نخستین سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا



ایسنا/گیلان لحظاتی پیش، قرارداد نخستین سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا منعقد شد.

حسن رستم زاد، فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا، در مراسمی که به همین منظور در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا برگزار شد، اظهار کرد: بنادر در هر کجای دنیا که باشند، موجبات عمران و آبادانی را فراهم می کنند.

وی با بیان اینکه، در فروردین ۱۳۹۲ نخستین بندر خصوصی کشور با سرمایه گذاری عظیم در آستارا احداث شد و مورد بهره برداری قرار گرفت، ادامه داد: همان بندر توانست در محدودیت های ناشی از ویروس کرونا، به عنوان فعال ترین بندر در سطح کشور، نقش خود را ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه اگر رویه و نگرش ها بر سازندگی کشور باشد، نام ها ماندگار می شود، افزود: اقدامات بخش خصوصی در توسعه بندر آستارا بسیار خوب است و باید همان رویه را در توسعه منطقه ویژه اقتصادی بندر داشته باشیم.

رستم زاد با اشاره به نخستین سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث انبار سرپوشیده در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، خاطرنشان کرد: شرکت سرمایه گذار متعهد شده است تا انباری به مساحت ۵ هزار مترمربع را با سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد ریالی احداث کند.

وی اضافه کرد: این سرمایه گذاری توسط شرکت سرمایه گذار سبب می شود تا سالانه یکصدهزار تن عملیات تخلیه و بارگیری به ظرفیت موجود در بندر آستارا اضافه شود.

فرماندار آستارا در بخش پایانی سخنان خود به عملیات احداث سومین پست اسکله، چهار انبار سرپوشیده و هانگارد و پایانه اختصاصی غلات در این منطقه اشاره کرد و یادآور شد: بخش خصوصی بالغ بر هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری را در این بندر داشته که با توجه به تحریم های کشور، مبلغی قابل توجه است.

آمادگی منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا برای سرمایه گذاری بیشتر

هادی کریمی، مدیرعامل شرکت خدمات بندری و دریایی آستارا در این جلسه به تشریح موقعیت این بندر پرداخت و افزود: بندر آستارا به عنوان یکی از معدود بنادر خصوصی ایران است که از صفر تا صد آن با سرمایه گذاری بخش خصوصی به بهره برداری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه این بندر از طریق پایانه های کالاهای عمومی، کانتینری، یخچالی، خودرو (رو رو)، غلات، مخازن نفتی، محوطه های صنایع تبدیلی و انبارهای لجستیکی در قالب فازهای مختلف می تواند به ارائه خدمات مورد انتظار خطوط و شرکت های کشتیرانی و شرکای تجاری بندر و سایر صاحبان کالا و مشتریان بپردازد، ادامه داد: حوزه های فعالیت آن بیشتر معطوف به عملیات کارگو، فله، غلات و کانتینر است.

وی اضافه کرد: چنانچه شرکت های داخلی و بین المللی خواهان سرمایه گذاری در این بندر باشند می توانند در پسکرانه این بندر در بخش ترمینال های نفتی، رو رو و مسافری و گردشگری دریایی مشارکت کنند.

کریمی با تأکید بر اینکه بندر آستارا، بندری در مسیر جاده ابریشم و چهار راه کریدور شمال جنوب که مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپا است، قرار دارد، توضیح داد: در مقایسه با مسیرهای سنتی از حیث مسافت و زمان ۴۰ درصد کوتاه تر و به لحاظ هزینه ۳۰ درصد ارزان تر است و در نقطه اتصال ایران آذربایجان و در حدود ۵۵۰ کیلومتری ترکیه و ۱۴۰۰ کیلومتری سواحل خلیج فارس قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه از مساحت ۵۵ هکتاری این بندر ۱۵ هکتار آن هم اکنون زیر بار قرار دارد و بیش از ۳۵ هکتار از پسکرانه آن آماده سرمایه گذاری بخش خصوصی است، خاطرنشان کرد: بندر آستارا دارای سه پست اسکله، یک شناور یدک کش ۱۲۰۰ اسب بخاری، یک شناور لایروب ۲۰۰ متر مکعبی، ۱۰ هزار متر انبار سرپوشیده و حدودا ۵ هزار متر هانکار، یک دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی ۱۰۰ تنی، دستگاه مکنده غلات (شیب آنلودر) با ظرفیت ۳۰۰ تن در ساعت و مجهز به پایانه غلات ۱۵ هزار تنی مجهز به سیستم خطوط انتقال است که با ظرفیت مناسب موجود می تواند سهم قابل ملاحظه ای در اقتصاد تجاری دریای خزر ایفای نقش نماید.

وی با اشاره به موقیت های سرمایه گذاری در این بندر، تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا هم اکنون آمادگی آن را دارد تا دیگر سرمایه گذاران بخش خصوصی با توجه به مزیت تجارت اقتصاد دریامحور، در توسعه ظرفیت های این بندر، از جمله در احداث انبار، سردخانه، لجستیک و زنجیره تأمین کالا، واحدهای صنعتی، صنایع تبدیلی، بسته بندی و گردشگری دریایی مشارکت اقتصادی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان استانی و محلی در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا برگزار شد، قرارداد احداث نخستین انبار ۵ هزار تنی بخش خصوصی منعقد شد و مقرر شد که ظرف دو سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نخستین سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.