اجرای طرح جمع آوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در ۲۲ استان کشور



دکتر بشیر حاجی بیگی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۵۰ نفر از بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کرده اند، اظهار کرد: از این تعداد، ۱۸۸۰ واحد پلاسما تهیه شده و مردم استان های تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، گیلان، فارس و کرمانشاه اقبال بیشتری برای اهدای پلاسما نشان داده اند؛ به طوری که بیشترین میزان اهدای پلاسما در استان های تهران، خوزستان و خراسان رضوی بوده است.

وی افزود: در حال حاضر در ۲۲ استان شامل استان های مرکزی، اردبیل، کرمان، آذربایجان غربی، اصفهان، خوزستان، مازنداران، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، قزوین، البرز، سیستان و بلوچستان، همدان، قم، یزد، خراسان رضوی، گلستان، سمنان، تهران، کرمانشاه و فارس طرح جمع آوری پلاسمای بهبودیافتگان بیماری کووید-۱۹ در حال انجام است.

۲۱ درصد فرآورده های خونی در بیمارستان های تهران مصرف شد

وی با بیان اینکه در سه ماهه اول سال جاری، ۷۵۵ هزار و ۳۷۸ واحد خون و فرآورده های آن، شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت و پلاسما در مراکز درمانی و بیمارستان های کشور توزیع شده است که نزدیک به ۲۱ درصد آن در بیمارستان های استان تهران مصرف شده اند.

حاجی بیگی ادامه داد: در این مدت ۵۶۲ هزار و ۱۰۰ نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کرده اند که از این تعداد ۴۴۴ هزار واحد خون کامل اهدا شده است البته ۱۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر از مراجعه کنندگان نیز از اهدای خون معاف شده اند.

وضعیت سنی اهداکنندگان خون

وی بیان کرد: سه درصد از اهدا کنندگان خون در کشور در سنین ۱۸ تا ۲۰ سال و ۲۳ درصد در سن ۲۱ تا ۳۰ سال قرار دارند همچنین ۵۰ درصد از اهداکنندگان خون در کشور بین سنین ۳۱ تا ۴۵ سال بوده و ۲۴ درصد از اهداکنندگان خون در کشور در سن ۴۶ تا ۶۰ سال قرار دارند.

۲۲ هزار نفر از بانوان در سه ماه اخیر خون اهدا کرده اند

وی با بیان این که طی این مدت ۶۷ هزار و ۳۹۹ نفر برای بار اول جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کرده اند، تصریح کرد: همچنین در این سه ماهه ۲۲ هزار و ۸۰۷ نفر از بانوان یعنی ۵٫۲ درصد اهدای خون انجام داده اند؛ در این مدت بانوان استان های خراسان جنوبی با ۸٫۹ درصد، سیستان و بلوچستان با ۸٫۶ درصد و بانوان خراسان شمالی با هشت درصد اقبال بیشتری نسبت به اهدای خون در کشور نشان داده اند.

شاخص اهدای خون مستمر در کشور ۵۶ درصد است

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه شاخص اهدای خون مستمر در کشور به طور میانگین ۵۶٫۶ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: استان های سمنان با ۷۵ درصد، همدان با ۷۰ درصد و یزد با ۶۶ درصد بیشترین میزان اهدای خون مستمر را در کشور داشته است همچنین در سه ماهه نخست امسال استان های قم، البرز، تهران و مرکزی بیشترین مشارکت را در شبکه ملی خون رسانی کشور داشته اند. به این معنی که در حوزه ارسال خون به سایر استان های نیازمند در کشور کمک کرده اند.

وی ادامه داد: در سه ماهه نخست سال ۹۹، در خراسان شمالی و بوشهر شاهد رشد اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده ایم؛ همچنین اهدای خون مستمر در استان گیلان با ۱۰ درصد رشد و در آذربایجان شرقی با ۴ درصد رشد روبرو بوده است.

یک درصد خون های اهدایی AB منفی بوده است

حاجی بیگی با بیان اینکه ۳۴ درصد از خون های اهدایی در کشور دارای گروه خونی O+ بوده است و تنها یک درصد خون های اهدایی AB- بوده است، یادآور شد: شاخص اهدای خون بانوان در این سه ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشته است؛ به طوری که از ۴٫۱ درصد در سال ۱۳۹۸ به ۵٫۲ درصد در سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ رسیده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجرای طرح جمع آوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در ۲۲ استان کشور» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.