یک معاون عمرانی دیگر هم از استان خراسان شمالی رفت؛ از وعده های روی زمین مانده دولت چه خبر؟



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ یکی دیگر از معاونان عمرانی استاندار خراسان شمالی٬ امروز از صندلی و جایگاه این معاونت خداحافظی کرد ولی هنوز هم بخش عمده ای از وعده های عمرانی دولت یازدهم و دوازدهم برای مردم استان٬ بدون فرجام باقی مانده است.

رضا رجب زاده امروز درحالی از جایگاه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی تودیع شد که درباره چند موضوع مهم از جمله بازسازی واحدهای سیل زده٬ بازسازی راه ها٬ پل ها و ابنیه روستایی٬ ابهامات زیادی باقی مانده است و مشخص نیست تکلیف این وعده ها چه زمانی روشن می شود؟

یک سال پس از سیل؛ هنوز واحدهای ساخته نشده وجود دارد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی از برآورد خسارت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی حوادث طبیعی به استان در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: بزرگترین خسارت وارده مربوط به سیل ابتدای سال جاری بود. علاوه بر خسارات سیل، ۳۷ هکتار از مراتع استان درگیر بحث آتش سوزی شد و خسارت وارده در بخش سرمازدگی نیز ۴۰۲ میلیارد تومان اعلام شد.

جواد نظری افزود: در ابتدای سال جاری شاهد بارش های سیل آسا در این استان و سطح کشور بودیم که ۶۰۰ میلیارد تومان برای حوزه های مختلف اعتبار تخصیص یافت. ۶۵۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده از سیل در حال بازسازی است که خوشبختانه جزو استان های پیشرو در بحث بازسازی منازل روستایی هستیم که از این تعداد ۵۴۴۵ واحد در مرحله پی کنی قرار دارد و از تعداد ۵۴۴۵ واحد۴۱۲۸ واحد در مرحله فنداسیون قرار دارد.

وی با بیان اینکه حوزه کشاورزی متحمل ۲۱ میلیارد تومان خسارت ناشی از سیل شد، خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی ۱۱هزار و ۲۳۵ پرونده ثبت شده که از این تعداد ۸۵۵۶ پرونده مورد تصویب قرار گرفته و برای ۶هزار و ۷۷۳ پرونده نیز مبلغ ۸ میلیارد و ۱۴۸ میلیون تومان اعتبار پرداخت شده است. همچنین اعتبارات سیل در حوزه های دستگاه های اجرایی ۲۴۹ میلیارد تومان بود که از این مبلغ ۱۴۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن تخصیص یافته است.

در ابتدای سال جاری شاهد بارش های سیل آسا در این استان و سطح کشور بودیم که ۶۰۰ میلیارد تومان برای حوزه های مختلف اعتبار تخصیص یافت. ۶۵۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده از سیل در حال بازسازی است

رجب زاده معاون عمرانی سابق استانداری خراسان شمالی هم در این باره اظهار داشت: ۶۰۴۲ واحد در مرحله پی کنی، ۵۴۰۰ واحد در مرحله فوندانسیون و ۱۸۴۰ واحد در مرحله دیوار چینی است و این اقدامات اتفاق ارزشمندی برای پایداری و مقاوم سازی منازل روستایی استان است.

وی گفت: ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب برای جبران خسارت سیل با تخصیص ۱۹۹ میلیارد تومان و ۳۷۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بازسازی مناطق سیل زده استان در بحث ماشین آلات شهرداری ها، آبفای روستایی، لایروبی رودخانه ها، بازسازی تجهیزات توزیع برق و بلاعوض خسارت های بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است که در مجموع بیش از ۳۷۰ میلیارد تومان پرداخت شده و یا آماده پرداخت است.

با تمام ایت توضیحات به نظر می رسد که هنوز هم چند صد واحد تخریبی از سیل ابتدای سال جاری وجود دارد. علاوه بر این هنوز تکلیف ۲۰ پل روستایی و راه های بین شهری استان خراسان شمالی که درس یل سال جاری تخریب شد٬ مشخص نیست.

راه های روستایی و ابنیه ای که هنوز بلاتکلیف است

معاون سابق هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در نشست معارفه مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی هم با انتقاد از وضعیت راه های روستایی استان٬ گفت: شاخص راه های روستایی استان باید تقویت شود زیرا از میانگین کشوری پایین تر هستیم. باتوجه به اینکه ۴۵ درصد مردم این استان در روستاها ساکن هستند پس باید وضعیت راه های روستایی استان به شاخص مطلوبی برسد.

وی با بیان اینکه از مدیر کل جدید انتظار داریم استان را در شاخص راه های روستایی به حداقل میانگین کشوری برساند، افزود: هرچند در چهار سال اخیر تلاش های خوبی در حوزه راه های روستایی شده اما بازهم نیازمند تلاش و پیگیری های مداوم هستیم.

باتوجه به اینکه ۴۵ درصد مردم این استان در روستاها ساکن هستند پس باید وضعیت راه های روستایی استان به شاخص مطلوبی برسد.

رجب زاده تصریح کرد: در سیل اخیر دسترسی و راه های روستایی در برخی روستاها قطع شد اما در یک برنامه اولویت دار و زمانبندی مشخص توانستیم عقب ماندگی های حوزه ابنیه و پل ها را حل کنیم که البته ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیز تخصیص یافت که صرف ۲۱ پل روستایی اولویت دار کردیم.

وی راه را محور توسعه دانست و افزود: اگر این توسعه رخ دهد دیگر شاهد مهاجرت به شهرها نخواهیم بود.

انتقادات معنادار استاندار؛ آیا کم کاری مشهود بوده است؟

سخنان امروز استاندار خراسان شمالی در نشست تودیع و معارفه معاون استاندار خراسان شمالی هم نشان دهنده وجود مشکلاتی در روش کاری معاون سابق عمرانی استاندار است.

محمد علی شجاعی در این جلسه گفت: ملاک بنده برای انتخاب توانایی افراد برای انجام دادن کارهاست و اینکه این فرد باید سیستم را قبول داشته باشد و با تمام وجود برای سیستم کار کند. نگاه بنده به کار مانند نگاه به خانواده است که باید در آن صداقت و وفاداری به سازمان و سیستم برقرار باشد.

سخنان امروز استاندار خراسان شمالی در نشست تودیع و معارفه معاون استاندار خراسان شمالی هم نشان دهنده وجود مشکلاتی در روش کاری معاون سابق عمرانی استاندار است.

استاندار افزود: وقتی یک معاونت یا مدیر ۱۵ ماه با بنده کار می کند یعنی فرد را قبول دارم چرا که بنده در انتخاب افراد با کسی تعارف ندارم و به واسطه آدم ها و مسائل سیاسی افراد را پیش خود نگه نمی دارم.

وی ادامه داد: باید به خاطر استان و مردم سازمان و سیستم را مقدس بدانیم و وظایف این سازمان را به خوبی به سرانجام برسانیم. باید یاد بگیریم کار سیستم همراه با وفاداری و انسجام را از ذهن شخصی خود تفکیک کنیم. استان خراسان شمالی باید با شتاب و با تسلط دانایی بر امور پیش رود چرا که قرار نیست فردی دیگر خارج از استان برای ما کار کند.

امیدواریم با انتصاب معاون عمرانی جدید استاندار خراسان شمالی شاهد به نتیجه رسیدن بخشی از وعده های دولت تدبیر و امید به مردم استان خراسان شمالی باشیم.

انتهای پیام /ع
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «یک معاون عمرانی دیگر هم از استان خراسان شمالی رفت؛ از وعده های روی زمین مانده دولت چه خبر؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.