تعقیب کیفری ۲۹ نفر از مدیران و کارمندان متهم در کردستان- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، عیسی هواسی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سازمان بازرسی کردستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک این ایام، انجام نظارت هوشمند را به عنوان یکی از برنامه های ویژه سازمان بازرسی خواند و اظهار داشت: نظارت سازمان بازرسی فراگیر و عام است که بر این اساس قبل، حین و بعد از هر اقدام و تصمیم در دستگاه های اجرایی را شامل می شود.

وی با اشاره به اصل ۱۷۴ قانون اساسی، وظیفه سازمان بازرسی را نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین عنوان کرد و گفت: کلان نگری در مسائل استان از دیگر راهبردهای ما است که به دلیل اثربخشی بیشتر در دستور کار است.

بازرس کل استان کردستان با اشاره به اینکه در سال گذشته، ۳۰ مسئله کلان استان شناسایی و امسال نیز تعدادی دیگر همچون نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز مورد بررسی قرار گرفته است، تصریح کرد: متاسفانه فرهنگ تخلف و جریمه در جامعه ما در حال نهادینه شدن است به طوری که در سه سال اخیر در پنج شهرستان سنندج، سقز، بانه، مریوان و قروه ۱۷ هزار و ۱۶۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۱درصد ساخت وسازها فاقد پروانه ساخت و ۴۹درصد دارای پروانه بوده اند، افزود: در همین راستا ۷۲درصد از مفاد مندرج در پروانه تخلف کرده، ۱۴درصد فاقد تخلف و ۸۶درصد تخلف داشتند.

هواسی با هشدار اینکه بیشتر ساخت و سازهای استان به سمت تخلف می رود، تأکید کرد: باید شهرداری ها و شوراهای اسلامی هزینه تخلف را افزایش دهند تا صرفه اقتصادی برای سازندگان و دلالان این بخش نداشته باشد.

وی گسترش تغییرکاربری اراضی کشاورزی، ساخت خانه باغ های غیرمجاز و مجتمع های تفریحی را از دیگر مسائل و معضلات استان خواند و بیان کرد: تاکنون هفت هزار مورد ساخت و ساز غیرمجاز در این حوزه در استان شناسایی شده که سبب آلودگی زیست محیطی شده است.

بازرس کل کردستان از شناسایی هشت هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان خبر داد و یادآور شد: اگر منابع آب های سطحی و زیرزمینی استان به خوبی مدیریت نشود در آینده با چالش جدی در زمینه آب مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به پایین بودن شاخص راه و آسیب های ناشی از نقاط حادثه خیز، بر توسعه راه ها و رفع مشکلات این حوزه تأکید کرد و گفت: متأسفانه به دلیل وضعیت توپوگرافی و کمبود اعتبارات، زیرساخت های استان با مشکل مواجه بوده و این وضعیت باعث تصادفات و تلفات جاده ای شده است.

هواسی بر ضرورت رفع ضعف زیرساخت ها در بخش های روستایی استان تأکید کرد و گفت: در همین راستا پروژه های نیمه تمام و راکد شناسایی و مشکلات آن از سوی دستگاه های مربوطه پیگیری شده است.

وی از صدور هشدارهای نظارتی در خصوص سازه های ناایمن در حوزه های مختلف و تعیین تکلیف ۵ شعبه غیرمجاز بانک ها و مؤسسات مالی، ایجاد شبکه های بانک های اطلاعاتی در حوزه معادن، مسکن، نهاده های دامی و شبکه پولی و الزام دستگاه های اجرایی به فروش املاک و اموال مازاد در استان خبر داد و اعلام کرد: اقدامات اثربخش سازمان بازرسی کردستان در سال گذشته ۸۲۶ درصد افزایش یافته است.

بازرس کل کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که چند مورد گزارش تخلف از مدیران و دستگاه های اجرایی در استان تهیه شده است، توضیح داد: در سال گذشته ۱۴مورد گزارش تعقیب کیفری ویژه ۲۹ نفر متهم از مدیران، کارمندان و افراد مختلف و ۴۴مورد گزارش تعقیب اداری و انضباطی شامل ۷۳ نفر توسط این سازمان تهیه شده است.

وی با اشاره به اینکه همچنین در سال گذشته ۴۲۰ مورد گزارش فساد هم در سامانه گزارشگران فساد به آدرس gozaresh.bazresi.ir ثبت شده است، اعلام کرد: از این تعداد برای ۱۰مورد پرونده تشکیل شده، برخی از گزارشات بررسی، برخی ها اصلا صحت نداشته و یا صلاحیت ورود نداشته ایم و بخشی از آنها نیز جزئی بود.

هواسی از اصحاب رسانه استان خواست که عضو شبکه بازرسان افتخاری سازمان بازرسی کردستان شده و هر گونه فسادی را برای بررسی و پیگیری اعلام کنند.

اتنتهای پیام/۴۸۱/ن
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تعقیب کیفری ۲۹ نفر از مدیران و کارمندان متهم در کردستان- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.