سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نقشه راه جامعی است



عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نقشه راه جامع و کلان حرکت جامعه به سمت آرمان هاست.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر قاسم ترخان گفت: بی تردید این حرکت در بستر قوانین علمی و علی اجتماعی صورت می پذیرد. در آموزه های اسلامی، این قوانین اجتماعی، سنت های اجتماعی نام دارد. بسیاری از این قوانین که از طریق عقل، دست یافتنی نیست در آیات و روایات بیان شده است.

وی ادامه داد: بررسی سنت های الهی در آیات و روایات از سه منظر عامل، نتیجه و میزان تأثیر، نشان می دهد که در تحقق کامل ترین شکل توسعه که علاوه بر توسعۀ اقتصادی، بر توسعۀ محیط زیستی، اجتماعی، فرهنگی و بر عدالت درون نسلی و بین نسلی تاکید می شود عوامل معنوی از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. در تحقق پیشرفت همه جانبه، عواملی غیر از عوامل مادی نقش دارند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: مفاهیم آیات و روایات درباره عامل، گاه، کلان و زمانی، خرد و جزئی است. در متون دینی، تقوا، ایمان، رعایت اصول اخلاقی، عمل به دستورهای کتاب آسمانی، ادای فروعات دین و اعمال صالح از عوامل مهم بهبود شاخص های توسعۀ پایدار مانند ارتقای معنویت، طولانی شدن عمر همراه با تندرستی و سلامت، افزایش سطح دانش و سطح معاش آبرومند دانسته شده است.

حجت الاسلام ترخان ادامه داد: نتایج و آثار اجتماعی مطرح شده در متون دینی را می توان در قالب دو سنت پایه و کلان ناظر به افزایش نعمات و کاهش نعمات دسته بندی کرد. سنت افزایش نعمت معنوی، سنت امهال، سنت افزایش نعمات مادی، سنت املاء و استدراج و پیروزی بر دشمنان در گروه اول و سنت حرمان از نعمات معنوی و افزایش گمراهی، شکست دشمنان و نافرمانان، تسلط مجرمان و مترفان، سنت استیصال و سنت ابتلا به سختی و مصیبت در گروه دوم جا می گیرند.

وی افزود: از سنن مطرح شده، برخی مختص جوامعی هستند که در مسیر حق قرار دارند مانند افزایش نعمت معنوی و پیروزی بر دشمنان و برخی مختص جوامعی هستند که در این مسیر نیستند مانند حرمان از نعمت معنوی و سنت امهال و تسلط مجرمان و مترفان و استیصال و برخی از سنن برای هر دو گروه جریان پیدا می کنند مانند سنت ابتلا به سختی و مصیبت و سنت افزایش نعمات مادی.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه برخی سنن، قطعی است مانند سنن ناظر به زیادتی نعمات برای مؤمنین ولی برخی دیگر، ناظر به کاهش نعمت به نحو اقتضاء و برخی دیگر به نحو تامه است، گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با توجه به تمام شاخص های توسعه مادی و محتوای معنوی و توحیدی که ذات و شاکله اصلی اسلام را تشکیل می دهد و مبتنی بر چارچوب ها و اصول و قواعد وحیانی، تنظیم شده است تا با نظارت و اجرای آن، سنت های الهی، جامه عمل بپوشد و جامعه در مسیر پیشرفت قرار گیرد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نقشه راه جامعی است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.