اتوبوس های غرب <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تهران</a>؛ سرما در زمستان، گرما در تابستان / مسؤولین: بودجه نداریم



فرسودگی اتوبوس های حمل و نقل بین شهری شهرقدس موضوعی است که مدت طولانی مردم با آن مواجه هستند و تقریبا تمام مسوولین شهرستان از لزوم توجه ویژه به آن سخن به میان آورده اند اما این سخنان گویا فقط از مسوولی به مسوول دیگر منتقل شده و در عمل نتیجه ای مشاهده نمی شود.

خبرگزاری فارس استان تهران؛ امیرحسین اسماعیلی: «توجه به حمل و نقل عمومی شهری» این عبارتی است که بالاتفاق از صحبت های تمام مسؤولین رده بالای کشوری تا مسؤولین هر شهر شنیده شده و به تفصیل از اهمیت و مزایای حمل و نقل ایمن و مطمئن عمومی سخن به میان آمده است.

توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی همواره به دلیل کمک به حل مشکلات زیست محیطی به ویژه آلودگی هوا، ترافیک، صرفه اقتصادی و انتقال راحت و آسان از مطالبات اصلی مردم در کلانشهرها و شهرهای بزرگ و کوچک بوده است.



یکی از اصلی ترین و پرکاربردترین قسمت های حمل و نقل عمومی هر شهر، بخش اتوبوسرانی آن بوده که به استناد ماده ۱ قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت(مصوب سال ۱۳۸۶)، دولت مکلف است در جهت توسعه حمل و نقل درون شهری و برون شهری کشور و مدیریت بر مصرف سوخت نسبت به بهینه سازی عرضه خدمات حمل و نقل اقدام کند.

استان تهران با کمبود بیش از ۶ هزار دستگاه اتوبوسی مواجه است

استان تهران علی رغم تمرکز امور کشور وضعیت مناسبی در این زمینه نداشته و حتی شهر تهران با وجود آمار ۱۱ میلیونی سفر در روز دارای ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس بوده که طبق استانداردهای بین المللی به ازای هر ۱۰۰۰ شهروند ساکن باید یک دستگاه اتوبوس داشته باشیم. یعنی استان تهران با کمبود بیش از ۶ هزار دستگاه اتوبوسی مواجه است.

با گذشت از وضعیت شهر تهران در این موضوع، با وضعیت نامطلوب و نامناسب شهرستان های اطراف تهران در این موضوع مواجه می شویم که نه از مترو و نه از اتوبوس های BRT بهره مند هستند و تنها وسیله حمل و نقل عمومی موجود برای ساکنان این شهرها اتوبوس های بین شهری می باشد که آن هم در بعضی موارد شهروندان به دلیل وجود مشکلات زیاد و اتلاف وقت بالا از استفاده آن صرف نظر می کنند.



طبق گزارش های ثبت شده در صفحه فارس من خبرگزاری فارس مبنی بر وضعیت نامناسب اتوبوس های بین شهری حومه به ویژه غرب تهران و اضافه کردن صندلی در بعضی اتوبوس ها برای بیشتر سوار کردن مسافر، پیگیر این موضوع در شهرستان قدس از مردم و مسؤولان امر شدیم.



یکی از شهروندان قدسی در گفت وگو با خبرنگار فارس در خصوص موضوع افزایش صندلی در اتوبوس ها گفت: در بعضی اتوبوس ها این قضیه موجود است و فاصله بین صندلی ها کم بوده و حتی رفت و آمد هم بعضا با مشکل انجام می شود.

اتوبوس های غرب تهران؛ سرما در زمستان، گرما در تابستان



این شهروند افزود: در زمستان سرما و در تابستان گرمای داخل اتوبوس ها ما را اذیت می کند و صبح ها و عصرها ازدحام و همهمه زیادی وجود داشته و حتی جا برای ایستادن هم وجود ندارد و مسؤولین شهرقدس برای درک شرایط هر روزه مردم برای یک بار هم که شده سوار این اتوبوس ها شوند.



شهروند دیگری در گفت وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: افزایش تعداد صندلی را در چند اتوبوس قدیمی مخصوصا خط شهرقدس-مترو را دیده ام ولی باز هم به دلیل کم بودن اتوبوس شلوغی شدیدی در خط شهرقدس-مترو در صبح و عصر و هنگام بازگش به منزل وجود دارد و چون تنها ۲ اتوبوس فعال است که به شهرقدس می آید که آن هم هر کدام از مسیرهای جدایی وارد شهر می شوند مردم مجبور به سوارشدن به هر نحوی هستند.



وی ادامه داد: فاصله زمانی زیاد بین حرکت اتوبوس ها نیز مخصوصا در خطوط آزادی و آذری بعضا باعث مشکل و اتلاف وقت مردم شده که همین موضوع باعث رفت و آمد با تاکسی و ماشین شخصی و افزایش هزینه ها برای من شده است و قطعا برای بقیه نیز این اتفاق افتاده است.

راننده اتوبوس: تقریبا همه اتوبوس ها فرسوده هستند

یکی از رانندگان اتوبوس ها که در خط شهرقدس کرج مشغول است در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: بنده به مدت ۵ سال به عنوان راننده در خطوط حمل و نقل شهرقدس مشغول به کار هستم و در طول این مدت به تدریج کاهش مسافر را می بینم و سال های گذشته تعداد مسافران خیلی بیشتر بود و دلیل آن این است که نظارتی بر ماشین های مسافربری شخصی نمی شود و همه این کار را انجام می دهند.



وی افزود: تقریبا همه اتوبوس ها فرسوده بوده و هیچ شخصی هم به دلیل هزینه های بالا مثل لاستیک و قطعات و نبود مسافر حاضر به سرمایه گذاری و خرید اتوبوس نمی شود.

رئیس شورای شهر: اتوبوس ها همه فرسوده هستند/ برخی خطوط با یارانه حفظ شده اند

نقی علیوند، رئیس شورای اسلامی شهرقدس در گفت وگو با خبرنگار فارس در شهرقدس در این خصوص اظهار داشت:نکته مهم در این در بحث حمل و نقل عمومی اینجاست که بعضی از خطوط فعال کنونی همانند خط شهرقدس- کرج به دلیل کمبود مسافر و مشکلات دیگر با پرداخت یارانه حفظ شده و به کار خود ادامه می دهد.

رئیس شورای اسلامی شهرقدس در بحث بازسازی اتوبوس های بین شهری گفت: واقعیت این است که قریب به اتفاق اتوبوس های موجود متاسفانه وضعیت مطلوبی ندارند که یا باید برای بازسازی یا تعمیرات اساسی آن هزینه کنیم و یا باید اتوبوس های نو تهیه کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر و با توجه به شرایط اقتصادی، هیچ شرکت اقتصادی حاضر به سرمایه گذاری در این بخش و برون سپاری آن به دلیل عدم صرفه اقتصادی ندارد و به دلیل افزایش زیاد قیمت ها، خود رانندگان نیز توانایی خرید اتوبوش های نو ندارند.



رئیس شورای اسلامی شهرقدس بیان داشت: قرار بر این بود که اتوبوس های را بازسازی کنیم و براین اساس ۱۵ دستگاه اتوبوس که قبلا خریداری شده و به بخش خصوصی واگذار شده بود، به ناوگان حمل و نقل اضافه کنیم و با پرداخت یارانه به ازای هر دستگاه ۵۰ میلیون تومان، ۱۵ دستگاه اتوبوس فرسوده را از ناوگان خارج و این ۱۵ دستگاه اتوبوس که نسبتا کم کارکرد، داری سیستم گرمایشی و سرمایشی و مبلمان مناسب بوده به ناوگان اضافه شود.



وی خاطرنشان کرد: حمل و نقل عمومی شهرقدس مستلزم یک نگاه ویژه می باشد و به دلیل افزایش چند برابری قیمت های اتوبوس، اگر بودجه یک سال شهرقدس را در این زمینه هزینه شود باز کافی نیست و عزم ملی را طلبیده و باید مدیریت شهرستانی و نماینده مردم در این موضوع ورود کنند و چندین بار طی جلسات برگزار شده با مسوولین شهرستان بر تلاش برای جذب منابع مالی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از طرق مختلف تاکید شده که متاسفانه تا امروز محقق نشده است.

داوود حبیبی، مدیرعامل جدید سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری قدس در گفت وگو با خبرنگار فارس در این خصوص اظهار داشت: در خصوص بحث اضافه کردن صندلی به اتوبوس ها، در بعضی اتوبوس های فرسوده ناوگان شهرقدس، اتوبوس های مدل سال های ۸۲ و ۸۳ این قضیه وجود دارد و از تعداد ۳۴ صندلی استاندارد برای بیشتر سوار کردن مسافر خارج شده که تنها در چند دستگاه این اتفاق افتاده و قریب به اتفاق ناوگان تعداد صندلی استاندارد وجود دارد و با اضافه شدن ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان این موضوع تا حدی برطرف می شود.



وی با اشاره به اضافه شدن ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان افزود: از سال ۱۳۸۹ تا به امروز هیچ دستگاه اتوبوسی از سوی دولت به ما تحویل داده نشده است علی رغم اینکه وظیفه ذاتی دولت است و به تبع نیز بر وضعیت حمل و نقل عمومی شهرقدس و فرسودگی ناوگان تاثیر گذاشته ولی با وجود این شرایط، بروزرسانی ناوگان از اولویت های سازمان است.



مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری قدس گفت: بعضی از خطوط فعلی ما مانند خط شهرقدس کرج و آذری دلیل وجود مشکلات عدیده با پرداخت یارانه به کار خود ادامه می دهد و به احتمال قوی در این ۲ خط حمل و نقل از مینی بوس های جدید به جای اتوبوس استفاده خواهد شد تا هم سرعت حمل و نقل افزایش یافته و هم پرداخت یارانه های فعلی برای حفظ خطوط مستقیما به خود خودرو اختصاص یابد.

خبر خوب| ۱۵ اتوبوس جدید در راه است

ابوطالب آذربرا نایب رئیس شورای اسلامی شهرقدس درگفت و گو با فارس با اشاره به تخصیص بودجه یک میلیارد تومانی و اضافه شدن ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید و نوسازی ۱۵ اتوبوس فرسوده در سال جاری در سال آینده خبر داد.

با توجه به گفت وگو ها و مستندات موجود افزایش تعداد صندلی ها در تعدادی از اتوبوس های فرسوده ناوگان حمل و نقل عمومی شهرستان قدس وجود دارد ولی خواسته و مطالبه اصلی مردم علاوه بر این موضوع متمرکز بر افزایش تعداد و کیفیت اتوبوس های ناوگان بوده که دیگر با مشکلات زمان های خاص شلوغی اتوبوس ها مواجه نشوند که این هم با توجه به گفته های تکراری مسؤولین مدیریت شهری قدس مبنی بر عدم وجود منابع مالی کافی در این زمینه و ضعف مدیریتی موجود در ادوار گذشته مدیریت شهری قدس، موضوع نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهرقدس نگاه و برنامه ویژه از سوی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و سایر مسؤولین شهرستانی در جهت تامین اعتبارات ملی را طلب می کند.



انتهای پیام/ش/گ۲/الف۴۰/ر
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اتوبوس های غرب تهران؛ سرما در زمستان، گرما در تابستان / مسؤولین: بودجه نداریم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.