ترک های کوهستان هراز گسل نیست / جابجایی قطعه یک جاده



به گزارش خبرگزاری مهر، علی بیت الهی از بازدید میدانی منطقه در روزهای اخیر خبر داد و گفت: مشاهده میدانی حاکی از آن است که این شکاف ها و ترک ها گسل نیستند و این شکاف ها بر روی سنگ های تراورتنی در بالای پرتگاه تپه مانندی مشرف به جاده که حدود ۱۲۵ متر از کف جاده ارتفاع دارد رخ داده است.

وی افزود: عکس های هوایی و ماهواره ای که از این منطقه در سال ۲۰۰۰ میلادی گرفته شد، نشان می دهد که این ترک ها از گذشته وجود داشت و حتی روی این ترک ها، فرسایش ها و جلبک هایی وجود دارد که حاکی از قدیمی بودن آن است. بنابر این نمی توانیم بگوییم ما با یک خطر جدید و تازه ای در مسیر جاده مواجه هستیم، ولی باید برای آن تمهیدات جدی اندیشیده شود.

بیت الهی تمهید اصلی را جا به جایی بخشی از مسیر جاده عنوان کرد و گفت: در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی مشغول چهار بانده کردن محور هراز است. طبق مشاهدات و بررسی های اخیر ما به این نتیجه رسیدیم که جاده در حال ساخت در این قسمت از سمت راست رودخانه هراز در مسیر تهران به آمل به سمت چپ رودخانه منتقل شود تا به طور کامل از ناحیه یا زون خطر دور شود.

وی با بیان اینکه اقدام به جا به جایی قطعه یک کار اصلی و بنیادی است، افزود: برای کاهش خطر ریزش و زمین لغزش این قطعه، پیشنهاد ما این بوده که این قطعه که به طول سه کیلومتر است در اولویت اول قرار گیرد تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

این مسئول گفت: زمانی که جا به جایی این سه کیلومتر انجام شود قرار شد پایش ریزش سنگ در منطقه تشدید شود تا با مشاهده هرگونه تغییر تهدیدآمیز، فوری به شهروندان اطلاع رسانی شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ترک های کوهستان هراز گسل نیست / جابجایی قطعه یک جاده» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.