نخستین دوره و درخشش نمایش «با من مثل دریا»- اخبار سینما و تئاتر - اخبار فرهنگی تسنیم



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره تئاتر مقاومت در حالی هجدهمین دوره خود را سپری می کند که به جرئت می توان اذعان کرد که این رویداد مهم تئاتری در سال ۱۴۰۱ و پس از تجربه هفده دوره و نزدیک به سه دهه برپایی با سیاست ها و اتخاذ تصمیمات کلان به دوران رشد، اعتلا و شکوفایی خود رسیده است. جشنواره ای که در قرن جدید به یکی از مهم ترین و مؤثرترین رویدادهای تئاتری نه تنها در حوزه انقلاب و دفاع مقدس که در هنرهای نمایشی کل کشور بدل شده است. این جشنواره پس از فرازوفرودهای بسیاری به جایگاه فعلی و ایده آل خود رسیده است که تلاش ها و اهتمام هنرمندان، دبیران و مدیران ستادی در آن مؤثر بوده.

در تاریخ برپایی جشنواره تئاتر مقاومت دو نهاد بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس از دوره نخست تا دوازدهم که با دو عنوان یادواره دفاع مقدس و جشنواره تئاتر دفاع مقدس برگزار و بنیاد فرهنگی روایت فتح از دوره سیزدهم تا اکنون با عنوان جشنواره تئاتر مقاومت به عنوان بانی و مسئول این رویداد نقش به سزا و مؤثری را ایفا کردند اما اکنون و در کوران برپایی هجدهمین دوره نگاهی به ادوار گذشته این جشنواره انداخته تا از این رهگذر هم مروری داشته باشیم به یکی از مهم ترین جشنواره های تئاتری کشور و هم سرگذشت یکی از موفق ترین و مؤثرترین رویدادهای تئاتری کشور را برای علاقه مندان و محققان ثبت و ضبط کنیم.

استقبال هنرمندان از نخستین یادواره دفاع مقدس

ستاد برگزاری نخستین یادواره تئاتر دفاع مقدس در معاونت هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس از نیمه مهر سال ۱۳۷۲ کار خود را با معرفی امیر دژاکام به عنوان اولین دبیر در اتاقی کوچک واقع در خیابان شهید مطهری آغاز تا درنهایت و با توجه به نیازسنجی های صورت گرفته در ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۷۳ هم زمان با ایام آزادسازی خرمشهر نخستین دوره جشنواره با عنوان یادواره تئاتر دفاع مقدس با دریافت بیش از ۲۰۰ اثر متقاضی، آغاز به کارکرد.

نخستین یادواره تئاتر دفاع مقدس (جشنواره تئاتر مقاومت) در دو بخش مسابقه و مهمان و پس از تصویب ۳۶ متن از ۲۱۱ اثری که به دبیرخانه ارسال شده بود در مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) و گل باران گلزار شهدا در بهشت زهرا (س) و در روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۳ ساعت ۱۰ صبح رسما شروع و تا ۳ خرداد ادامه داشت.

در این دوره امیر دژاکام، هوشنگ هیهاوند، مرحوم سعید کشن فلاح که در سال ۱۳۹۵ بر اثر بیماری درگذشت و سیمین امیریان به عنوان هیئت بازخوان و حسین مسافر آستانه، مجید سرسنگی، حسین عاطفی، فرهاد مهندس پور، رحمت الله محرابی، هوشنگ هیهاوند، امیر دژاکام و عبدالحسین مرتضوی به عنوان هیئت بازبین انتخاب شدند.

در بخش مسابقه آثاری چون «گل شیپوری» به کارگردانی حسین پارسایی از قم، «با من مثل دریا» به کارگردانی محمدجواد کاسه ساز از تهران، «فتح الفتوح» به کارگردانی نصرالله سیافی از کرمانشاه، «دارچنار» به کارگردانی شهرام کرمی از تهران، «اهل اقیا» به کارگردانی سعید تشکری از مشهد، «بوی خوش جنگ» به کارگردانی موسی فریدونی از اهواز، «ترانه خاکستری» به کارگردانی علیرضا لطف خدایی از تبریز، «بازمانده» به کارگردانی سعیده موسوی از کرمان، «کوسه» به کارگردانی احمد مرادی از شیراز، «مسافر» به کارگردانی احمد مایل از تهران حضور داشتند. همچنین سه نمایش «تب» به کارگردانی مریم معترف، «حرف دل» به کارگردانی محرم علی رزاقی و «صبح قریب» به کارگردانی امیر نوردهی هر سه از تهران نیز به عنوان آثار مهمان به روی صحنه رفتند.

درنهایت نمایش «با من مثل دریا» به نویسندگی محمدجواد کاسه ساز رتبه اول نمایشنامه نویسی، «ترانه خاکسری» به کارگردانی علیرضا لطف خدایی و «با من مثل دریا» به کارگردانی محمدجواد کاسه ساز به طور مشترک رتبه اول کارگردانی، محمدجواد کاسه ساز برای بازی در «با من مثل دریا» رتبه اول بازیگری مرد و پرستو کرمی برای بازی در نمایش «فتح الفتوح» رتبه نخست بازیگری زن را دریافت کردند. همچنین پیام فروتن برای نمایش «ترانه خاکستری» به عنوان بهترین طراحی صحنه و گروه موسیقی نمایش «بوی خوش جنگ» از اهواز نیز بهترین موسیقی نخستین دوره یادواره تئاتر دفاع مقدس را از آن خود کردند.

نخستین یادواره تئاتر دفاع مقدس (جشنواره تئاتر مقاومت) در حالی روز سه شنبه سوم خرداد ۱۳۷۳در سالن اصلی تئاتر شهر به کار خود پایان داد که استقبال هنرمندان تئاتر برای نخستین دوره تئاتر دفاع مقدس در کنار ثبت یک رکورد در مقیاس با سایر رویدادهای تئاتری باعث شد این جشنواره در دوره های بعدی نیز برپا شود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در نخستین دوره و درخشش نمایش «با من مثل دریا»- اخبار سینما و تئاتر - اخبار فرهنگی تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی