بی توجهی به پیمانکاران بومی موجب خروج سرمایه از استان می شود



ایسنا/ایلام نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: دستگاه های اجرایی و نظارتی نظارت بر اجرای پروژه ها و واگذاری پیمان ها را تشدید کنند.

«علی اکبر بسطامی» در دیدار با اعضای هیئت مدیره نظام صنفی رایانه استان، با ضروری خواندن حمایت از فعالان بخش خصوصی اظهار کرد: بخش خصوصی از توان چشمگیر و قابل ملاحظه برای توسعه اشتغال در استان برخوردار بوده و دولتمردان از تقویت این حوزه حمایت کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: یکی از عمده ترین روش ها برای تقویت بخش خصوصی این است که دستگاه های دولتی در عقد قراردادها اولویت را به شرکت ها و پیمانکاران بومی بدهند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی عقد قراداد با شرکت ها و پیمانکاران غیر بومی برای انجام امور خدماتی، زیرساختی و توسعه ای علاوه بر متوقف کردن فرایند رشد و توسعه شرکت های بومی، به خروج سرمایه استان و سرازیر شدن آن به سوی استان های ثروتمند منجر می شود و دستگاه های اجرایی و نظارتی باید نظارت بر اجرای پروژه ها و واگذاری پیمان ها را تشدید کنند.

این نماینده با انتقاد از نظام بودجه ریزی کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه نظام بودجه ریزی ما دچار مشکلات اساسی است به گونه ای که شکاف میان استان های برخوردار و محروم را روز به روز بیشتر می کند.

بسطامی حضور بخش خصوصی در شوراهای بالادستی و تصمیم گیر را از دیگر راهکارهای تقویت فعالان آنان برشمرد و گفت: باید از ظرفیت بخش خصوصی به عنوان مشاورین متخصص در همه حوزه ها استفاده کنند و بخش خصوصی حتما در شوراهای تصمیم گیری استان حضوری تاثیرگذار داشته باشند.

در ادامه «صادق صفربیگی» رئیس هیئت مدیره نظام صنفی رایانه استان با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های بخش خصوصی استان خاطرنشان کرد: حوزه IT و ICT استان با ۵۴ شرکت، ۱۶۹ فروشگاه و ۴۹ مشاور برای ۹۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است. البته این میزان اشتغال مربوط به فعالان مجوزدار است و بدون تردید تعداد واقعی فعالان به مراتب بیش از این عدد است.

صفر بیگی با انتقاد از غفلت و کم توجهی به ظرفیت فوق العاده منابع انسانی تحصیل کرده در استان گفت: طبق بررسی های به عمل آمده حدود چهار تا پنج هزار تحصیل کرده IT در استانداریم که یا در مشاغل غیر مرتبط فعالیت کرده یا جویای کار هستند.

وی ادامه داد: از آنجا که مشاغل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برخلاف صنایع سنتی به سرمایه گذاری سنگین و زیرساخت های سرمایه بر نیاز ندارد با توانمند سازی و مهارت آموزی به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مختلف علوم کامپیوتر میتوان به تولید ثروت و افزایش اشتغال در استان کمک شایانی کرد.



صفربیگی با انتقاد از تصمیمات جدید وزارت کار گفت: حذف یارانه حقوق و دستمزد و همچنین مشوق های بیمه ای توسط وزارت کار دولت جدید منجر به بیکار شدن افرادی می شود که در سالهای اخیر از این حمایت ها برخوردار بوده اند.

صفربیگی مشکلات ناشی از نواقص و ایرادات سامانه ستاد را یکی دیگر از موانع رشد بخش خصوصی استان عنوان کرد و گفت: متاسفانه سامانه ستاد به گونه ای طراحی شده است که هرکس می تواند در مناقصات شرکت کرده و هیچ گونه محدودیتی از نظر مجوزداربودن شرکت کنندگان یا اولویت شرکت های بومی در این سامانه لحاظ نشده و قطعا سامانه نیاز به بازنگری جدی دارد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بی توجهی به پیمانکاران بومی موجب خروج سرمایه از استان می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.