دانشمندان وارثان انبیا هستند



معاون علمی و فناوری ریاست جمهور:

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه جایزه مصطفی ۲۰۲۱ در تالار وحدت اظهار کرد: اکنون به واسطه چالش های مشترکی که جامعه بزرگ اسلامی با آن ها رو به روست اهمیت وحدت و همدلی و در مقابل عوارض تفرقه را به خوبی مشاهده می کنیم.

او افزود: دانشمندان و فرهیختگان گرامی جامعه اسلامی همواره در معرض این انتخاب قرار دارد که چه نمایندگی را برای ارائه تصویر و پیام اسلام به جهان اسلام معرفی کند؟ ما برای این پرسش، پاسخ تاریخی مناسبی را مبتنی بر میراث مشترک جهان اسلام بشناسیم.

ستاری تصریح کرد: دوران طلایی اسلام همزمان با دوره شکوفایی علم و هنر در کشور های اسلامی، صدا و لباس اسلام بر تن و زبان شخصیت های بزرگ علمی و فرهنگی همچون حضرات ابونصرفارابی، مولانا جلال الدین، عمرخیام، ابن سینا، ابن میثم و … بسیاری دیگر از دانشمندان سرآمد اسلام بوده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهور اظهار کرد: این شخصیت های نام آور در عالی ترین مراتب علم و فرهنگ در زمانه خود قرار داشته اند و از طرفی دیگر شخصیت های فرامرزی بوده اند که اکنون آثار هریک از آن ها در شمار گنجینه های فرهنگی چند کشور اسلامی به حساب می آید.

ستاری ادامه داد: شکوفایی جامعه اسلامی مقارن با حضور چنین شخصیت هایی و در زمان و مکانی روی داده که تصویر اسلام در قاب علم و فرهنگ ارائه شده است. به تعبیر پیامبر بزرگ اسلام، دانشمندان وارثان انبیا هستند و بهترین نماینده برای رساندن پیام انبیا به ذهن های جست و جو گرند.

او گفت: مبتنی بر این بینش جامعه اسلامی در زمان حاضر می تواند بنا بر اشتراک در دین، کتاب و رسول و گنجینه ای از میراث علمی و فرهنگی زمینه ابتکارات جدید را برای برخورداری و پیشرفت مسلمانان جهان فراهم کند. در این رابطه علم و فناوری به دلیل ماهیت فرافرهنگی خود می تواند به عنوان چهارچوبی برای همکاری های نو دوستانه بین کشور های اسلامی عمل کند.

ستاری ادامه داد: این جانب بر اساس تجربه جمهوری جامعه اسلامی ایران برای گذار به یک جامعه خلاق به این باور دست یافته ام که علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بین المللی ظرفیت کافی برای همکاری در خصوص رفع چالش های بزرگ جهانی را داراست.

او گفت: این در حالی است که کشور های اسلامی به واسطه زمینه های مشترک فرهنگی از فرصت های بزرگ برای خلق اراده مشترک در راستای اقدامات جمعی برخوردارند؛ لذا در چنین شرایط کنونی که کشور های اسلامی با چالش های بزرگ اجتماعی رو به رو هستند این مسئولیت متوجه همه متفکران و دانشمندان بزرگ جهان اسلام است که به عنوان پرچمدار ابتکارات مشترک فرهنگی عمل کنند.

ستاری خطاب به دانشمندان و فرهیختگان گفت: اینجانب و همکارانم در برگزاری جایزه مصطفی معطوف به استفاده از علم و فناوری به عنوان یک مولفه فرصت ساز برای تقویت رشته های مدارا در جامعه اسلامی است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در دانشمندان وارثان انبیا هستند

گفتگو با هوش مصنوعی