دمی با فراز و نشیب های اولین واحد نمونه «بتن آماده» همدان



ایسنا/همدان افزایش استحکام ساختمان ها و سازه های مختلف تاثیر غیر قابل انکاری در افزایش کیفی زندگی مردم دارد. از طرف دیگر ارتقا کیفیت ساخت وساز با محصولات بتنی رابطه مستقیم دارد و افزایش کیفی این محصولات موضوع مهمی است که مدت هاست زیر ذره بین اداره استاندارد قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۱۷ واحد فعال استانی در حوزه تولید بتن دارای پروانه نشان استاندارد هستند و در سال جاری برای نخستین بار واحد تولیدی «عمران بتن اکباتان» موفق به کسب واحد نمونه کیفی شد. به همین دلیل در حاشیه بازدید از این واحد نمونه پای صحبت های مدیر عامل این شرکت که از تولیدکنندگان موفق استان است نشستیم تا از فراز و نشیب مسیر کاری اش بشنویم.

تولید در ایران مظلوم است

سعید درویشی درباره مشکلات این حوزه بیان کرد: تولید در ایران مظلوم است چرا که حمایت های خیلی کمی از تولید در کشور می شود که معمولا به خاطر موازی کاری قانون گذار و دستگاه ها است و یکی از بزرگترین دغدغه های بخش تولید محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه سرمایه گذار به سرمایه گذاری خود دلگرم نیست، افزود: سرمایه گذار نمی داند آیا بعد چند سال سرمایه اولیه اش برمی گردد یا خیر؟ از طرف دیگر قانون های که وضع می شود بدون در نظر گرفتن این است که شاید این قانون به نفع عده ای و به ضرر تعداد بیشتری از افراد باشد و این تنش ها همیشه در دستگاه ها وجود دارد.

صدور مجوزها در بروکراسی های اداری فرسایشی است

وی ادامه داد: صدور مجوزها در بعضی از بروکراسی های اداری فرسایشی می شود و اخذ یک مجوز ۶ سال طول می کشد، علاوه بر این مگر یک سرمایه گذار چند سال عمر می کند تا تلاش هایش به بازدهی برسد، به عنوان مثال در واحد تولیدی «عمران بتن اکباتان» هشت سال یک تیم زحمت می کشند تا امروز به این درجه رسیده است اما نمی دانیم با تصویب قانون های جدید می توانیم سال آینده فعال باشیم یا خیر؟

درویشی با بیان اینکه در مراحل فرسایشی اداری فکر می کنند نفعی باید به دولت برسد، اضافه کرد: به عنوان مثال در بحث مالیاتی از روز اول ثبت، باید مالیات را دریافت کنند و اصلا بحث اینکه چه خدماتی باید به واحد تولیدی بدهند مطرح نیست و این یک معضل برای واحدهای نوپا محسوب می شود.

کیفیت، هدف عمران بتن است

مدیر عامل شرکت «عمران بتن اکباتان» با تاکید بر اینکه کیفیت، هدف عمران بتن است، درباره پیشینه این واحد تولیدی گفت: شرکت عمران بتن از سال ۹۲ احداث شد و در ابتدا برای پروژه های شرکت پیمانکاری همین واحد فعالیت می کرد، از سال ۹۳ نیز در زمینه بتن خود متراکم استان، به صورت دانش بنیان فعال شدیم.

وی افزود: در سال ۹۳ بنیانگذار استفاده از مصالح سنگدانه های کوهی در استان همدان بودیم، سال ۹۴ و ۹۵ بتن ضد اشعه ۳۰۴۰ را داخل استان تولید کردیم و بعد از گذشت چندین سال همچنان به دنبال تولید محصولات جدید هستیم.

ورود سیمان به بازار بورس از بزرگترین معضلات واحدهای بتن آماده است

درویشی با اشاره به اینکه در بیشتر پروژه های مطرح شهر همدان مانند تقاطع بعضی از پل ها، پارکینگ ها، بتن ضد اشعه مرکز سرطان همدان و پیاده راه ها مشارکت داشته ایم، افزود: یکی از بزرگترین معضلات واحدهای بتن آماده ورود سیمان به بازار بورس است مثلا نوسان قیمت اولیه در بورس برای مدیر یک مجموعه بزرگترین دغدغه است و نمی داند چقدر سرمایه در گردش باید داشته باشد و چه قراردادهایی می تواند ببندد.

وی در ادامه مطرح کرد: در حال حاضر عرضه این محصول بیشتر از تقاضاست و این موضوع یکی از بزرگترین دغدغه های واحد بتن آماده کشور و مخصوصا استان است، همچنین همدان به دلیل نزدیکی به تهران و به دلیل اختلاف قیمت های دو بازار، تابع بازار تهران است که مشکلات را بیشتر کرده است.

درویشی با اشاره به اینکه واحد تولیدی «عمران بتن اکباتان» در مساحت ۱۸ هزار متر فعالیت می کند، افزود: این واحد برای ۴۰ نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است و به طور غیر مستقیم نیز با بخش معادن، حمل و نقل معادن، اکیپ های اجرایی و ساختمان سازها، انبوه سازان و پیمانکاران در ارتباط است.

انجمن صنفی بتن آماده با هدف ایجاد زنجیره ای برای ارتقا کیفیت تشکیل شد

وی با بیان اینکه انجمن صنفی بتن آماده و فرآورده های بتنی استان با هدف ایجاد زنجیره ای برای ارتقا کیفیت ایجاد شده است، اظهار کرد: از آنجا که فرآورده های بتنی به صورت غالب در سازه های استان استفاده می شود تلاش می کنیم تمام محصولات این حوزه را نظام مند کنیم و واحدهایی که جنس با کیفیت تولید می کنند از طریق انجمن و با همکاری رسانه ها معرفی شوند.

مدیر کل استاندارد استان همدان نیز در حاشیه این بازدید با اشاره به اینکه بالاترین بخش سرمایه در گردش مربوط به بخش مسکن است، گفت: بسیار خرسندیم که واحدهای تولیدی استان در این حوزه، کیفیت محوری را مبنای کار خود قرار داده اند.

محمد مددی ادامه داد: اداره استاندارد از واحدهای موفق و کیفیت محور حمایت می کند تا بتوانند منافع مصرف کننده و کالای باکیفیت که همواره دغدغه بخش مسکن کشور است را سرلوحه کار خود قرار دهند و تعداد آنها نیز ارتقا یابد.

وی با اشاره به اینکه با وجود مشکلات، افق روشنی را پیش بینی می کنیم، مطرح کرد: در بحث بتن آماده استان کارهای خوبی انجام شده و امیدواریم در آینده نزدیک وضعیت بهتری داشته باشیم.

مددی اعلام کرد: از زمانی که تصمیم گرفته شد واحدهای استاندارد بتن آماده به رسانه ها معرفی شوند تعداد واحدهای تعلیقی کمتر و واحدهای ابطالی بیشتر شده است، همچنین طی هفته های آینده واحدهای ابطالی را توسط رسانه ها معرفی می کنیم.

به گزارش ایسنا، به تازگی تفاهم نامهای بین اداره استاندارد همدان با انجمن صنفی بتن آماده و فرآورده های بتنی در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و با هدف هماهنگی و هم افزایی در خصوص ساماندهی، استاندارد سازی تولید، عرضه، توزیع و مصرف فرآورده بتن آماده در سطح استان منعقد شده است که امید می رود راه گشای مسیر واحدهای تولیدی باشد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دمی با فراز و نشیب های اولین واحد نمونه «بتن آماده» همدان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.