تمام پیش بینی ها درباره انتقال کرونا، به رفتار ما بستگی دارد



ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس مرکز تحقیقات مدل سازی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: تمام پیش بینی ها وابسته به رفتار مردم و مسئولان است، امروز شاهدیم تغییرات در استان ها وابستگی بیش تری به مداخلات دولت و چگونه سخت گیری برای اجرای سیاست ها داشته است.

علی احمدی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه «کرونا ویروس» از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است، اظهار کرد: از سال ۱۹۶۵ هفت گونه بیماری زایی انسانی این ویروس در جهان شناخته شده است، از گونه های خطرآفرین این ویروس در انسان، ۴ گونه عامل سرماخوردگی و ویروس عامل بیماری سارس( سندروم حاد دستگاه تنفسی) و عامل بیماری مرس و کووید ۱۹ هستند که از طریق حیوانات به انسان منتقل شدند.

رئیس مرکز تحقیقات مدل سازی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: هم اکنون نیز کرونا ویروس یا همان کووید ۱۹ از طریق خفاش به انسان منتقل شد و باعث اپیدمی شدن این بیماری از کشور چین و سپس به سایر کشورهای جهان از جمله ایران شد.

وی با اشاره به علائم بالینی فرد مبتلا به کرونا ویروس، توصیح داد: سرفه خشک، لرز، تب، تنگی نفس، خستگی، کوفتگی، گرفتگی بینی، اسهال و در موارد شدید آن سینه پهلو از علائم ابتلا به کووید ۱۹ است که این بیماری در موارد می تواند منجر به شوک چند منظوره، نارسایی کلیه و مرگ در فرد مبتلا شود.

احمدی با بیان این که در خصوص بیماری ناشی از کرونا ویروس و اپیدمی آن در « مرکز مرکز تحقیقات مدل سازی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد» سه مدل سازی انجام شده است، توضیح داد: این بیماری دارای سه ضلع عامل بیماری زا، میزبان یا همان انسان و محیط است.



۸۵ درصد موارد افراد مبتلا به کووید ۱۹ در طیف ابتلای خفیف قرار می گیرند

وی یادآور شد: از زمانی که این ویروس وارد بدن انسان می شود تا زمان شروع علائم بیماری تقریبا بین یک تا ۱۴ روز با میانگین ۷٫۵ روز طول می کشد، در نزدیک به ۷۰ درصد مبتلایان معمولا علائم ابتلا به کرونا ویروس بعد از پنج روز علائم خود را نشان می دهد، این بیماری معمولا به ۳ صورت خفیف، متوسط، شدید و کشنده است که در ۸۵ درصد موارد افراد در طیف ابتلای خفیف قرار می گیرند.



این متخصص اپیدمیولوژی تأکید کرد: قابلیت سرایت کرونا ویروس نسبت به ویروس های مشابه مانند سارس و مرس بالاتر بوده، اما کشندگی آن کمتر است.

احمدی با بیان اینکه از ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۹ روند انتقال فرد به فرد کووید ۱۹ کاهش محسوسی داشته است، اضافه کرد: در حال حاضر انتقال فرد به فرد به زیر ۱٫۵ و نزدیک به یک درصد رسیده است.

درصد کشندگی کرونا ویروس در جهان ۶ درصد است



عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تأکید بر اینکه پیش بینی می شد زمان توقف گسترش اپیدمی کرونا ویروس از ۱۵ فروردین ۹۹ آغاز شود، عنوان کرد: خوشبختانه تقریبا این پیش بینی محقق شد، منحنی موارد مرگ کووید ۱۹ قابل اطمینان تر از موارد ابتلا است و نشان می دهد گسترش اپیدمی مهار شده و نزدیک به کنترل درآمده است و با سیر ثابتی در جریان است.

احمدی با ابراز امیدواری به کنترل شیوع کرونا ویروس و تداوم آن و عدم افزایش موارد در موج جدید، تأکید کرد: تمام پیش بینی ها وابسته به رفتار مردم و مسئولان است، امروز شاهدیم تغییرات در استان ها وابستگی بیش تری به مداخلات دولت و چگونه سخت گیری برای اجرای سیاست ها داشته است.

این متخصص اپیدمیولوژی بیان کرد: پیش بینی می شود نمودار ایران در رابطه به شیوع کرونا ویروس از ۲۴ اردیبهشت روند نزولی به خود بگیرد، بنابراین باید تلاش ها در رابطه با کنترل این ویروس مضاعف شود تا هرچه سریعتر این ویروس منحوس از هفته اول اردیبهشت کنترل شود.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تمام پیش بینی ها درباره انتقال کرونا، به رفتار ما بستگی دارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.