کمک 21 هزار میلیارد تومانی خیرین به نیازمندان در سال 1402



به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حبیب الله آسوده؛ معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امروز در نشست خبری خود اظهار کرد: با توجه به نامگذاری امسال از سوی رهبری تحت عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، مجموعه امداد نیز تلاش خواهد کرد تا با برنامه ریزی مدون و منظم در قالب شعار سال اقدامات لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به موضوع توانمندسازی نیازمندان در ابعاد مختلف گفت: در کنار همه تلاش های کمیته امداد، نقش مردم را نباید در این بخش نادیده گرفت چرا که کمک های خیرین و نیکوکاران در مسیر توانمندسازی نیازمندان بسیار مؤثر و اثرگذار بوده است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد با اشاره به احادیث و روایات متعدد در خصوص احسان و نیکوکاری گفت: این موضوع از سنوات گذشته در دستور کار کمیته امداد قرار داشته است و در این مسیر تلاش شده است که فرهنگ احسان و نیکوکاری ترویج پیدا کند. چرا که در مفاهیم دینی، روایات متعددی درخصوص پرداخت صدقه و زکات وجود دارد.

آسوده با بیان اینکه در سنوات گذشته کمک های خوبی از سوی خیرین برای ایتام، نیازمندان و … جمع آوری شده است گفت: امسال این کمک ها با حجم بیشتری انجام خواهد شد.

وی با اشاره به سرفصل های منابع مالی کمیته امداد از محل کمک های مردمی تصریح کرد: این بخش به ۳ قسمت تقسیم شده است؛ نخست منابعی که مردم مستقیما به حساب کمیته امداد واریز می کنند، دومین سرفصل، کمک هایی است که کمیته امداد به آن نظارت دارد و آن به کمک های مراکز نیکوکاری به نیازمندان بر می گردد و سومین سرفصل کمک هایی است که خیرین به صورت مستقیم به حساب امداد واریز می کنند.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد ادامه داد: در همین ارتباط سال گذشته ۲۱ هزار میلیارد تومان از ۳ سرفصل اشاره شده جمع آوری و به حساب نیازمندان و مددجویان کمیته امداد واریز شده است.

آسوده افزود: در بخش واریز کمک های مردمی به حساب امداد در سال گذشته ۷ هزار میلیارد تومان واریز شد که از این میزان ۷۰۰ میلیارد تومان از محل صدقه بوده است. همچنین یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان کمک های مردمی در قالب کالا و نقد در ایام ماه مبارک رمضان و پویش های متعدد در این ماه بوده است.

وی عنوان کرد: ۳ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان نیز از محل کمک های مردمی در قالب نقد و کالایی در سال گذشته به ایتام داده شده ضمن اینکه ۵۳۰ میلیارد نیز از محل زکات در سال گذشته جمع آوری شده به طوری که سه چهارم آن از محل کالا و یک چهارم آن به صورت نقد بوده است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد ادامه داد: در سطح کشور مجوز ۱۰ هزار و ۷۳۰ مرکز نیکوکاری از سال ۹۰ تا ۱۴۰۲ صادر شده که از این تعداد ۸ هزار و ۲۰۰ مرکز نیکوکاری فعال هستند که در مجموع در سال گذشته ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان و مددجویان در مناطق و محلات متعدد مختلف کمک شده است.

آسوده تصریح کرد: ۴۸ درصد از مراکز نیکوکاری در قالب مسجدمحوری هستند همچنین از ۸ هزار و ۲۰۰ مرکز نیکوکاری فعال ۲۰ درصد در سطح روستاها و ۸۰ درصد در سطح شهرها فعال هستند.

وی با اشاره به میزان رشد کمک های مردمی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به مبلغ ۲۱ هزار میلیارد تومان کمک های مردمی خیرین و مراکز نیکوکاری، شاهد رشد ۲۶ درصدی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بوده ایم.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد همچنین به پویش اطعام مهدوی در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: این پویش نیز با همت و مشارکت گروه های مردمی انجام شده است و باید به این موضوع اشاره کرد که در قالب پویش اطعام مهدوی هیچ اعتبار دولتی هزینه نشده است و تمام کمک ها از طریق مردم صورت گرفته است.

آسوده ادامه داد: پویش اطعام مهدوی در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ با مشارکت مساجد، مراکز نیکوکاری، هیئات مذهبی، پایگاه های بسیج و گروه های مردمی برگزار شد و در قالب آن ۴۷ میلیون اطعام و افطاری ساده توزیع شده است.

وی گفت: مبلغ ۵۶ میلیارد تومان از محل کمک های مردمی در قالب اطعام مهدوی هزینه شده است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد تصریح کرد: ۱۰ هزار آشپزخانه در قالب طرح اطعام مهدوی فعال هستند. همچنین ۲۲۰ هزار نفر از گروه های مردمی در طرح اطعام مهدوی و تهیه غذا همراهی داشته اند.

وی با اشاره به اجرای طرح اکرام ایتام در سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ گفت: بیش از ۲۲۰ هزار نفر از حامیان برای حمایت از ایتام ثبت نام کردند که ۵۵ درصد از آنها بانوان بودند. همچنین ۷ درصد از حامیان زیر ۲۰ سال سن داشتند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کمک 21 هزار میلیارد تومانی خیرین به نیازمندان در سال 1402» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.