ساماندهی و گروه بندی مدارس علوم دینی اهل سنت در کشور- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، حجت الاسلام و المسلمین مهدی غلامعلی معاون آموزش و پژوهش شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور ظهر امروز در آئین تجلیل از مدرسان برتر استان کردستان که در سالن مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در این شهر برگزار شد، اظهار داشت: جلسات و قوانین آموزشی شورای برنامه ریزی این حوزه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جایگاه قانونی برخوردار بوده و باید حوزه های علمیه از شورا مصوبه داشته باشند.

وی از نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی بر همه قوانین خبر داد و گفت: در زیر مجموعه این شورا و دبیرخانه دایر بوده که مرکز بزرگ اسلامی کردستان یکی از ۱۱ مرکز غرب کشور بوده که در این راستا فعالیت می کند.

معاون مدارس علوم دینی اهل سنت کشور از گروه بندی و ساماندهی مدارس علوم دینی اهل سنت خبر داد و افزود: این مدارس در قالب سه گروه مدارس و حجره های سنتی، مدارس و حجره های عادی و مدارس نظام مند ساماندهی می شوند. در گروه نخست برای تحصیل نیازی به پرداخت شهریه نیست بلکه تنها تعیین شدن وضعیت نظام وظیفه و بیمه خدمات درمانی لازم است.

وی ادامه داد: در مدارس و حجره های عادی علاوه بر نیاز بودن تعیین ضعیت نظام وظیفه و داشتن بیمه خدمات درمانی و پرداخت شهریه، هر یک سال یک بار باید در آزمونی شرکت کنند اما در مدارس نظام مند شرایط تفاوت دارد.

غلامعلی با اشاره به اینکه آینده مدارس علمیه کشور در گرو مدارس نظام مند است، بیان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۲، امکانات اعتبار ویژه ای برای این مدارس دیده شده و باید طرح نظام منطقه ای را اجرا کنند. کسانی که در این مدارس تحصیل کرده باید بخشی از دروس خود را زیر نظر مراکز بزرگ اسلامی محل سکونت خود بگذرانند و نیازی به آزمون ندارند.

وی با اشاره به فعالیت ۱۷ مدرسه علوم دینی در کردستان اظهار کرد: با ساماندهی مدارس و استفاده از ظرفیت طلبه ها، می توان این مدارس را نظام مند و جایگاه آن را ارتقا داد.

معاون آموزش و پژوهش شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور از تصویب نظام منطقه ای غرب با حضور ۷ استان کشور خبر داد و خاطر نشان کرد: در این راستا برای راه اندازی مدارس نظام مند باید قوانین نظام آموزشی که توسط اساتید و این استان ها نوشته شده، اجرا شود.

غلامعلی عنوان کرد: فرصت خوبی برای تحصیل جوانان و ارتقای سطح تحصیلات آنان در مدارس علوم دینی فراهم شده است.

مساجد پناهگاهی برای حفظ عقیده مردم باشد

حجت الاسلام کاظم لطفیان، دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه کشتی انقلاب در طول ۴۴ سال اخیر برابر طوفان های سهمگین ثابت و پابرجا مانده است، اظهار داشت: دانش قرآنی که امروزه به برکت اسلام و زحمات عالمان دینی فراهم شده، انسان ها را به سمت ترقی و پیشرفت سوق می دهد.

وی با تأکید بر اینکه امروزه مساجد و مدارس علمیه باید پناهگاهی برای حفظ عقیده مردم باشد، گفت: هر انسانی می تواند در راستای کسب علم و دانش گام بردارد و به مردم جامعه خدمت کند.

دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با اشاره به اینکه علم دارای ارزش ذاتی بوده و در دین مبین اسلام به علم ارزش و بهای بالایی داده شده است، افزود: خداوند متعال اول علم بعد سخن از خلقت به میان آورده و علم را مقدم شمرده است. این دانش قرآنی که به برکت انسان ها تحقق پیدا کرده به انسان عظمت می دهد و او را به تعلیم قرآن راهنمایی می کند چرا که زندگی انسان بدون قرآن ارزشی ندارد.

وی با اشاره به اینکه در سوره کهف سه داستان بیان شده که شامل ماجرای اصحاب کهف، موسی و خضر و ماجرای ذوالقرنین است، عنوان کرد: در هر کدام از این سه داستان برای یک هدفی هجرت اتفاق افتاده که شامل هجرت اصحاب کهف، هجرت حضرت موسی با جناب خضر و هجرت ذوالقرنین است.

لطفیان خاطر نشان کرد: اصحاب کهف از دربار پادشاه ظالم زمانشان به کوهی در خارج از شهر برای حفظ ایمان و عقیده از دستبرد نامعنا که می خواهند دزد ایمان و عقیده مردم بشوند، هجرت کردند.

وی با بیان اینکه امروزه مدرسه علمی دینی، طلبه و روحانیون کار جهادی انجام می دهند، ادامه داد: به عقیده بنده بهترین پناهگاه این دزدی و دستبرد زدن بر ساحت ایمان و عقیده مردم که هر لحظه اتفاق می افتد «مدرسه علمیه و مسجد» است و اولین ماموریت این مدرسه بوده که بهترین پناهگاه برای حفظ و عقیده مردم باشد.

دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور یادآور شد: حضرت موسی(ع) به سوی جناب خضر(ع) با هدف تحصیل علم هجرت کرد، در واقع هر انسانی می تواند بر مبادی قرآنی انجام دهد. ذوالقرنین با هدف رفع محرمیت و دفاع از مظلومان به سوی قومی که به استضعاف کشیده شده بودند، هجرت کرد.

وی با اشاره به اینکه هجرت پایان راه نیست، افزود: براساس معارف اسلامی انسان بعد از هجرت باید به مقامی برسد که مورد رضایت خداوند باشد.

دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور ابراز داشت: خداوند برای پیامبر اکرم(ص) چهار معیار را قرار داده که شامل حرکت به سوی تقوا، علم، جهاد در راه خداوند و پیشی گرفتن نسبت به خوبی ها و به مقام استادی رسیدن است.

لطفیان با ذکر اینکه انسان ها را می توان بر اساس تقوا، علم، ایمان و جهاد سنجید اظهار کرد: بنده متواضع، متوقع و متکبر سه نوع از خصوصیات بندگان خداوند هستند، انسان ها باید بنده متواضع تربیت کرده و در محضر علم بنشیند که به مرحله خیرخواهی برسند.

ماموستا ایوب احمدپور، معاون آموزش و پژوهش مرکز بزرگ اسلامی استان کردستان نیز در این همایش با بیان اینکه امروز از زحمات اساتید برتر تجلیل می شود، اظهار کرد: همه با هم برای تبیین دین مبارک اسلام تلاش کنیم. مدارس علوم دینی اهل سنت در کردستان همه در یک سطح هستند مگر مرکز تخصصی و یا مدارسی که در مریوان قرار دارند.

در پایان این مراسم از چند نفر از اساتید برتر استان کردستان تجلیل شد.

انتهای پیام/۴۸۱/ن

پرسش و پاسخ در ساماندهی و گروه بندی مدارس علوم دینی اهل سنت در کشور- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی