هفته گذشته روزانه ۵۵۲۵۵ نفر به سینما رفتند / کاهش ۴٫۷ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل- اخبار سینما و تئاتر - اخبار فرهنگی تسنیم



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با توجه به آمارهای رسمی منتشر شده از میزان فروش سینماهای کشور از تاریخ ۴ فروردین ۱۴۰۲ تا یازدهمین روز از همین ماه ۴۴۲ هزارو ۴۰ بلیت از سوی مخاطبان هنر هفتم کشورمان در این دوره تهیه شده تا مهر تأییدی براین مدعا باشد که نه تنها دوره اکران سالنی فیلم نگذشته است بلکه در صورت انتخاب ژانر مناسب و رعایت حقوق مخاطبان همچنان هنر هفتم علاقه مندان پروپاقرص خود را در اختیار دارد و رونق آن مشهود است.

در این زمینه می توان به میانه دوره زمانی مورد نظر دقت بیشتری داشته باشیم تا ببینیم بازهم براساس همان آمارهای رسمی سه شنبه گذشته سینمای کشورمان اولین رکورد شکنی خود را در سال جدید ثبت کرد و با جذب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰ مخاطب، رکورد مخاطب روزانه را شکست تا کارشناسان و منتقدان سینمای ایران با اشاره به این رکوردشکنی برخلاف تمام مشکلاتی که وجود دارد، خوشبینی بهتری نسبت به آینده صنعت سینمای ایران داشته باشند.

این درحالی است که بررسی دقیق میزان فروش فیلم های اکران نوروزی امسال در دوره مورد نظر ما که تقریبا هفته دوم تعطیلات عید را همزمان با فعالیت عادی اداره ها به خود اختصاص داده نشان می دهد که این فیلم ها مجموعا توانسته اند ۴۴۲ هزارو ۴۰ نفر را به سالن های سینما آورده و رقم فروش ۲۲ میلیارد و ۳۵۵ میلیون و ۹۹۱ هزار ۵۰۰ تومان را در ۹ هزارو ۳۳۹ سانس به دخل هنر هفتم واریز کنند.

در این بین اگر بخواهیم براساس میزان فروش همین چهار فیلم سهم هرکدام را در دستیابی به آمار یاد شده داشته باشیم باید بدانیم که فیلم سینمایی «فسیل» با فروش تعداد ۳۷۵ هزار و ۴۸۷ بلیت و فروش ۱۹ میلیارد و ۸۵ میلیون و ۶۵۹ هزار تومان سهم ۸۴٫۹ درصدی جذب مخاطب و البته گیشه را به خود اختصاص دهد تا به این ترتیب در سکوی نخست این دوره قرار داشته باشد.

از سوی دیگر فیلم سینمایی «غریب» نیز در دوره مورد نظر ما توانسته است ۳۶۹ هزارو ۹۲۸ نفر از علاقه مندان ژانر دفاع مقدس را به سالن های سینما دعوت کند تا به این ترتیب مبلغی معادل یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون و ۴۳۶ هزار تومان درآمد به نام خود ثبت کرده باشد و سهمی معادل ۸٫۳۵ درصد از کل دوره ۴ فروردین تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ شمسی را در اختیار گیرد.

در همین حال سکوی سوم فروش دوره مورد نظر در اختیار فیلم سینمایی «عروس خیابان فرشته» با ۲۹۳ هزارو ۷۹ مخاطب و فروشی معادل یک میلیارد و ۴۳۱ میلیون و ۹۶ هزار و ۵۰۰ تومان یعنی سهمی معادل ۶٫۶۴ درصد مخاطبان را در اختیار داشته باشد و به دنبال آن فیلم سینمایی «بچه های طوفان» با جذب ۲۴۶ مخاطب و فروشی معادل ۱۱ میلیون و۸۰۰ هزار تومان معادل ۰٫۰۵ درصد به خود اختصاص داده است.

واقعیت آماری در مقایسه با دوره مشابه سال قبل

این درحالی است که برخی کارشناسان اگرچه روند موجود در دوره زمانی مورد نظر را مثبت ارزیابی کرده اند و بر این باورند که این روند می تواند افق های تازه ای در مقابل سینمای ایران قرار دهد، اما در عین حال با مقایسه آمارهای دوره مشابه سال قبل سینمای ایران تأکید دارند نباید از واقعیت آمارها که نشانه هایی دقیق از آینده هستند غافل شد.

این گروه در اولین مقایسه بر این باورند که کاهش حدود ۴۳ درصدی منتخبین اکران نوروزی نسبت به سال قبل در نگاه نخست می تواند بیانگر این واقعیت باشد که میزان تولید در سینما کاهش قابل توجهی به خود دیده و باید برای جلوگیری از این روند که می تواند معیشت هنرمندان و فعالان هنرهفتم ایران را مستقیم تحت تأثیر قرار دهد، برنامه ریزی هدفمندی داشته باشیم و از میزان استقبال مخاطبان برای دیدن فیلم خوب استفاده بهینه داشته باشیم.

بررسی آمارهای موجود در دوره مشابه سال قبل یعنی از روز جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۱ تا روز یازدهم فروردین همان سال تعداد ۷ فیلم نوروزی «سگ بند»، «موقعیت مهدی» ، «شادروان» ، «روز صفر»، «مرد بازنده» ، « گل به خودی» و «قدغن» روی پرده اکران بودند که این فیلم ها در دوره یاد شده ۴۶۳ هزارو ۹۳۰ نفر مخاطب یعنی روزانه حدود ۵۷ هزارو ۹۹۱ نفر را در ۱۵ هزار و ۹۷۷ سانس به سالن های سینما آورده و توانستند ۱۷ میلیارد و ۷۰۵ میلیون و ۷۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان به دخل سینما ها واریز کنند.

در این زمینه اگر بخواهیم هر دو دوره مورد نظر را با یکدیگر مقایسه کنیم با آمارهای معناداری مثل نزولی شدن تعداد فیلم های اکران نوروزی و البته کاهش ۲۱ هزارو ۸۹۰ نفری تعداد کل مخاطبان روبه رو می شویم به این معنی که امسال از تاریخ ۴ تا ۱۱ فروردین (هفته دوم) ۲ هزارو ۷۳۶ نفر هر روز کمتر سینما رفته اند و لازم است برای جلوگیری از ادامه این روند برنامه ریزی دقیق تری از سوی مدیران سینمایی کشورمان انجام شود که یکی از آنها پخش برنامه های غیرسینمایی و البته دیگری توجه به ذائقه و علاقه مخاطبان در ژانر است.

محمد قنبری یکی از سینماداران در پایتخت در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: در ایام نوروز فروش سینما قابل قبول بوده و فیلم «فسیل» که کمدی سرحال و جذابی است، بیشترین فروش را نسبت به دیگر فیلم های سینمای کشور داشته است. اما فیلم های دیگر فروش چندان خوبی را تجربه نکردند.

قنبری درباره فیلم های قدیمی که اکنون در جدول اکران سینماها نیز قرار دارند تأکید کرد: از میان فیلم های قدیمی هم «ملاقات خصوصی» و «بخارست» بیشترین فروش را دارند و بعد از آن هم فیلم های لوپتو، پسر دلفینی، چپ راست و خط استوا است.

این مدیر سینمایی معتقد است مردم به فیلم های کمدی هنوز اقبال بیشتری دارند تا دیگر گونه های سینمایی. البته فیلمی مانند «غریب» از نظر فنی، فیلمنامه و تکنیک سینمایی بسیار عالی است و به شخصه فیلم را بسیار دوست دارم، اما در هر حال مردم بیشتر به سمت فیلم های کمدی می روند تا ژانرهای دیگر و البته باید به آمارهای موجود برای هرگونه سیاست گذاری توجه ویژه داشت.

به گفته قنبری ایده اکران برنامه های غیرسینمایی در سینما، منجر به رونق سالن های سینمای کشور است و همین کار می تواند اقتصاد سینما را رونق ببخشد، البته باید در نظر داشت که این نمایش ها نباید منجر به ضایع کردن حقوق فیلم های دیگر شود که البته دوستانی که این طرح را اجرا کردند به آن توجه دارند. سانس ها و ساعت های صبح و ظهر بهترین زمان برای اکران نمایش های غیرسینمایی اند.

وی ادامه داد: نمایش برنامه هایی مانند فوتبال های جام جهانی نمونه خوبی از موفقیت این اکران های غیر سینمایی هستند. به نظرم بد نیست که در موضوع فوتبال صرفا به بازی های جام جهانی اکتفا نشود و بازی های مهم اروپایی و لیگ برتر نیز در سینما نمایش داده شود. البته این قبیل برنامه ها باید برای سینماهایی با سالن های فراوان برگزار شود تا در نمایش آن خللی ایجاد نکند نه سینماهای تک سالنه یا دو سالنه.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در هفته گذشته روزانه ۵۵۲۵۵ نفر به سینما رفتند / کاهش ۴٫۷ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل- اخبار سینما و تئاتر - اخبار فرهنگی تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی