آمادگی <span class="text danger">۲۰۰</span> شرکت دانش بنیان <a href="/fa/dashboard/ class="text info">زنجانی</a> برای تولید اقلام مورد نیاز مقابله با <a href="/fa/dashboard/ class="text info">کرونا</a>



ایسنا/زنجان رئیس پارک علم و فناوری زنجان گفت: ۲۰۰ شرکت دانش بنیان استان در زمینه تولید اقلام بهداشتی، کیت تشخیص، اپلیکیشن ها و شبیه سازها و نرم افزارهای مدل سازی اعلام آمادگی کردند.

داوود مرادخانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه فعالیت چندین شرکت دارویی دانش بنیان در استان زنجان، اظهار کرد: از جمله آنان کارخانه داروسازی کیمیازیست پارسیان و شرکت داروسازی تریتا که دانش بنیان هستند.

وی در رابطه با صندوق نوآوری و شکوفایی، افزود: این صندوق به شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه تولید مایحتاج مردم و کنترل شیوع ویروس کرونا به عنوان نهاد تامین مالی برای شرکت های دانش بنیان و فناور، حمایت های ویژه ای برای تولید محصولات و خدمات مرتبط با کنترل و مقابله با شیوع ویروس کرونا مصوب کرده است.

این مسئول با بیان اینکه در ابتدا طی فراخوانی از شرکت هایی که اقلام یا محصولاتی در این زمینه تولید می کنند دعوت به عمل آمد، تصریح کرد: محورهای این فراخوان شامل شرکت های تولیدکننده ژل و مواد ضدعفونی، دستگاه های ضدعفونی کننده، ماسک و روپوش و تجهیزات مشابه، کیت های تشخیص بیماری کرونا، نرم افزارها و اپلیکیشن ها و شبیه سازها و نرم افزارهای مدل سازی و داروهای کنترل عوارض ویروس کووید - ۱۹ بود.

رئیس پارک علم و فناوری زنجان، در رابطه با میزان استقبال شرکت های دانش بنیان استان از فراخوان ذکر شده، ادامه داد: تاکنون بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در استان اعلام آمادگی کرده اند که بعد از ارزیابی های لازم، حدود ۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای کمک در این زمینه در نظر گرفته شد که از طریق شبکه عاملیت در سطح کشور مانند صندوق های پژوهش و فناوری توزیع خواهد شد و تا پایان سال جاری شرکت ها امکان استفاده خواهند داشت.

مرادخانی اظهار کرد: شرکت های دارای طرح های مرتبط، یا باید تاییدیه از مراجع ذی صلاح داشته باشند و یا سازمان غذا و دارو، اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، ستاد فناوری نانو و زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مکلف شده اند که درخواست ها را خیلی سریع بررسی کنند.

وی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا کسب و کار برخی از شرکت های دانش بنیان را متاثر ساخته است، افزود: طبق مصوبه هیات عامل صندوق، آمادگی داریم تا به شرکت هایی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی می شوند، تسهیلاتی برای جبران آسیب های ناشی از این وضعیت بپردازیم.

این مسئول با اشاره به افزایش سقف تسهیلات سرمایه در گردش فوری صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یکی دیگر از حمایت های صندوق نوآوری، تصریح کرد: خدمات سرمایه در گردش فوری تسهیلاتی بود که خیلی زود در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گرفت. سقف این خدمت در حالت عادی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود که هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی این سقف را به ۱۵ میلیارد تومان افزایش داد و این مبلغ می توانست ۵۰ روز در اختیار شرکت ها قرار گیرد که با شرایط کنونی به ۹۰ روز برای این شرکت ها افزایش پیدا کرده است.

رئیس پارک علم و فناوری استان با اشاره به مصوبات برای شرکت های دانش بنیان برای مقابله با کرونا، ادامه داد: در چند روز گذشته برای سه شرکت در استان های یزد، اصفهان و بوشهر تسهیلات مصوب شده است که در زمینه تولید ژل و محصول ضدعفونی کننده و ماسک فعالیت می کنند. برای صرفه جویی در زمان و پرهیز از سفر، این حمایت ها از طریق صندوق های پژوهش و فناوری استانی به شرکت ها اختصاص یافت.

مرادخانی در رابطه با زمان در دسترس قرار گرفتن محصولات تولید شده در جامعه، اظهار کرد: برخی از شرکت ها به امر تولید اشتغال داشتند و کمک صندوق نوآوری و شکوفایی سبب افزایش ظرفیت تولید آن ها شده و تمرکز خود را به جای تامین منابع مالی به امر افزایش تیراژ و بهبود خط تولید، منعطف کنند و تاکنون بسیاری از این محصولات توسط شرکت ها روانه بازار شده است؛ به عبارت دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی کمک می کند تا شرکت ها هیچ نگرانی به جز تولید نداشته باشند.

وی بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا فرصتی برای محققان و شرکت های دانش بنیان فراهم آمده تا بتوانند در راستای شناخت، مقابله، پیشگیری و درمان این بیماری گام هایی بردارند، افزود: اکنون علاوه بر وزارت بهداشت و سایر دستگاه های ذی ربط، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان و تولیدکنندگان شرکت های دانش بنیان نیز پا به میدان گذاشته و جهاد علمی خود را برای مقابله با ویروس کرونا آغاز کرده اند که برخی تلاش های علمی در این عرصه، شامل تولید تجهیزات پیشگیری، تشکیل کمیته علمی و تهیه نقشه ژنوم کرونا می شود. همچنین حمایت از تولیدات تشخیصی، پیشگیری و درمان شرکت های دانش بنیان نیز توسط برخی ستادهای معاونت علمی در اولویت قرار گرفته و فراخوانی نیز در همین زمینه منتشر شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: شناسایی شرکت های دانش بنیان توانمند در تولید تجهیزات تشخیص ویروس کرونا، تأمین مواد ضدعفونی کننده در مقیاس بالا، ورود شرکت های حوزه فناوری اطلاعات به بحران کرونا، ساخت ماسک های مورد نیاز کادر پزشکی، حمایت از تولیدکنندگان دارو و واکسن های نانویی، بررسی خاصیت ضدویروسی مواد ضدعفونی و ژل ها از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آمادگی ۲۰۰ شرکت دانش بنیان زنجانی برای تولید اقلام مورد نیاز مقابله با کرونا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.