در حوزه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم ضعف داریم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمد علی طالبی در سمینار وضعیت سرطان، تهدیدها و فرصت ها که در سالن باقرالعلوم یزد برگزار شد اظهار داشت: سرطان یکی از ابعاد اصلی زندگی بشر در شرایط فعلی است که نه تنها حوزه سلامت بلکه حوزه های امنیت، اقتصاد و آموزشی را در بر می گیرد.

وی با اشاره به امنیت بسیار خوب در سطح کشور گفت: گاهی حوادثی که در نقاط مختلف دنیا و کشور اتفاق می افتد، بازخورد منفی و احساس ناامنی بسیاری بر مردم دارد، به عنوان مثال عده ای عقیده دارند دشمن از طریق گسترش بعضی از بیماری ها در کشور به دنبال رسیدن به اهدافی است.

استاندار یزد تصریح کرد: و یا اپراتورهای تلفن همراه برای نصب دکل مخابراتی در پروژهای خود بیشترین مشکل را دارند زیرا این شایعه که دکل مخابراتی عامل سرطان است در جامعه فراگیر است.

وی با بیان اینکه این احساس ناامنی و نگرانی در حوزه سلامت نیز جامعه را تحت تأثیر می گذارد خاطرنشان کرد: بحث سلامت، چالش امنیتی و اجتماعی را مورد توجه قرار داده و شیوع بعضی از بیماری ها مانند دیابت و سرطان در استان که میزان آنها ۲ تا ۳ برابر متوسط کشور است در حوزه اجتماعی بازتاب داشته است.

طالبی رابطه بیماری ها با افسردگی و نشاط اجتماعی را همچنین جزو عواملی دانست که بر جامعه تأثیر می گذارد و نوعی ناآرامی و دل نگرانی در جامعه به وجود می آورد.

استاندار یزد با بیان اینکه یزد قطب پزشکی کشور است و امکانات پزشکی، بهداشتی و درمانی خوبی دارد، افزود: گاهی با انتظارات روز افزون جامعه در حوزه سلامت مواجه می شویم که فراتر از امکانات و اختیارات استانی است.

طالبی بعد اقتصادی بیماری سرطان را از دیگر دل نگرانی های حوزه سلامت دانست که بیمار، خانواده، جامعه پزشکی و مسئولین با آن در ارتباط هستند.

وی با اشاره به دیدار های مردمی در حوزه سلامت گفت: هزینه بالای درمان بیماری سرطان، تبعاتی مانند ورشکستگی، زندان، فروپاشی خانواده و به انحراف کشیدن فرزندان خانواده را به دنبال دارد.

وی همچنین سرمایه کشور و هزینه هایی که به نظام درمانی تحمیل می شود را از جمله ابعاد اقتصادی بیماری سرطان دانست که آثار و نتایج خود را در جامعه گذاشته است.

طالبی افزود: امروز، آمار و اطلاعات دقیق و پالایش خوبی از وضعیت سرطان ، همچنین تحقیقات و مطالعات خوبی از زمینه های بروز سرطان صورت گرفته است.

وی گفت: نیاز است که دانشگاه علوم پزشکی با یک برنامه مدون و منسجم وظایف خود را انجام دهد و برای سایر ارگان ها و سازمان های دولتی و غیردولتی، مراکز درمانی و بهداشتی در قالب برنامه هایی که می تواند به صورت جزئی در حوزه سرطان دنبال شود، سند تحول داشته باشد.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: حتی در بحث هایی مانند محیط زیست، چاقی، و دیابت برنامه هایی راهبردی را تدوین و در کار گروه های مربوطه به مشورت گذاشته و بعد از مصوب شدن در شورای برنامه ریزی استان با جدیت اجرا کنند.

استاندار یزد در مورد بعد آموزشی حوزه سلامت خاطرنشان کرد: در استانی مانند یزد با سطح سواد دانشگاهی، فرهنگی و فرهیختگی بالا، هنوز قادر به انتقال کامل و جامع بعضی از مسائل به مردم نیستیم و در آگاهی بخشیدن و آموزش مردم مشکل داریم.

وی گفت: لازم است تحت یک برنامه منسجم برای آموزش مردم گام برداشته و در موارد مورد نیاز مداخله اجتماعی و اداری داشته باشیم و با ایجاد همگرایی و هماهنگی بین دستگاه های استان برنامه های خوبی را اجرا کنیم.

وی گفت: منتظر پیشنهادات و برنامه های کاربردی دانشگاه برای جبران خسارت معنوی در حوزه سلامت هستیم و با همکاری، همگرایی و انسجام خوبی که در بین مسئولین استان و دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد انتظار کمک و همراهی بیشتری از وزارت بهداشت درمان و پزشکی کشور داریم.

انتهای پیام/ ت
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «در حوزه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم ضعف داریم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.