<span class="text danger">۱۵ دقیقه</span> کافی است تا آلوده شوید / تکمیل ظرفیت برخی مراکز درمانی کلانشهرها / رشد نرخ ابتلا در اغلب نقاط + نقشه و نمودار

به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، روز گذشته درحالی مقامات ارشد وزارت بهداشت ودرمان تایید کردند ویروس دلتا در سراسر کشور فعال شده که کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به واقعیت مراکز درمانی معتقدند تکیه کردن به آمارهای کاغذی و همچنین نمودارهای منتشر شده برای سیاست گذاری شاید در شرایط فعلی منطقی نیست.
این گروه تاکید دارند با توجه به روند روبه رشد بیماری و البته قابلیت های بیماری زایی ویروس دلتا که اکنون در بسیاری از نقاط ایران فعال شده موج ورود بیماران کرونایی به مراکز درمانی رفته رفته سهم گین تر و بیشتر خواهد شد و حتی تشکیل ستاد ترخیص و همچنین اتخصاص مراکز سرپایی برای توزیع و کاهش شدت ورود بیماران به مراکز درمانی کفایت نخواهد کرد.
در این زمینه کارشناسان ضمن اشاره به تکمیل ظرفیت برخی مراکز درمانی و همچنین فعالیت بیمارستان های صحرایی حتی در پایتخت معتقدند؛ برای جلوگیری از گسترش بیماری و مدیریت کم هزینه پیک پنجم بهترین راهکار کاهش تجمع ها، ممانعت از جابه جایی افراد و حفظ فاصله گذاری اجتماعی درکنار انجام گسترده واکسیناسیون و انجام غربالگری هوشمند است.
مواردی که ظاهرا در تمامی بخش های دچار مشکلاتی هستم که نهایتا به روند افزایش تعدادبیماران و موارد بستری در سراسر کشور دامن زده است و به گواهی مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا می تواند درصورت ادامه مشکلات دو چندانی به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل کند.
تهویه نا مناسب عامل اصلی انتقال دلتا
استان فارس
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، شمار شهرهای قرمز در سراسر کشور رو به افزایش است و خبر از یک بحران سراسری می دهد، استان فارس نیز استثنا نیست و شرایط رو به سمت بحرانی شدن است به ویژه اینکه سویه هندی ویروس در این استان و به ویژه شهرستان های جنوبی روندی صعودی دارد.
بر اساس آخرین رنگ بندی اعلام شده و به گفته عبدالرضا قاسم پور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا ۱۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۶ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۷ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درمجموع یک میلیون و ۱۴۱ هزار تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده است که از این تعداد، یک میلیون و ۲۱ هزار و ۱۶۹ مورد تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان بوده و با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۹۵ هزار و ۲۲۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است .
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۱۲۰ هزار و ۸۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۰ هزار و ۲۸۱ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۱۵ هزار ۵۰۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام جان باختن پنج هم استانی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ تعداد جان باختگان کرونا در فارس از ابتدا تاکنون به چهار هزار و ۹۴۸ نفر رسیده است.
هم اکنون ۲ هزار و ۱۲۶ نفر در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۲۲۴ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
با توجه به کاهش ۵۰ درصدی رعایت پروتکل های بهداشتی در استان فارس متولیان بهداشت و درمان همچنان از مردم درخواست دارند که استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست ها و دوری از دورهمی های خانوادگی را مورد توجه قرار دهند.
استان سیستان و بلوچستان
سید محمد هاشمی شهری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر طبق تست ها و پایش هایی که انجام دادیم روند ابتلا در چند روز گذشته رو به کاهش بوده اما هم چنان وضعیت ناپایدار و سیاه است.
وی افزود: بیمارستان های سیار و صحرایی به همت نیروی زمینی ارتش، سپاه و ستاد اجرایی فرمان امام در استان راه اندازی شده و گسیل امکانات خوبی از مرکز به سیستان و بلوچستان آمده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: با دستور وزیر بهداشت و اختصاص سهیمه ویژه روند واکسیناسیون در استان سرعت گرفته و بعد از گروه ۶۰ سال و ۵۰ سال، حالا واکسیناسیون ۴۵ ساله ها آغاز شده است.
هاشمی شهری گفت: با نزدیک شدن به عید قربان نگرانی جدی داریم و از مردم خوب استان تقاضا می کنیم به هیچ عنوان در دورهمی ها و رفت و آمدهای عید قربان که به شدت در سالیان گذشته در استان رواج داشته، شرکت نکنند.
به گزارش تسنیم برطبق گزارش دانشگاه های سه گانه علوم پزشکی استان در زاهدان، زابل و ایرانشهر، هم اکنون۸۷۴ بیمار حاد تنفسی و ۴۵۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که بیشترین تعداد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
استان البرز
مهرداد بابایی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرج در مورد وضعیت استان در بحث مواجه با شیوع گونه جهش یافته کرونا با نام دلتا ، اظهار داشت: متاسفانه به دلیل عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم آمار شیوع گونه «دلتا» ویروس کرونا در جامعه رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه در نشست اخیر ستاد کرونا استان هم بر رعایت محدودیت ها در شهرهای قرمز کرج ، فردیس و نظرآباد اجرایی شود، افزود: دستورالعمل ستاد کرونا در مورد شهرهای نارنجی هم در نقاطی از استان که به این رنگ درآمده است باید بطور کامل اجرایی شود.
سخنگوی ستاد کرونای استان البرز بر اهمیت رعایت تعطیلی فعالیت گروه های شغلی ۲، ۳ و ۴ در شهرهای قرمز و نارنجی البرز بر حسب دستور العمل های مقابله با کرونا بیان کرد: در صورت مشاهده فعالیت گروه های شغلی و رسته های صنفی مشمول این تعطیلی ها با آنها برخورد خواهد شد، چون اگر رعایت نکنیم وضعیت از وضعیت کنونی حادتر می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گونه قالب بیماری کرونا در کشور گونه دلتا است ، افزود: متاسفانه این نوع از ویروس گروه های مختلف سنتی اعم از کودک، جوان و سالمند را می تواند درگیر کند و امکان سرایت آن نسبت به دیگر گونه های کرونا چندین برابر است، شدت رشد بیماری هم بسیار زیاد است.
بابایی در مورد میزان رعایت محدودیت های ترددی و عدم خروج از شهرها و انجام سفر گفت: متاسفانه مردم این مورد هم رعایت نکرده اند و در مجموع پایبندی به شیوه نامه های بهداشتی در البرز اکنون به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است، در صورتی که اگر در رعایت دستورالعمل های مقابله با کرونا به عدد بالای ۸۵ درصد نرسیم به هیچ عنوان نمی توانیم رشد گونه دلتا در جامعه را متوقف کنیم.
وی با این توضیح که در بحث بیماری کرونا متاسفانه آمار مراجعین روزانه سرپایی به بیمارستان های استان با افزایش همراه بوده است، بیان کرد: در شبانه روز گذشته در مجموع بیش از ۱۹۰۰ بیمار مشکوک و قطعی به کرونا به مراکز درمانی البرز مراجعه کرده اند.
سخنگوی ستاد کرونایی استان البرز با بیان اینکه واکسیناسیون مردم استان در برابر کرونا هم در حال انجام است، گفت: با اداره کل ورزش و جوانان البرز هم تعاملات لازم را پیش برده ایم تا تعداد مکان های ورزشی برای انجام واکسیناسیون را افزایش دهیم و این فرآیند با سرعت بیشتری در استان انجام شود.
وی با بیان اینکه از سوی نهادهایی مانند بسیج، سپاه و شهرداری همکاری خوبی در کمک به تسریع روند واکسیناسیون در استان انجام شده است، افزود: در حال حاضر بر همکاری مراکز دانشگاهی از جمله پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران هم متمرکز شده ایم تا با تعاملات بیشتر کار واکسیناسیون در البرز از شتاب لازم برخوردار شود.
استان کرمان
حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر در استان کرمان سنگین ترین پیک کرونا را طی می کنیم اظهار داشت: هم اکنون ۲۰۲ بیمار در بخش های آی سی یو کرمان بستری هستند.
وی با بیان اینکه اگر وضعیت فعلی شیوع کرونا در استان ادامه یابد، تخت برای بستری بیماران نخواهیم داشت افزود: هم اکنون هزار و ۳۲۸ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان های استان کرمان داریم که از این تعداد ۹۰۹ مورد بیمار قطعی مثبت کرونا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه رعایت پروتکل ها بهداشتی در استان بسیار ضعیف است گفت: متاسفانه در شهرستان ها از واکسن کرونا استقبال خوبی نشده است.
در همین حال مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان های استان کرمان ۹۰۹ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۴۷۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۷۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۸۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۷۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۴ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۷۱ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۶ هزار و ۲۰۵ مورد رسیده است.
وی به فوت ۱۹ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۳۰۹ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۱۷۷ هزار و ۶۶۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۷۴ هزار و ۷۴۷ مورد است.
استان اصفهان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۲۱۲۰ نفر بودند که ۸۳۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شد ۲۴۱ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۱۴۳ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵۱۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۲۰۶ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۱۲ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۱ هزار و ۶۲۱ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۹ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۱ بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها ۳۹ هزار و ۹۹۸ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۱۱ نفر بوده است.
استان زنجان
علیرضا آرمانی کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: متاسفانه آمار مبتلایان در استان زنجان روند صعودی به خود گرفته و از شهروندان زنجانی درخواست داریم که پروتکل های بهداشتی را با جدیت رعایت کنند.
وی در ادامه از افزایش مبتلایان سرپایی در سطح استان خبر داد و افزود: متاسفانه آمار موارد مثبت سرپایی بر اساس یافته های آزمایشی تا پایان روز گذشته به ۸۴ هزار و ۹۷۴ نفر رسیده است و این رقم هر روز رقم افزایشی به خود دارد. البته خوشبختانه روز گذشته فوتی کرونایی در استان وجود نداشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه اگر شرایط به این روند پیش برود ورود به پیک پنجم کرونا دور از انتظار نخواهد بود، گفت: دورهمی ها و حضور در مهمانی ها متاسفانه بازهم افزایش یافته و این در حالی است که این روزها کسی به قانون منع تردد شبانه احترام نمی گذارد.
وی در پایان از شهروندان زنجانی درخواست کرد که پروتکل های بهداشتی را با جدیت رعایت کنند و همگان را به استفاده از ماسک تشویق کنند. برای عبور از اپیدمی کرونا ناچار به رعایت همگانی داریم.
استان گلستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، سویه جدید کرونا تحت عنوان دلتا، این روزها در گلستان تاخت و تاز می کند و طبق برآوردها و آمارهای ستاد ملی مقابله با کرونا، گلستان از جمله استان هایی است که خیز بیماری در آنها شدید است.
تعداد مبتلایان به کرونا که اغلب از نوع دلتا است هر روز در حال افزایش است و با اینکه بیمارستان ها بیمارانی که وضعیت سخت تری دارند را پذیرش می کنند، در یک هفته گذشته تعداد موارد بستری در استان به بیش از ۸۰۰ نفر رسیده است.
به همین نسبت تعداد بیماران بدحال نیز در استان افزایش پیدا کرده است و متأسفانه هر روز شاهد جان باختن تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا در استان هستیم.
در حال حاضر ۸۱۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۱۱۱ بیمار در آی سی یو تحت مراقبت بوده و ۴۲ بیمار به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند. با اینکه تعداد بیماران مدام در حال افزایش است اما خوشبختانه تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری در استان نسبت به موج نخست که اسفندماه سال ۹۸، همه گیر شده بود کمتر است.
روند شیوع کرونا در برخی شهرهای استان وضعیت حاد و نگران کننده ای دارد؛ طبق گفته های رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان شهرستان های گرگان، آق قلا، رامیان، آزادشهر، مینودشت و کلاله که در وضعیت قرمز قرار دارند، شیوع بیماری در آنها همچنان افزایشی و در وضعیت بحرانی است و نگران این ۶ شهر هستیم.
عبدالرضا فاضل گفته در این ۶ شهرستان فرمانداران باید روی رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه برای مشاغل گروه های دو، سه و چهار تاکید بیشتری داشته باشند.
با توجه به در پیش بودن عید قربان و مراسماتی که به ویژه در شهرستان های ترکمن نشین استان برگزار می شود، نگرانی از شیوع گسترده تر و وضعیت بحرانی در روزهای پیش رو وجود دارد.
با اینحال در استان محدودیت هایی برای فعالیت اصناف درنظر گرفته شده است که استاندار گلستان به متخلفان هشدار داده که در صورت بروز تخلف، آن واحد صنفی پلمپ خواهد شد.
درحال تکمیل … .
انتهای پیام/ی
این گروه تاکید دارند با توجه به روند روبه رشد بیماری و البته قابلیت های بیماری زایی ویروس دلتا که اکنون در بسیاری از نقاط ایران فعال شده موج ورود بیماران کرونایی به مراکز درمانی رفته رفته سهم گین تر و بیشتر خواهد شد و حتی تشکیل ستاد ترخیص و همچنین اتخصاص مراکز سرپایی برای توزیع و کاهش شدت ورود بیماران به مراکز درمانی کفایت نخواهد کرد.
در این زمینه کارشناسان ضمن اشاره به تکمیل ظرفیت برخی مراکز درمانی و همچنین فعالیت بیمارستان های صحرایی حتی در پایتخت معتقدند؛ برای جلوگیری از گسترش بیماری و مدیریت کم هزینه پیک پنجم بهترین راهکار کاهش تجمع ها، ممانعت از جابه جایی افراد و حفظ فاصله گذاری اجتماعی درکنار انجام گسترده واکسیناسیون و انجام غربالگری هوشمند است.
مواردی که ظاهرا در تمامی بخش های دچار مشکلاتی هستم که نهایتا به روند افزایش تعدادبیماران و موارد بستری در سراسر کشور دامن زده است و به گواهی مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا می تواند درصورت ادامه مشکلات دو چندانی به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل کند.
تهویه نا مناسب عامل اصلی انتقال دلتا
استان فارس
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، شمار شهرهای قرمز در سراسر کشور رو به افزایش است و خبر از یک بحران سراسری می دهد، استان فارس نیز استثنا نیست و شرایط رو به سمت بحرانی شدن است به ویژه اینکه سویه هندی ویروس در این استان و به ویژه شهرستان های جنوبی روندی صعودی دارد.
بر اساس آخرین رنگ بندی اعلام شده و به گفته عبدالرضا قاسم پور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا ۱۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۶ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۷ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درمجموع یک میلیون و ۱۴۱ هزار تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده است که از این تعداد، یک میلیون و ۲۱ هزار و ۱۶۹ مورد تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان بوده و با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۹۵ هزار و ۲۲۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است .
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۱۲۰ هزار و ۸۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۰ هزار و ۲۸۱ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۱۵ هزار ۵۰۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام جان باختن پنج هم استانی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ تعداد جان باختگان کرونا در فارس از ابتدا تاکنون به چهار هزار و ۹۴۸ نفر رسیده است.
هم اکنون ۲ هزار و ۱۲۶ نفر در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۲۲۴ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
با توجه به کاهش ۵۰ درصدی رعایت پروتکل های بهداشتی در استان فارس متولیان بهداشت و درمان همچنان از مردم درخواست دارند که استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست ها و دوری از دورهمی های خانوادگی را مورد توجه قرار دهند.
استان سیستان و بلوچستان
سید محمد هاشمی شهری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر طبق تست ها و پایش هایی که انجام دادیم روند ابتلا در چند روز گذشته رو به کاهش بوده اما هم چنان وضعیت ناپایدار و سیاه است.
وی افزود: بیمارستان های سیار و صحرایی به همت نیروی زمینی ارتش، سپاه و ستاد اجرایی فرمان امام در استان راه اندازی شده و گسیل امکانات خوبی از مرکز به سیستان و بلوچستان آمده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: با دستور وزیر بهداشت و اختصاص سهیمه ویژه روند واکسیناسیون در استان سرعت گرفته و بعد از گروه ۶۰ سال و ۵۰ سال، حالا واکسیناسیون ۴۵ ساله ها آغاز شده است.
هاشمی شهری گفت: با نزدیک شدن به عید قربان نگرانی جدی داریم و از مردم خوب استان تقاضا می کنیم به هیچ عنوان در دورهمی ها و رفت و آمدهای عید قربان که به شدت در سالیان گذشته در استان رواج داشته، شرکت نکنند.
به گزارش تسنیم برطبق گزارش دانشگاه های سه گانه علوم پزشکی استان در زاهدان، زابل و ایرانشهر، هم اکنون۸۷۴ بیمار حاد تنفسی و ۴۵۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که بیشترین تعداد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
استان البرز
مهرداد بابایی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرج در مورد وضعیت استان در بحث مواجه با شیوع گونه جهش یافته کرونا با نام دلتا ، اظهار داشت: متاسفانه به دلیل عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم آمار شیوع گونه «دلتا» ویروس کرونا در جامعه رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه در نشست اخیر ستاد کرونا استان هم بر رعایت محدودیت ها در شهرهای قرمز کرج ، فردیس و نظرآباد اجرایی شود، افزود: دستورالعمل ستاد کرونا در مورد شهرهای نارنجی هم در نقاطی از استان که به این رنگ درآمده است باید بطور کامل اجرایی شود.
سخنگوی ستاد کرونای استان البرز بر اهمیت رعایت تعطیلی فعالیت گروه های شغلی ۲، ۳ و ۴ در شهرهای قرمز و نارنجی البرز بر حسب دستور العمل های مقابله با کرونا بیان کرد: در صورت مشاهده فعالیت گروه های شغلی و رسته های صنفی مشمول این تعطیلی ها با آنها برخورد خواهد شد، چون اگر رعایت نکنیم وضعیت از وضعیت کنونی حادتر می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گونه قالب بیماری کرونا در کشور گونه دلتا است ، افزود: متاسفانه این نوع از ویروس گروه های مختلف سنتی اعم از کودک، جوان و سالمند را می تواند درگیر کند و امکان سرایت آن نسبت به دیگر گونه های کرونا چندین برابر است، شدت رشد بیماری هم بسیار زیاد است.
بابایی در مورد میزان رعایت محدودیت های ترددی و عدم خروج از شهرها و انجام سفر گفت: متاسفانه مردم این مورد هم رعایت نکرده اند و در مجموع پایبندی به شیوه نامه های بهداشتی در البرز اکنون به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است، در صورتی که اگر در رعایت دستورالعمل های مقابله با کرونا به عدد بالای ۸۵ درصد نرسیم به هیچ عنوان نمی توانیم رشد گونه دلتا در جامعه را متوقف کنیم.
وی با این توضیح که در بحث بیماری کرونا متاسفانه آمار مراجعین روزانه سرپایی به بیمارستان های استان با افزایش همراه بوده است، بیان کرد: در شبانه روز گذشته در مجموع بیش از ۱۹۰۰ بیمار مشکوک و قطعی به کرونا به مراکز درمانی البرز مراجعه کرده اند.
سخنگوی ستاد کرونایی استان البرز با بیان اینکه واکسیناسیون مردم استان در برابر کرونا هم در حال انجام است، گفت: با اداره کل ورزش و جوانان البرز هم تعاملات لازم را پیش برده ایم تا تعداد مکان های ورزشی برای انجام واکسیناسیون را افزایش دهیم و این فرآیند با سرعت بیشتری در استان انجام شود.
وی با بیان اینکه از سوی نهادهایی مانند بسیج، سپاه و شهرداری همکاری خوبی در کمک به تسریع روند واکسیناسیون در استان انجام شده است، افزود: در حال حاضر بر همکاری مراکز دانشگاهی از جمله پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران هم متمرکز شده ایم تا با تعاملات بیشتر کار واکسیناسیون در البرز از شتاب لازم برخوردار شود.
استان کرمان
حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر در استان کرمان سنگین ترین پیک کرونا را طی می کنیم اظهار داشت: هم اکنون ۲۰۲ بیمار در بخش های آی سی یو کرمان بستری هستند.
وی با بیان اینکه اگر وضعیت فعلی شیوع کرونا در استان ادامه یابد، تخت برای بستری بیماران نخواهیم داشت افزود: هم اکنون هزار و ۳۲۸ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان های استان کرمان داریم که از این تعداد ۹۰۹ مورد بیمار قطعی مثبت کرونا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه رعایت پروتکل ها بهداشتی در استان بسیار ضعیف است گفت: متاسفانه در شهرستان ها از واکسن کرونا استقبال خوبی نشده است.
در همین حال مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان های استان کرمان ۹۰۹ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۴۷۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۷۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۸۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۷۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۴ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۷۱ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۶ هزار و ۲۰۵ مورد رسیده است.
وی به فوت ۱۹ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۳۰۹ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۱۷۷ هزار و ۶۶۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۷۴ هزار و ۷۴۷ مورد است.
استان اصفهان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۲۱۲۰ نفر بودند که ۸۳۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شد ۲۴۱ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۱۴۳ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵۱۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۲۰۶ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۱۲ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۱ هزار و ۶۲۱ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۹ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۲۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۱ بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها ۳۹ هزار و ۹۹۸ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۱۱ نفر بوده است.
استان زنجان
علیرضا آرمانی کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: متاسفانه آمار مبتلایان در استان زنجان روند صعودی به خود گرفته و از شهروندان زنجانی درخواست داریم که پروتکل های بهداشتی را با جدیت رعایت کنند.
وی در ادامه از افزایش مبتلایان سرپایی در سطح استان خبر داد و افزود: متاسفانه آمار موارد مثبت سرپایی بر اساس یافته های آزمایشی تا پایان روز گذشته به ۸۴ هزار و ۹۷۴ نفر رسیده است و این رقم هر روز رقم افزایشی به خود دارد. البته خوشبختانه روز گذشته فوتی کرونایی در استان وجود نداشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه اگر شرایط به این روند پیش برود ورود به پیک پنجم کرونا دور از انتظار نخواهد بود، گفت: دورهمی ها و حضور در مهمانی ها متاسفانه بازهم افزایش یافته و این در حالی است که این روزها کسی به قانون منع تردد شبانه احترام نمی گذارد.
وی در پایان از شهروندان زنجانی درخواست کرد که پروتکل های بهداشتی را با جدیت رعایت کنند و همگان را به استفاده از ماسک تشویق کنند. برای عبور از اپیدمی کرونا ناچار به رعایت همگانی داریم.
استان گلستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، سویه جدید کرونا تحت عنوان دلتا، این روزها در گلستان تاخت و تاز می کند و طبق برآوردها و آمارهای ستاد ملی مقابله با کرونا، گلستان از جمله استان هایی است که خیز بیماری در آنها شدید است.
تعداد مبتلایان به کرونا که اغلب از نوع دلتا است هر روز در حال افزایش است و با اینکه بیمارستان ها بیمارانی که وضعیت سخت تری دارند را پذیرش می کنند، در یک هفته گذشته تعداد موارد بستری در استان به بیش از ۸۰۰ نفر رسیده است.
به همین نسبت تعداد بیماران بدحال نیز در استان افزایش پیدا کرده است و متأسفانه هر روز شاهد جان باختن تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا در استان هستیم.
در حال حاضر ۸۱۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۱۱۱ بیمار در آی سی یو تحت مراقبت بوده و ۴۲ بیمار به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند. با اینکه تعداد بیماران مدام در حال افزایش است اما خوشبختانه تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری در استان نسبت به موج نخست که اسفندماه سال ۹۸، همه گیر شده بود کمتر است.
روند شیوع کرونا در برخی شهرهای استان وضعیت حاد و نگران کننده ای دارد؛ طبق گفته های رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان شهرستان های گرگان، آق قلا، رامیان، آزادشهر، مینودشت و کلاله که در وضعیت قرمز قرار دارند، شیوع بیماری در آنها همچنان افزایشی و در وضعیت بحرانی است و نگران این ۶ شهر هستیم.
عبدالرضا فاضل گفته در این ۶ شهرستان فرمانداران باید روی رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه برای مشاغل گروه های دو، سه و چهار تاکید بیشتری داشته باشند.
با توجه به در پیش بودن عید قربان و مراسماتی که به ویژه در شهرستان های ترکمن نشین استان برگزار می شود، نگرانی از شیوع گسترده تر و وضعیت بحرانی در روزهای پیش رو وجود دارد.
با اینحال در استان محدودیت هایی برای فعالیت اصناف درنظر گرفته شده است که استاندار گلستان به متخلفان هشدار داده که در صورت بروز تخلف، آن واحد صنفی پلمپ خواهد شد.
درحال تکمیل … .
انتهای پیام/ی
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «۱۵ دقیقه کافی است تا آلوده شوید / تکمیل ظرفیت برخی مراکز درمانی کلانشهرها / رشد نرخ ابتلا در اغلب نقاط + نقشه و نمودار» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.