بیمارستان قدیمی بجنورد تخریب می شود؟ / اولویت بندی نابجای برخی مدیران در خراسان شمالی

سال گذشته خبر واگذاری زمین بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد به عنوان تنها موقوفه درمانی به یکی از مؤسسات مالی بخش خصوصی، موجب نگرانی بسیاری از مردم شد، خبری که این روزها دوباره بر سر زبان ها افتاده آن هم در روزهایی که همه درگیر مبارزه با کرونا هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، در روزهایی که سالن های ورزشی و نمایشگاهی، فضای باز مراکز درمانی و … را جهت مبارزه با ویروس منحوس کرونا تجهیز می کنند تا امنیت جان مردم را تضمین کنند، اخبار نگران کننده ای از تخریب بیمارستان قدیمی بجنورد و واگذاری آن به یک موسسه مالی دوباره مردم ابن شهر را نگران کرده است.
تنها بیمارستان بخش شمالی بجنورد که با توجه به قرارگیری در یکی از نقاط حاشیه ای این شهر مراجعه کنندگان زیادی از اقشار مختلف مردم با سطح درآمد پایین نیز دارد.
در نامه ای که وزیر بهداشت در موج اول خبر واگذاری این مرکز درمانی در انتهای اسفندماه سال گذشته خطاب به رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نگاشته است آمده است؛ «پلاک های ثبتی ۱۹۳۰، ۱۹۵۰، ۱۹۳۹ واقع در شهرستان بجنورد با قریب ۲۰ هزار مترمربع عرصه در حال حاضر تحت استقرار بیمارستان امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می باشد که در سال ۱۳۲۸ به موجب وقف نامه های شماره ۵۸۷۵ مورخه ۱۲/۴/۱۳۲۸ و ۵۸۸۱ مورخ ۱۵/۴/۱۳۲۸ تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی شماره ۲۴ بجنورد، توسط نوادگان سردار مفخم (حاکم وقت بجنورد) به وزارت بهداری واگذارشده است تا نسبت به احداث بیمارستان با تولیت وزارت مذبور اقدام نماید.»
در ادامه نامه آمده است که وجود عمارت قدیمی سردار در محوطه ملک که جزو آثار باستانی و تاریخی می باشد اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی کل فضای بیمارستان را فضای حریم درجه یک عمارت می داند و ضمن جلوگیری از ادامه ساخت وساز با هماهنگی استاندار از طریق امضا تفاهم نامه ای با بخش خصوصی درصدد تبدیل ملک مذبور به مرکز تفریح و تجاری می باشد.
سعید نمکی در انتهای نامه با تأکید دوباره بر موقوفه بودن زمین فعلی در نامه صادرشده خطاب به حجت الاسلام والمسلمین خاموشی آورده؛ «هرگونه تغییر کاربری در فضای موقوفه خلاف شرع و مغایر با اهداف و نیات واقف و سند وقف بوده و اعتبار نهاد وقف را در جامعه متزلزل و مخدوش خواهد نمود»
نامه دیگری نیز در انتهای تیرماه با همین مضمون و موضوع، وزیر بهداشت به رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور زده است.
در همین حال با داغ شدن دوباره اخبار واگذاری زمین بیمارستان امام رضا (ع) نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به موقوفه بودن زمین و از آن طرف شیوع ویروس کرونا معامله سلامت مردم مرکز خرید و تفریح به شدت نکوهیده است.
سیدمحمد پاکمهر با اشاره به به اختصاص ۹۰ درصد از تخت های بیمارستان دیگر شهر بجنورد (امام حسن (ع)) به بیماران کرونایی و کمبود شدید تخت های بیمارستانی در خراسان شمالی از بین بردن ظرفیت فعلی بیمارستان را نیز اوج کج سلیقگی مدیران نامید.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی سلامت را اولویت نخست جامعه عنوان کرد و افزود: هیچ کسی با احداث مجموعه های فرهنگی و اقتصادی مخالف نیست اما باید به نیت واقف نیز احترام گذاشت.
بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد با دارای ۷۰ تخت بیمارستانی می باشد که بخش های زنان، اعصاب و روان مردان و اطفال، درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی و مجموعه آزمایشگاهی مجهزی برخوردار است و با توجه به تعرفه های پایین ماهانه به بیش از ۱۵ هزار نفر از مردم خدمات درمانی ارائه می دهد.
در همین رابطه مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با اشاره به تکلیف شرعی و قانونی مجموعه اوقاف نسبت به حفظ و حراست از موقوفات اعلام نظر در این رابطه را منوط به اعلام نظر متولی اصلی موقوفه یعنی وزارت بهداشت عنوان کرد.
سازمان اوقاف مدافع منافع مردم و موقوفات است
حجت الاسلام عظیم آسوده تصریح کرد: در صورت اجازه اولیه از جانب متولی اصلی یعنی وزارت بهداشت سپس این مهم نه در حیطه اختیارات اداره کل اوقاف استان که شانیت اظهارنظر در این رابطه در وهله اول با ولی فقیه و سپس نماینده ایشان در سازمان اوقاف و امور کشور است.
وی در ادامه افزود: اوقاف درباره این قبیل مسائل تابع شرع مقدس و قانون است و تاکنون هیچ اجازه ای صادر نشده زیرا از جانب متولی اصلی هیچ درخواستی ارائه نشده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: در برخی موارد در شرایط وقف تغییری ایجاد نمی شود بلکه تبدیل به احسنت می شود که این مسئه هم موضوعات مختص به خود را دارد.
حجت الاسلام آسوده خاطرنشان کرد: در صورت موافقت متولی اصلی نظرات کارشناسان فقهی وقف به کمک خواهد آمد.
وی با اشاره به دغدغه های اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و تأکید بر رعایت حریم بناهای تاریخی و عدم صدور مجوز جهت هرگونه ساخت وساز در فضای بیمارستان تأکید کرد: تاکنون کار به موافقت یا مخالفت سازمان اوقاف نرسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی گفت: علوم پزشکی به عنوان متولی اصلی تکلیف شرعی و قانونی جهت تعیین تکلیف و پیش برد نیت خیر واقف دارد و نمی تواند کار را رها کند مگر این که صراحت بگوید نسبت به این مسئله و واگذاری به بخش خصوصی رضایت دارد.
آسیب به وقف با ارائه تغییر وضعیت این بیمارستان
حجت الاسلام عظیم آسوده تصریح کرد: بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان موقوفه سلامت جزو مراکزی است که مردم بهره حداکثری از آن می برند و در این شرایط ما به طور جدی سمت وقف و حفظ موقوفه را خواهیم گرفت و این گونه نیست که هر شخص و یا نهادی بخواهد در موقوفات تغییری ایجاد کند و آسیب اصلی شایع شدن این مسئله جمع شدن وقف در بین مردم است.
وی در ادامه تصریح کرد: درباره بحث تخریب و واگذاری بیمارستان امام رضا (ع) هنوز هیچ مکاتبه ای با اوقاف انجام نشده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با اشاره به حفظ منافع مردم و صیانت از نیت خیر واقفین تأکید کرد: ضمن درک شرایط حاضر بر جامعه و احساس نیاز شدید به مراکز درمانی هنوز هیچ درخواستی از جانب متولی به این نهاد ارجاع داده نشده و هرگونه اعلام نظر باید پس از ارسال گزارش و گردش اولیه باشد.
وی تأکید کرد: در صورت بروز اتفاقی و ایجاد مشکل و ضرر به موقوفه و مردم قطعا با این قبیل موضوعات برخورد می کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در انتها با اشاره به نظارت جدی بر صحت وقف مبنی بر ادای نیت واقف تأکید کرد: مجموعه این سازمان مدافع منافع مردم و موقوفات است و تکلیف شرعی حمایت از وقف را داریم.
اما همزمان با داغ شدن این موضوع مردم نیز نسبت به احتمال تخریب بیمارستان امام رضا بجنورد واکنش نشان دادند و در مصاحبه با فارس به برخی از این موضوعات اشاره کردند.
یکی از افرادی که برای درمان در این بیمارستان حضور پیدا کرده بود، گفت: متأسفانه خبردار شدیم به بهانه توسعه و ساخت عمارت مفخم، تنها مرکز درمانی شمال شهر بجنورد و امید حاشیه نشینان این منطقه که بیشترین جمعیت شهر بجنورد را شامل می شود، در حال تخریب است.
این شهروند بجنوردی ادامه داد: در این روزهای کرونایی که دغدغه اصلی مردم سلامت می باشد چه دست های پشت پرده ای برای این قرارداد با سرمایه گذار بخش خصوصی وجود دارد که سلامت مردم باید ذبح شود.
یکی از دست اندرکاران این بیمارستان که با شرط عدم نام بردن از وی در گزارش با ما مصاحبه می کند، درباره وضعیت خدمت رسانی این بیمارستان تأکید دارد: اذهان و وجدان های همگان را به آمار پذیرش شدگان در یک سال گذشته در این بیمارستان جلب می کنم به نحوی که هزینه های درمان از ویزیت سرپایی و آزمایشگاه و سونوگرافی و … حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد سایر مراکز می باشد و مردم حاشیه نشین جوادیه، باقرخان، محمدعلی پهلوان، آذرسا، آروین، شهرک گلستان بیشترین مراجعه را به این مرکز دارند.
وی افزود: حال شما توجه کنید یک بیمار برای انجام معمولی ترین خدمات درمانی از این محلات شمال شهر باید به جنوب شهر بجنورد مراجعه کند.
او ادامه داد: این بیمارستان با تعرفه دولتی، ازجمله قدیمی ترین بیمارستان ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در بجنورد است که در طول سال بالغ بر ۲۶۰ هزار نفر مراجعات سرپایی و پاراکلینیک داشته است.
علی نعمتی، رئیس بیمارستان امام رضا بجنورد، چندی پیش طی مصاحبه ای با خبرنگار فارس در بجنورد از بهره مندی ۱۵ هزار مراجعه کننده در هرماه از خدمات این بیمارستان گفت.
وی افزود: طی سه ماه نخست سال جاری به ۱۱۶ بیمار خاص در این بیمارستان، خدمات دندانپزشکی ارائه شد و در این مدت بیش از دو هزار و ۹۵۰ بیمار به کلینیک تخصصی و فوق تخصصی این بیمارستان مراجعه کردند.
رئیس بیمارستان امام رضا بجنورد خاطرنشان کرد: در این کلینیک متخصصان داخلی، زنان، عفونی، قلب، اطفال، چشم و … حضور دارند و بیماران می توانند از خدمات بهینه آن ها بهره مند شوند و در این مدت ۵ هزار و ۳۱۶ نفر به آزمایشگاه این بیمارستان مراجعه کردند.
وی خاطرنشان کرد: درمانگاه اورژانس این بیمارستان ۲۴ ساعته با حضور دو پزشک فعال است و در این مدت ۹ هزار و ۲۴ نفر به درمانگاه اورژانس و یک هزار و ۱۰۰ نفر به رادیولوژی این بیمارستان مراجعه کردند.
اشغال ۶۱ درصدی بخش اعصاب و روان طی خردادماه سال جاری
الهام منصوریان نیز درباره وضعیت پذیرش بیماران در این بیمارستان گفت: اشغال تخت بخش اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در بیمارستان امام رضا بجنورد طی خردادماه سال جاری ۶۱ درصد بوده است.
وی افزود: بخش اعصاب و روان مردان با ۲۹، زنان با ۲۰ و بخش اعصاب و روان نوجوانان با ۱۶ تخت آماده ارائه خدمات به بیماران است.
مدیر داخلی بیمارستان امام رضا (ع) ادامه داد: مبتلایان به اسکیزوفرنی بیشترین آمار بستری در بخش اعصاب و روان را طی ماه گذشته تشکیل دادند.
وی خاطرنشان کرد: سه پزشک متخصص در بخش اعصاب و روان فعالیت می کنند و بزرگترین مشکل این بخش کمبود تخت اعصاب و روان در بخش مردان است که امیدواریم هرچه زودتر مرتفع شود.
فعالیت ۲۷ پزشک متخصص در کلینیک تخصصی بیمارستان امام رضا (ع)
اقدس حمیدی، مسئول کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان امام رضا (ع) نیز از فعالیت ۲۷ پزشک متخصص و فوق تخصص خبر داد.
وی گفت: ماهانه ۱۵۰۰ بیمار از خدمات تخصصی و فوق تخصصی این کلینیک بهره مند می شوند.
حمیدی از اختصاص جراح و پزشک متخصص چشم به این کلینیک خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه این کلینیک از ارائه خدمات چشم پزشکی از ابتدای خردادماه سال جاری بهره مند شد و بیماران می توانند نسبت به دریافت این خدمات به کلینیک تخصصی مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: این کلینیک با دارا بودن همه رشته های تخصصی و فوق تخصص غیرجراحی به جز جراح چشم و زنان آماده ارائه خدمات به هم استانی ها می باشد.
وی مراجعه به پزشکان متخصص و فوق تخصص داخلی، زنان، عفونی و اطفال را بیشترین مراجعه کنندگان به این کلینیک اعلام و خاطرنشان کرد: به همه پروتکل های بهداشتی با دقت و حساسیت بالا در این کلینیک توجه می شود.
دسترسی نقطه ثقل موضوع بیمارستان امام رضا است
سید محمد افشین فر، مسئول قرارگاه ولی امر در خراسان شمالی نیز با انتشار توییتی نوشت: دو مسئله بسیار مهم برای حفظ بیمارستان امام رضا (علیه السلام) در همین مکان وجود دارد، اول: وقف درمان بودن مکان است؛ دوم: متاسفانه تنها نقطه ی دسترسی آسان و ارزان جمعیت قابل توجهی از شهر بجنورد به خدمات اورژانس و درمان است!
حبیب یزدان پناه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز در مصاحبه با خبرنگار فارس در بجنورد به برخی سؤالات پیرامون این طرح پاسخ داد.
بیمارستان امام رضا نخست جابه جا می شود سپس تخریب
وی طرح جامع توسعه این مجموعه را مربوط به سال ۷۷ دانست و گفت: استاندار خراسان شمالی با مشاهده این طرح درخواست کرد تا فضای بیمارستانی موجود در این محل با تغییر در فضا، توسعه پیدا کند و طرح جامع مفخم نیز اجرایی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی ادامه داد: براساس اعلام استاندار، محلی دیگر در این منطقه از شهر بجنورد باید برای ساخت کلینیک، مرکز درمانی و اورژانس دیده شود و پس ازآن تخلیه بیمارستان امام رضا محقق شود.
وی با تأکید بر قانون ممنوعیت ساخت وساز در عرصه های میراث فرهنگی گفت: بیمارستان امام رضا بجنورد در عرصه تاریخی عمارت مفخم حضور دارد و هرگونه ساخت وساز برای توسعه این بیمارستان در محوطه فعلی ممنوع است.
یزدان پناه با اعلام آمادگی شهرداری برای در اختیار گذاشتن زمینی در راستای انتقال بیمارستان و اجرای وقف درمان واقف خاطرنشان کرد: پس از اعلام این آمادگی، شجاعی استاندار خراسان شمالی نیز درخواست محلی وسیع تر از مکان فعلی را برای بیمارستان امام رضا داشتند تا ملک وقفی تبدیل به احسن شود.
وی ادامه داد: نگاه بر این است تا علاوه بر تملک کامل فضای گردشگری مفخم، فضایی جامع تر، بهتر و مناسب تر همراه با استانداردهای روز برای بیمارستان امام رضا بجنورد در نظر گرفته شود تا خدمات بهتری به مردم ارائه شود.
یزدان پناه برخی اتاق های فعلی بیمارستان را ناشی از تغییر حالت از انباری و اتاق کار به اتاق بیماران دانست و گفت: برای نگهداری بیماران روانی این فضاها مناسب نیست و با نگاه به افزایش ظرفیت درمانی کشور باید این بیمارستان نیز با رعایت مسائل شرعی و فرآیند تبدیل به احسن، به محلی دیگر برود.
وی در انتها گفت: استاندار تأکید بر فضایی دو برابر محل فعلی دارد و تخلیه بیمارستان امام رضا مشروط برای ایجاد فضای درمانی مشابه و حتی بهتر در همین منطقه از شهر است.
با تمامی این صحبت ها از سوی مسئولان مختلف اما درنهایت باید این دو نکته به گفته کارشناسان در تمام مسیر این اقدامات محقق شود.
نخست آنکه محل فعلی بیمارستان امام رضا وقف درمان است و شرعا تغییر کاربری آن ممکن نیست و دوم نیز عدالت درمانی اقتضا می کند سیاست های بهداشتی و درمانی به گونه ای برنامه ریزی شود که موجب تسهیل دسترسی ساکنین مناطق مختلف شهر به خدمات درمانی را فراهم کند.
انتهای پیام/ح
به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، در روزهایی که سالن های ورزشی و نمایشگاهی، فضای باز مراکز درمانی و … را جهت مبارزه با ویروس منحوس کرونا تجهیز می کنند تا امنیت جان مردم را تضمین کنند، اخبار نگران کننده ای از تخریب بیمارستان قدیمی بجنورد و واگذاری آن به یک موسسه مالی دوباره مردم ابن شهر را نگران کرده است.
تنها بیمارستان بخش شمالی بجنورد که با توجه به قرارگیری در یکی از نقاط حاشیه ای این شهر مراجعه کنندگان زیادی از اقشار مختلف مردم با سطح درآمد پایین نیز دارد.
در نامه ای که وزیر بهداشت در موج اول خبر واگذاری این مرکز درمانی در انتهای اسفندماه سال گذشته خطاب به رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نگاشته است آمده است؛ «پلاک های ثبتی ۱۹۳۰، ۱۹۵۰، ۱۹۳۹ واقع در شهرستان بجنورد با قریب ۲۰ هزار مترمربع عرصه در حال حاضر تحت استقرار بیمارستان امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می باشد که در سال ۱۳۲۸ به موجب وقف نامه های شماره ۵۸۷۵ مورخه ۱۲/۴/۱۳۲۸ و ۵۸۸۱ مورخ ۱۵/۴/۱۳۲۸ تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی شماره ۲۴ بجنورد، توسط نوادگان سردار مفخم (حاکم وقت بجنورد) به وزارت بهداری واگذارشده است تا نسبت به احداث بیمارستان با تولیت وزارت مذبور اقدام نماید.»
در ادامه نامه آمده است که وجود عمارت قدیمی سردار در محوطه ملک که جزو آثار باستانی و تاریخی می باشد اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی کل فضای بیمارستان را فضای حریم درجه یک عمارت می داند و ضمن جلوگیری از ادامه ساخت وساز با هماهنگی استاندار از طریق امضا تفاهم نامه ای با بخش خصوصی درصدد تبدیل ملک مذبور به مرکز تفریح و تجاری می باشد.
سعید نمکی در انتهای نامه با تأکید دوباره بر موقوفه بودن زمین فعلی در نامه صادرشده خطاب به حجت الاسلام والمسلمین خاموشی آورده؛ «هرگونه تغییر کاربری در فضای موقوفه خلاف شرع و مغایر با اهداف و نیات واقف و سند وقف بوده و اعتبار نهاد وقف را در جامعه متزلزل و مخدوش خواهد نمود»
نامه دیگری نیز در انتهای تیرماه با همین مضمون و موضوع، وزیر بهداشت به رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور زده است.
در همین حال با داغ شدن دوباره اخبار واگذاری زمین بیمارستان امام رضا (ع) نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به موقوفه بودن زمین و از آن طرف شیوع ویروس کرونا معامله سلامت مردم مرکز خرید و تفریح به شدت نکوهیده است.
سیدمحمد پاکمهر با اشاره به به اختصاص ۹۰ درصد از تخت های بیمارستان دیگر شهر بجنورد (امام حسن (ع)) به بیماران کرونایی و کمبود شدید تخت های بیمارستانی در خراسان شمالی از بین بردن ظرفیت فعلی بیمارستان را نیز اوج کج سلیقگی مدیران نامید.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی سلامت را اولویت نخست جامعه عنوان کرد و افزود: هیچ کسی با احداث مجموعه های فرهنگی و اقتصادی مخالف نیست اما باید به نیت واقف نیز احترام گذاشت.
بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد با دارای ۷۰ تخت بیمارستانی می باشد که بخش های زنان، اعصاب و روان مردان و اطفال، درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی و مجموعه آزمایشگاهی مجهزی برخوردار است و با توجه به تعرفه های پایین ماهانه به بیش از ۱۵ هزار نفر از مردم خدمات درمانی ارائه می دهد.
در همین رابطه مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با اشاره به تکلیف شرعی و قانونی مجموعه اوقاف نسبت به حفظ و حراست از موقوفات اعلام نظر در این رابطه را منوط به اعلام نظر متولی اصلی موقوفه یعنی وزارت بهداشت عنوان کرد.
سازمان اوقاف مدافع منافع مردم و موقوفات است
حجت الاسلام عظیم آسوده تصریح کرد: در صورت اجازه اولیه از جانب متولی اصلی یعنی وزارت بهداشت سپس این مهم نه در حیطه اختیارات اداره کل اوقاف استان که شانیت اظهارنظر در این رابطه در وهله اول با ولی فقیه و سپس نماینده ایشان در سازمان اوقاف و امور کشور است.
وی در ادامه افزود: اوقاف درباره این قبیل مسائل تابع شرع مقدس و قانون است و تاکنون هیچ اجازه ای صادر نشده زیرا از جانب متولی اصلی هیچ درخواستی ارائه نشده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: در برخی موارد در شرایط وقف تغییری ایجاد نمی شود بلکه تبدیل به احسنت می شود که این مسئه هم موضوعات مختص به خود را دارد.
حجت الاسلام آسوده خاطرنشان کرد: در صورت موافقت متولی اصلی نظرات کارشناسان فقهی وقف به کمک خواهد آمد.
وی با اشاره به دغدغه های اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و تأکید بر رعایت حریم بناهای تاریخی و عدم صدور مجوز جهت هرگونه ساخت وساز در فضای بیمارستان تأکید کرد: تاکنون کار به موافقت یا مخالفت سازمان اوقاف نرسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی گفت: علوم پزشکی به عنوان متولی اصلی تکلیف شرعی و قانونی جهت تعیین تکلیف و پیش برد نیت خیر واقف دارد و نمی تواند کار را رها کند مگر این که صراحت بگوید نسبت به این مسئله و واگذاری به بخش خصوصی رضایت دارد.
آسیب به وقف با ارائه تغییر وضعیت این بیمارستان
حجت الاسلام عظیم آسوده تصریح کرد: بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان موقوفه سلامت جزو مراکزی است که مردم بهره حداکثری از آن می برند و در این شرایط ما به طور جدی سمت وقف و حفظ موقوفه را خواهیم گرفت و این گونه نیست که هر شخص و یا نهادی بخواهد در موقوفات تغییری ایجاد کند و آسیب اصلی شایع شدن این مسئله جمع شدن وقف در بین مردم است.
وی در ادامه تصریح کرد: درباره بحث تخریب و واگذاری بیمارستان امام رضا (ع) هنوز هیچ مکاتبه ای با اوقاف انجام نشده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با اشاره به حفظ منافع مردم و صیانت از نیت خیر واقفین تأکید کرد: ضمن درک شرایط حاضر بر جامعه و احساس نیاز شدید به مراکز درمانی هنوز هیچ درخواستی از جانب متولی به این نهاد ارجاع داده نشده و هرگونه اعلام نظر باید پس از ارسال گزارش و گردش اولیه باشد.
وی تأکید کرد: در صورت بروز اتفاقی و ایجاد مشکل و ضرر به موقوفه و مردم قطعا با این قبیل موضوعات برخورد می کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در انتها با اشاره به نظارت جدی بر صحت وقف مبنی بر ادای نیت واقف تأکید کرد: مجموعه این سازمان مدافع منافع مردم و موقوفات است و تکلیف شرعی حمایت از وقف را داریم.
اما همزمان با داغ شدن این موضوع مردم نیز نسبت به احتمال تخریب بیمارستان امام رضا بجنورد واکنش نشان دادند و در مصاحبه با فارس به برخی از این موضوعات اشاره کردند.
یکی از افرادی که برای درمان در این بیمارستان حضور پیدا کرده بود، گفت: متأسفانه خبردار شدیم به بهانه توسعه و ساخت عمارت مفخم، تنها مرکز درمانی شمال شهر بجنورد و امید حاشیه نشینان این منطقه که بیشترین جمعیت شهر بجنورد را شامل می شود، در حال تخریب است.
این شهروند بجنوردی ادامه داد: در این روزهای کرونایی که دغدغه اصلی مردم سلامت می باشد چه دست های پشت پرده ای برای این قرارداد با سرمایه گذار بخش خصوصی وجود دارد که سلامت مردم باید ذبح شود.
یکی از دست اندرکاران این بیمارستان که با شرط عدم نام بردن از وی در گزارش با ما مصاحبه می کند، درباره وضعیت خدمت رسانی این بیمارستان تأکید دارد: اذهان و وجدان های همگان را به آمار پذیرش شدگان در یک سال گذشته در این بیمارستان جلب می کنم به نحوی که هزینه های درمان از ویزیت سرپایی و آزمایشگاه و سونوگرافی و … حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد سایر مراکز می باشد و مردم حاشیه نشین جوادیه، باقرخان، محمدعلی پهلوان، آذرسا، آروین، شهرک گلستان بیشترین مراجعه را به این مرکز دارند.
وی افزود: حال شما توجه کنید یک بیمار برای انجام معمولی ترین خدمات درمانی از این محلات شمال شهر باید به جنوب شهر بجنورد مراجعه کند.
او ادامه داد: این بیمارستان با تعرفه دولتی، ازجمله قدیمی ترین بیمارستان ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در بجنورد است که در طول سال بالغ بر ۲۶۰ هزار نفر مراجعات سرپایی و پاراکلینیک داشته است.
علی نعمتی، رئیس بیمارستان امام رضا بجنورد، چندی پیش طی مصاحبه ای با خبرنگار فارس در بجنورد از بهره مندی ۱۵ هزار مراجعه کننده در هرماه از خدمات این بیمارستان گفت.
وی افزود: طی سه ماه نخست سال جاری به ۱۱۶ بیمار خاص در این بیمارستان، خدمات دندانپزشکی ارائه شد و در این مدت بیش از دو هزار و ۹۵۰ بیمار به کلینیک تخصصی و فوق تخصصی این بیمارستان مراجعه کردند.
رئیس بیمارستان امام رضا بجنورد خاطرنشان کرد: در این کلینیک متخصصان داخلی، زنان، عفونی، قلب، اطفال، چشم و … حضور دارند و بیماران می توانند از خدمات بهینه آن ها بهره مند شوند و در این مدت ۵ هزار و ۳۱۶ نفر به آزمایشگاه این بیمارستان مراجعه کردند.
وی خاطرنشان کرد: درمانگاه اورژانس این بیمارستان ۲۴ ساعته با حضور دو پزشک فعال است و در این مدت ۹ هزار و ۲۴ نفر به درمانگاه اورژانس و یک هزار و ۱۰۰ نفر به رادیولوژی این بیمارستان مراجعه کردند.
اشغال ۶۱ درصدی بخش اعصاب و روان طی خردادماه سال جاری
الهام منصوریان نیز درباره وضعیت پذیرش بیماران در این بیمارستان گفت: اشغال تخت بخش اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در بیمارستان امام رضا بجنورد طی خردادماه سال جاری ۶۱ درصد بوده است.
وی افزود: بخش اعصاب و روان مردان با ۲۹، زنان با ۲۰ و بخش اعصاب و روان نوجوانان با ۱۶ تخت آماده ارائه خدمات به بیماران است.
مدیر داخلی بیمارستان امام رضا (ع) ادامه داد: مبتلایان به اسکیزوفرنی بیشترین آمار بستری در بخش اعصاب و روان را طی ماه گذشته تشکیل دادند.
وی خاطرنشان کرد: سه پزشک متخصص در بخش اعصاب و روان فعالیت می کنند و بزرگترین مشکل این بخش کمبود تخت اعصاب و روان در بخش مردان است که امیدواریم هرچه زودتر مرتفع شود.
فعالیت ۲۷ پزشک متخصص در کلینیک تخصصی بیمارستان امام رضا (ع)
اقدس حمیدی، مسئول کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان امام رضا (ع) نیز از فعالیت ۲۷ پزشک متخصص و فوق تخصص خبر داد.
وی گفت: ماهانه ۱۵۰۰ بیمار از خدمات تخصصی و فوق تخصصی این کلینیک بهره مند می شوند.
حمیدی از اختصاص جراح و پزشک متخصص چشم به این کلینیک خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه این کلینیک از ارائه خدمات چشم پزشکی از ابتدای خردادماه سال جاری بهره مند شد و بیماران می توانند نسبت به دریافت این خدمات به کلینیک تخصصی مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: این کلینیک با دارا بودن همه رشته های تخصصی و فوق تخصص غیرجراحی به جز جراح چشم و زنان آماده ارائه خدمات به هم استانی ها می باشد.
وی مراجعه به پزشکان متخصص و فوق تخصص داخلی، زنان، عفونی و اطفال را بیشترین مراجعه کنندگان به این کلینیک اعلام و خاطرنشان کرد: به همه پروتکل های بهداشتی با دقت و حساسیت بالا در این کلینیک توجه می شود.
دسترسی نقطه ثقل موضوع بیمارستان امام رضا است
سید محمد افشین فر، مسئول قرارگاه ولی امر در خراسان شمالی نیز با انتشار توییتی نوشت: دو مسئله بسیار مهم برای حفظ بیمارستان امام رضا (علیه السلام) در همین مکان وجود دارد، اول: وقف درمان بودن مکان است؛ دوم: متاسفانه تنها نقطه ی دسترسی آسان و ارزان جمعیت قابل توجهی از شهر بجنورد به خدمات اورژانس و درمان است!
حبیب یزدان پناه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز در مصاحبه با خبرنگار فارس در بجنورد به برخی سؤالات پیرامون این طرح پاسخ داد.
بیمارستان امام رضا نخست جابه جا می شود سپس تخریب
وی طرح جامع توسعه این مجموعه را مربوط به سال ۷۷ دانست و گفت: استاندار خراسان شمالی با مشاهده این طرح درخواست کرد تا فضای بیمارستانی موجود در این محل با تغییر در فضا، توسعه پیدا کند و طرح جامع مفخم نیز اجرایی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی ادامه داد: براساس اعلام استاندار، محلی دیگر در این منطقه از شهر بجنورد باید برای ساخت کلینیک، مرکز درمانی و اورژانس دیده شود و پس ازآن تخلیه بیمارستان امام رضا محقق شود.
وی با تأکید بر قانون ممنوعیت ساخت وساز در عرصه های میراث فرهنگی گفت: بیمارستان امام رضا بجنورد در عرصه تاریخی عمارت مفخم حضور دارد و هرگونه ساخت وساز برای توسعه این بیمارستان در محوطه فعلی ممنوع است.
یزدان پناه با اعلام آمادگی شهرداری برای در اختیار گذاشتن زمینی در راستای انتقال بیمارستان و اجرای وقف درمان واقف خاطرنشان کرد: پس از اعلام این آمادگی، شجاعی استاندار خراسان شمالی نیز درخواست محلی وسیع تر از مکان فعلی را برای بیمارستان امام رضا داشتند تا ملک وقفی تبدیل به احسن شود.
وی ادامه داد: نگاه بر این است تا علاوه بر تملک کامل فضای گردشگری مفخم، فضایی جامع تر، بهتر و مناسب تر همراه با استانداردهای روز برای بیمارستان امام رضا بجنورد در نظر گرفته شود تا خدمات بهتری به مردم ارائه شود.
یزدان پناه برخی اتاق های فعلی بیمارستان را ناشی از تغییر حالت از انباری و اتاق کار به اتاق بیماران دانست و گفت: برای نگهداری بیماران روانی این فضاها مناسب نیست و با نگاه به افزایش ظرفیت درمانی کشور باید این بیمارستان نیز با رعایت مسائل شرعی و فرآیند تبدیل به احسن، به محلی دیگر برود.
وی در انتها گفت: استاندار تأکید بر فضایی دو برابر محل فعلی دارد و تخلیه بیمارستان امام رضا مشروط برای ایجاد فضای درمانی مشابه و حتی بهتر در همین منطقه از شهر است.
با تمامی این صحبت ها از سوی مسئولان مختلف اما درنهایت باید این دو نکته به گفته کارشناسان در تمام مسیر این اقدامات محقق شود.
نخست آنکه محل فعلی بیمارستان امام رضا وقف درمان است و شرعا تغییر کاربری آن ممکن نیست و دوم نیز عدالت درمانی اقتضا می کند سیاست های بهداشتی و درمانی به گونه ای برنامه ریزی شود که موجب تسهیل دسترسی ساکنین مناطق مختلف شهر به خدمات درمانی را فراهم کند.
انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «بیمارستان قدیمی بجنورد تخریب می شود؟ / اولویت بندی نابجای برخی مدیران در خراسان شمالی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.