چه کسانی مقام «ابرار» دریافت می کنند؟



ابرار یک مقام معنوی است که به عده ای مانند صالحین، متقین، محسنین و … عنایت می شود. یعنی بعضی از انسان ها آنقدر در معنویت و خیرخواهی و دلسوزی به دیگران پیشرفت می کنند که صلاحیت گرفتن این مدال را پیدا می کنند که برخی آرزوی بودن با آنان را دارند.

بسم الله الرحمن الرحیم

«اللهم وفقنی فیه لموافقة الابرار وجنبنی فیه مرافقة الاشرار وآونی فیه برحمتک الی دار القرار بالهیتک یا إله العالمین. »

«خدایا موفقم دار در این ماه به همراهی کردن با نیکان و دورم دار در آن از رفاقت با اشرار و جایم ده در آن به وسیله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبودیت خود ای معبود جهانیان. »

خواسته های روز شانزدهم ماه مبارک رمضان

مرا به هماهنگی و همراهی با ابرار موفق بدار.

مرا از دوستی با بدان دور نگه دار.

با رحمت خویش مرا در دارالقرار منزل و پناه ده.

«اللٰهم وفقنی فیه لموافقة الأبرار»

دوستی مسئله ای با اهمیت است چرا که تأثیر دوست ناگهانی و ملموس نیست بلکه تأئیر آن تدریجی است. لذا به راحتی نمی توان دوستی درست را از نادرست آن تشخیص داد. به همین خاطر دوستی از مقوله انتخاب و گزینش است و نباید بدون ملاک فردی را به عنوان دوست انتخاب نمود یا به طور تصادفی کسی را به عنوان دوست گرفت.

از آنجا که پیوندهای دوستی در قیامت مورد سؤال است بنابراین اولین درخواست امروز این است که با ابرار و نیکان همراهی و هماهنگی داشته باشیم.

ابرار یک مقا معنوی است که به عده ای مانند صالحین، متقین، محسنین و … عنایت می شود. یعنی بعضی از انسان ها آنقدر در معنویت و خیرخواهی و دلسوزی به دیگران پیشرفت می کنند که صلاحیت گرفتن این مدال را پیدا می کنند که برخی آرزوی بودن با آنان را دارند.

در سوره آل عمران آیه ۱٩۳ می فرماید: پروردگارا، گناهان ما را بیامرز، و بدی هایمان را از ما محو کن، و ما را در زمره نیکوکاران بمیران.

به چه کسانی ابرار گفته می شود؟

ابرار به انسان های شایسته و ممتازی گفته می شود که همواره به تکلیف خود عمل می کنند و از ناپاکی ها احتراز می جویند و دیگران را هم به خوبی ها و پاکی ها دعوت می کنند.

«وجنبنی فیه مرافقة الأشرار»

برخی از دوستی ها در قیامت انسان را نادم و پشیمان می کند.

در سوره فرقان آیات ۲۸ و ۲٩ می فرماید: ای وای، کاش من فلانی را [که سبب بدبختی من شد] به دوستی نمی گرفتم، بی تردید مرا از قرآن پس از آنکه برایم آمد گمراه کرد.

شر به معنای بد و اشرار به معنای بدان است.

به دو نمونه شر الناس در قرآن توجه کنید:

در سوره انفال آیه ۲۲ می فرماید: قطعا بدترین جنبندگان نزد خدا، کران [از شنیدن حق] و لالان [از گفتن حق] هستند که [به کلام حق] نمی اندیشند!

در سوره انفال آیه ۵۵ می فرماید: یقینا بدترین جنبندگان نزد خدا کسانی هستند که کافرند و [به سبب لج بازی و عنادشان] ایمان نمی آورند.

«وآونی فیه برحمتک إلیٰ دار القرار»

دار القرار همان سرای آخرت است که جاودانگی و ابدیت از خصوصیات آن است.

امام باقر (ع) فرمودند: آخرت خانه ثبات است و دنیا خانه نابودی و زوال است.

حضرت زین العابدین (ع) در حدیثی فرمودند: سخت ترین اوقات زندگی انسان سه وقت است؛ … و وقتی که در برابر خداوند متعال می ایستد …

قیامت و آخرت نام های مختلفی دارد:

یوم الحسرة به معنی روحسرت و تأسف.

یوم التغابن، روز آشکار شدن کسانی که مغبون اند.

یوم الثقیل، روز سنگین.

یوم الیم، روز دردناک.

یوم العصیر، روز پرمشقت و سختی.

و تعابیر دیگر که همه حکایت از سختی آن روز می کند. حکایت از آن می کند که هر شخصی نیاز به پناه گاه دارد چون (زلزلة الساعة عظیم) زلزله روز قیامت بزرگ است.

«بإلٰهیتک یا إلٰه العالمین»

پناه رو قیامت باید، سایه سار رحمت خداوند جهانیان است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چه کسانی مقام «ابرار» دریافت می کنند؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.