لزوم ایجاد نظام شناسایی مستمر عوامل مخاطره آمیز دانش آموزان البرز



به گزارش خبرنگار مهر، علی حجرگشت ظهر چهارشنبه در آئین انعقاد تفاهم نامه همکاری آموزش و پرورش و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز که در آموزش و پرورش البرز انجام شد، گفت: این تفاهم نامه در راستای تحقق سیاست های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی و بهره مندی از ظرفیت های مشترک هر دو نهاد در قالب همکاری های فرهنگی و اجتماعی، آموزشی، اشتراک گذاری منابع، امکانات و ساختارهای توسعه ای و پشتیبانی منعقد شد.

وی بهره گیری از ظرفیت شبکه ای طرفین و به منظور هم افزایی و مشارکت دو دستگاه به منظور پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب های اجتماعی را از دیگر اهداف تفاهم نامه مشترک میان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و آموزش و پرورش استان البرز برشمرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به اینکه این تفاهم نامه دارای هفت ماده است، خاطرنشان کرد: مدت اجرای این تفاهم نامه سه سال خواهد بود و تمدید، بازنگری، اصلاح و یا تغییرات اساسی در مفاد آن با توافق طرفین امکان پذیر می باشد.

وی تصریح کرد: ارتقای آگاهی و مهارت فرهنگیان و کادر اجرایی مدارس در حوزه پیشگیری های رشدمدار با استفاده از برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت، برنامه ریزی، هماهنگی و اجرای برنامه های پیشگیرانه به منظور ارتقای سلامت روان، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، سو مصرف مواد مخدر، رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان، اولیا و فرهنگیان از تعهدات آموزش و پرورش در قالب این تفاهم نامه است.

حجرگشت از برگزاری کارگاه های بیست و سه مهارت تربیت فرزند توسط مدرسان آموزش خانواده آموزش و پرورش برای والدین دانش آموزان و کارگاه های مهارت های اجتماعی پایه ویژه مربیان مراکز پیش دبستانی و مهدهای کودک استان البرز و تهیه تمهیدات لازم جهت حضور مؤثر دانش آموزان، اولیا و فرهنگیان در برنامه های آموزشی و استفاده از فضای مجازی (سامانه شاد) جهت برگزاری دوره های آموزشی برای دانش آموزان، اولیا و فرهنگیان، مربیان مراکز پیش دبستانی و مهدهای کودک را از دیگر تعهدات آموزش و پرورش ذکر کرد.

وی بیان کرد: ایجاد نظام شناسایی و تقویت عوامل محافظت کننده و دیده بانی مستمر عوامل مخاطره آمیز دانش آموزان در مدرسه، خانواده و محله، تشکیل پرونده شخصیت برای دانش آموزان جهت شناسایی کودکان و نوجوانان در معرض آسیب به منظور اجرای مداخلات آموزشی، روانی و اجتماعی پیشگیرانه و آموزش مدیران و کارکنان آموزشی و اداری در زمینه حقوق اطفال و نوجوانان از تعهدات آموزش و پرورش در قالب این تفاهم نامه را تشکیل می دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز ادامه داد: شناسایی، راهنمایی و معرفی اطفال و نوجوانان موضوع قانون حمایت از حقوق اطفال و نوجوانان به نهادهای حمایتی و قضائی جهت انجام اقدامات حمایتی لازم، تأمین خدمات مشاوره ای به دانش آموزان و خانواده های آنان و دیگر اشخاص آسیب پذیر جامعه، دراختیارگذاشتن فضاهای آموزشی، سالن های اجتماعات و کنفرانس جهت برپایی جلسات و کارگاه های آموزشی با موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی از دیگر تعهدات این تفاهم نامه است.

وی خلق آثار گرافیکی با موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی و انتشار آن از طریق تابلوهای اعلانات مدارس، ارسال پیام های با مضمون پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی به جامعه مخاطب و همکاری جهت اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ را از دیگر تعهدات این تفاهم نامه هفت مادهای عنوان کرد.

همکاری و مشارکت در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از اعتیاد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز هم گفت: در اختیار نهادن محتوا آموزشی جهت استفاده در دوره های آموزشی پیشگیری های رشد مدار ویژه والدین دانش آموزان و اولیا، مربیان مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی و دوره آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان، همکاری و مشارکت در برگزاری دوره های مربیگری آموزش پیشگیری های رشد مدار ویژه مدرسان آموزش خانواده آموزش و پرورش و و دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان و در اختیار نهادن محتوای تبلیغاتی با مضمون پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی جهت درج در تابلوی اعلانات مدارس را از جمله تعهدات دادگستری در این تفاهم نامه ذکر کرد.

فرید نجف نیا تبادل آمار و اطلاعات برای برنامه ریزی و اجرای مأموریت ها محوله منطبق با سیاست های موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی، برگزاری دوره های آموزشی مربیگری پیشگیری از موارد بزهکاری و کودک آزاری برای معلمان و والدین و اعزام قضات، وکلا و مشاوران حقوقی به منظور آموزش کارکنان آموزش و پرورش با هدف پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی را از دیگر مفاد این تفاهم عنوان کرد.

وی تصریح کرد: همکاری در برنامه ریزی فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در جهت ارتقای آگاهی های عمومی و کاهش آسیب های اجتماعی دانش آموزان و والدین آنها، همکاری و مشارکت در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از اعتیاد، همکاری در اجرای پروژه های علمی و تحقیقاتی که با موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی توسط طرفین دنبال می شود از دیگر تعهدات دادگستری در این تفاهم نامه است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز ادامه داد: همکاری و مشارکت در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از اعتیاد، همکاری در اجرای پروژه های علمی و تحقیقاتی که با موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی توسط طرفین دنبال می شود و پیگیری اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ را از دیگر مفاد این تفاهم نامه همکاری برشمرد.

این تفاهم نامه در ۷ ماده و در دو نسخه تنظیم و به امضا طرفین رسید و نسخه های آن دارای اعتبار حقوقی یکسان و واحد و از تاریخ امضا معتبر و لازم الاجرا می باشد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «لزوم ایجاد نظام شناسایی مستمر عوامل مخاطره آمیز دانش آموزان البرز» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.