رئیس هیئت نظارت شورای نگهبان در استان یزد: هیچ کس نمی تواند با صندوق رای قهر کند



حجت السلام سید ناصر محمدی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در یزداظهار داشت: ۲۸ خردادماه دو انتخابات مهم ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان برگزار می شود که طبق قانون نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است و نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی بر عهده مجلس شورای اسلامی است.

وی گفت: نظارت هر کدام از این دو معقوله یک سری ساز و کارهایی دارد، مثلا شورای نگهبان که نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری دارد، هیئت نظارتی را برای استان تعیین می کند و به دنبال آن در همه بخش ها و شهرستان ها یک هیئت سه نفره تشکیل می شوند و آنها اعضای هیئت نظارت شهرستان یا بخش هستند.

رئیس هیاتهیئت نظارت شورای نگهبان در دفتر استان یزد افزود: این افراد ناظران در پای صندوق رای را تعیین می کنند که در استان یزد به طور میانگین بر سر هر صندوق چهار نفر ناظر شورای نگهبان انتخابات ریاست جمهوری را رصد و نظارت می کند، در برخی شعبه ها دو تا سه نفر و در شعبه های شلوغ تر تا شش نفر ناظر حضور دارند.

محمدی بیان کرد: طبق آمار در حدود ۳۸۰۰ نفر ناظر در کل استان یزد بر انتخابات ریاست جمهوری نظارت دارند، البته در بخش انتخابات شوراها که بر عهده مجلس است هیئت عالی نظارت متشکل از سه نمایندگان استان هستند که مسئول نظارت بر انتخابات شوراها هستند و برای هر شهرستان و بخش هیئت نظارتی را مشخص کردند و آنها به صورت دقیق تر بر انتخابات نظارت دارند.

وی تصریح کرد: شاید این سوال مطرح شود که چرا این نظارت ها یکی نیست، این قانون است و طبق قانون همه باید به این نحو عمل کنیم و نظارت ها هر کدام جدا است و کسی نمی تواند غیر از آنچه در قانون است عمل کند.

رئیس هیئت نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری در استان یزد افزود: در کل استان یزد ۹۶۶ شعبه اخذ رای آرا مردم را دریافت می کنند که از این تعداد ۷۳۵ شعبه ثابت بوده و ۲۳۱ شعبه به صورت سیار فعالیت می کنند، شعبه های سیار برای روستاها و محله های کم جمعیت هستند و در طول روز به چند محل می روند و آرا را اخذ می کنند از مجموع شعبه های اخذ رای ۶۳۶ شعبه شهری و ۳۳۰ شعبه روستایی هستند.

محمدی ادامه داد: در هر شعبه حدود ۱۷ تا ۱۸ نفر عوامل و مسئول حضور دارند، تعدادی عوامل اجرایی کار احراز هویت رای دهندگان، ثبت مشخصات، دادن تعرفه به رای دهندگان را انجام می دهند، گروهی ناظران شورای نگهبان، گروهی ناظرین انتخابات شوراها از طرف مجلس هستند، نیروهای انتظامی گروه دیگری هستند که امنیت و نظم و انضباط محل شعبه اخذ رای را بر عهده دارند، همچنین نمایندگانی از طرف کاندیداها این حق را دارند که در محل برای نظارت حضور داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که ناظر انتخابات می شوند به دفاتر شورای نگهبان در هر یک از شهرستان ها مراجعه و در جلسات آموزشی شرکت می کنند که در شرایط کرونایی این جلسات به صورت غیرحضوری و مجازی انجام می شود و تنها یک جلسه را به صورت حضوری با رعایت پروتکل ها خواهیم داشت تا آخرین توصیه ها و دستورالعمل ها مطرح شود و در نهایت چینش افراد در شعبه مشخص می شود.

محمدی تصریح کرد: ناظران شورای نگهبان یک ساعت قبل از شروع رای گیری در محل شعبه حضور دارند و مباحث مربوطه را بررسی می کنند، پروتکل ها و موارد بهداشتی باید رعایت شود و امکانات لازم فراهم شده باشد، از خالی بودن صندوق ها اطمینان حاصل می کنند، با حضور ناظران صندوق ها پلمب می شود و سر ساعت مقرر رای گیری آغاز می شود.

وی گفت: معمولا کمترین تخلف ها در طی تبلیغات در استان یزد رخ می دهد اما برخی تخلفات در زمانی که نباید تبلیغ شود انجام می شود، یا نظر افراد را در روز انتخابات تغییر می دهند و جهت دهی رای می کنند، افراد می توانند این تخلفات را به صورت مستند اعلام کنند، ساعت و محل تخلف را گزارش کنند و ما با شخص متخلف برخورد خواهیم کرد.

رئیس هیئت نظارت شورای نگهبان اظهار داشت: اکنون فرصت خوبی است که مردم استان بررسی و مطالعه داشته باشند و فرد مورد نظر را تا ۲۸ خرداد انتخاب کنند، هیچ کس نمی تواند با صندوق رای قهر کند و بگویید که من رای نمی دهم زیرا رئیس جمهور انتخاب خواهد شد اگر ما رای ندهیم با رای افراد دیگر انتخاب می شود و هر کسی که انتخاب شد رئیس جمهور ما هم خواهد بود.

محمدی ادامه داد: پس شخصی که انتخاب می شود رئیس جمهور همه ایران است و هر کاری انجام دهد بر زندگی ما هم اثرگذار خواهد بود، پس چه بهتر که ما خود در سرنوشت خود مشارکت داشته باشیم و نگذاریم دیگران برای ما انتخاب کنند، راه تحقیق وجود دارد و نامزدها در صدا و سیما برنامه ها و سوابق خود را بیان می کنند، مردم می توانند بررسی کنند و شخص اصلح را انتخاب کنند.

همچنین محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق، بهاباد و خاتم در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با آخرین فعالیت های هیئت عالی نظارت در استان به جهت بررسی صلاحیت نامزهای شوراهای شهر و روستا اظهار داشت: تایید صلاحیت ها ابتدا توسط هیئت های اجرایی بررسی شده سپس هیئت نظارت و پس از آن اعتراض معترضین جهت بررسی بیشتر به هیئت نظارت استان ارجاع داده شد.

رئیس هیئت نظارت استان یزد خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته در حال پیگیری اعتراض افراد ثبت نامی در شوراهای روستایی هستیم، اعتراض شوراهای شهر هم در هیئت های نظارت شهرستان و هم در استان بررسی شده که برخی از موارد به هیئت مرکزی تهران ارسال و امروز ۱۵ خرداد اعلام نتیجه می شود.

وی بیان کرد: موارد متعددی داشتیم که در هیئت نظارت بررسی مجدد انجام شده و در هیئت استان پس از بررسی افرادی تایید صلاحیت شدند البته با توجه به اینکه هنوز در حال رسیدگی هستیم پس از پایان کار آمار تایید صلاحیت ها را اعلام خواهیم کرد.

انتهای پیام/۷۸۱/ح

پرسش و پاسخ در رئیس هیئت نظارت شورای نگهبان در استان یزد: هیچ کس نمی تواند با صندوق رای قهر کند

گفتگو با هوش مصنوعی