هر منطقه مبالغ طرح ها توزیع شده است و در عمل در کمیته های فنی شهرستان ها چهار هزار و ۳۳۸ طرح به مبلغ ۸۲۱ میلیارد تومان ارائه شده که از این تعداد دو هزار و ۶۰۰ طرح واجد شرایط شناخته شده و تا به امروز دو هزار و ۲۸۷ طرح با مبلغ ۶۲۰ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل ارسال شده است.

وی بیان کرد: در این زمینه دو چالش مهم استان تخصیص کامل اعتبارات تا مرحله پنج و بلاتکلیفی یک هزار و ۴۱۴ طرح با مبلغ سه هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال در بانک ها به دلیل اتمام منابع مالی روستایی و نیز نیاز ۲۳۰ طرح بهره مند از تسهیلات به مبلغ دو هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و بهره برداری است.

به گزارش تسنیم، در این نشست سرمایه گذاران و کارآفرینان مناطق روستایی استان اردبیل مشکلات خود را بیان کرده و به بررسی این مشکلات پرداخته شد.

انتهای پیام/ن

پرسش و پاسخ در ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل روستایی در کشور اختصاص یافت

گفتگو با هوش مصنوعی