<a href="/fa/dashboard/ «کتاب و رسانه»" class="text info">جشنواره «کتاب و رسانه»</a> به دنبال کشف ایده های جدید رسانه ای است



سیاوش صلواتیان دبیر بیستمین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» گفت: در این دوره از جشنواره در کنار مسابقه بخشی از آثار با عنوان «رویداد ایده پردازی تولید محتوای رسانه ای» به بخش های جشنواره افزوده شده است.

او افزود: در این بخش، از تمامی کسانی که ایده ای برای تولید محتوا با موضوع کتاب دارند، درخواست کرده ایم تا این ایده ها را با ما به اشتراک بگذارند. همچنین به دنبال این فراخوان، ۷۰ ایده از سوی فعالان رسانه ای و علاقه مندان به رسانه، به جشنواره ارسال شده است.

دبیر بیستمین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» گفت: از ۷۰ ایده دریافتی، طی یک فرایندی ۴۰ ایده که ظرفیت توسعه دارند، انتخاب شده اند. این ایده ها قالب های متنوعی از تولید پادکست، مسابقه تلویزیونی و مستند تا تولید فیلم کوتاه و تیزر را شامل می شوند. همچنین ما از صاحبان این ۴۰ ایده درخواست کرده ایم تا ایده چندخطی خود را به یک پیش طرح دو صفحه ای تولید محتوا تبدیل کنند.

او افزود: اعضای این هیات انتخاب، از فعالان حوزه رسانه هستند و در بررسی های خود، ۱۵ پیش طرح را واجد شرایط ارائه در رویداد نهایی تشخیص دادند. همچنین صاحبان ۱۵ ایده منتخب، در روز نخست رویداد برای ارتقای کیفیت ایده هایشان گردهم می آیند.

سیاوش صلواتیان با اشاره به برگزاری اختتامیه این رویداد در روز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، گفت: اختتامیه این رویداد، همزمان با روز کتاب، رسانه و زبان فارسی در هفته کتاب برگزار می شود. در این روز، صاحبان پیش طرح های تکمیل شده، سه دقیقه فرصت خواهند داشت تا در برابر یک نمایشگر، خلاصه ای از طرح خود را برای هیأت داوران ارائه کنند.

همچنین خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تولید این محصولات رسانه ای حمایت و برای این تولیدات، سرمایه گذاری خواهد کرد. جشنواره «کتاب و رسانه» با این رویکرد به دنبال کشف ایده های جدید برنامه سازی و استعداد های خلاق کنشگری رسانه ای است. ما تلاش می کنیم به این واسطه، زمین بازی کنشگری رسانه ای در حوزه کتاب را توسعه دهیم. بدین ترتیب هدف این جشنواره ترغیب علاقه مندان به فعالیت رسانه ای در حوزه کتاب تعریف می شود.

صلواتیان با اشاره با تأکید بر ضرورت کنش گری ترویجی جدی برای ارتقای جایگاه کتاب در جامعه، گفت: برای تبدیل شدن کتاب به یکی از اعضای اصلی هر خانواده ایرانی، نیازمند فعالیت های ترویجی هستیم. مهم ترین ابزار این فعالیت های ترویجی در جهان امروز، رسانه ها هستند، اما در حال حاضر در حوزه ترویج رسانه ای کتاب، با مشکل کمیت پایین فعالیت های ترویجی رسانه ای کتاب مواجه هستیم.

همچنین به اعتقاد من کمیت پرداخت رسانه ای به کتاب با بحران مواجه است، به همین دلیل جشنواره «کتاب و رسانه» در بخش مسابقه آثار و ایده پردازی، به دنبال کمک به افزایش کمیت پرداخت ترویجی-رسانه ای به موضوع کتاب است.

وی با اشاره به این که بسیاری از فعالیت های ترویجی در حوزه کتاب، کیفیت مطلوبی ندارند، بیان کرد: نگاهی به تولیدات رسانه ای در کشور های مختلف نشان می دهد که در برخی کشورها، از ایده های بسیار خلاقانه و محتوا های بسیار جذاب و سرگرم کننده ای برای ترویج کتاب و کتابخوانی بهره می برند.

صلواتیان پیش شرط توسعه کتابخوانی در کشور را گسترش کیفیت و کمیت پرداخت رسانه ای و ترویجی به حوزه کتاب دانست و افزود: بر این اساس، یکی از اهداف ما در بخش رویداد ایده پردازی، افزایش کیفیت، تزریق روح خلاقیت و نیز تزریق استعداد های جدید رسانه ای به اکوسیستم رسانه ای فعال در حوزه نشر و کتاب است.

سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «ما همانیم که می خوانیم» از ۲۱ آبان ماه آغاز شده و تا ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جشنواره «کتاب و رسانه» به دنبال کشف ایده های جدید رسانه ای است.» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.