۳ ویژگی مهم دشمن شناسی در سیره نظام فکری و زیستی حضرت زهرا (س)



به گزارش خبرنگار مهر، آسمان ایران اسلامی رنگ سرخ شهادت بر خود گرفته است؛ همه جا بوی «حاج قاسم» می آید و «فاطمیه» نیز از راه رسیده است. یاد «مادر» مقارن با یاد راه «حاج احمد» و «حاج قاسم» در امتداد خط سرخ شهادت شده است تا این شعار تحقق پذیرد که یا «حضرت زهرا» ملتی که بانویش تو باشی، در صف مقدم برای پیشبرد مقاصد اسلامی است و اینکه ما تا آخر ایستاده ایم!

امروز دل شقایق ها خون نیست؛ دل شقایق ها مثل شمعی است که بر سر قبر شهدای گمنام فاتحه می خواند تا تو نیز در سالن «شمع» گلستان شهدای اصفهان به دیدار قابهای یادگاری از شهدا با پوتین های جامانده و چفیه های خاکی بروی.

شهدایی که خاطره هایشان را باید در تاریخ شهادتشان در عملیات ها جست و جو کنی، فرمانده های لشکرها را سلام دهی و در دل فاتحه و صلوات بفرستی؛ شاید آنجا خاطره ای از سردار شهید جلال افشار را بخوانی که در عملیات رمضان در سال ۱۳۶۱ به شهادت رسیده است و عارف ربانی آیت الله بها الدینی در باره وی فرموده است که «امام زمان (عج) از من یک سرباز می خواستند، من هم آقای افشار را معرفی کردم.»

این روزها موزه سالن شمع در فرهنگسرای پایداری وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان از بانوانی پر شده تا دوره آموزشی رشد و توانمندسازی راویان و مربیان دفاع مقدس را بگذرانند.

راویان دفاع مقدس، افسران جبهه جنگ نرم هستند

راوی جنگ تحمیلی و پژوهشگر دینی در این مراسم با بیان اینکه از نه سالگی وارد فضای سیاسی انقلاب اسلامی شدم و در چهارده سالگی اولین ترکش را خوردم، اظهار داشت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری هر کدام از شما به عنوان راوی و مربی دفاع مقدس، افسران این جبهه هستید، این واقعیت باید تبیین شود و چنانچه موضع ضعف پیشی گرفتید زیبنده این کار نیستید.

غلامعلی کریمی با اشاره به اینکه وقتی راوی و مربی دفاع مقدس شدید باید جایگاه خود را به درستی شناسایی کنید، افزود: این وظیفه مهمی است که بردوش شماست و باید با نگاه تهییجی و نه دافعه ای آن را پیش ببرید.

وی با اشاره به دهه فاطمیه از ۱۹ دی ماه مصادف با سال یازده هجری قمری گفت: از ۲۸/۲/۱۱ قمری تا ۲۰/۰۲/۶۱‬ قمری اربعین حسینی است نیم قرن طول کشید و اسلام در این زمان در معرض خطر بود که تاثیر چشمگیر دو بانوی بزرگ اسلام حضرت زهرا (س) و حضرت زینب کبری (س) مهم است.

جهاد کبیر مبتنی بر دشمن شناسی و جریان شناسی است

این استاد دانشگاه و پژوهشگر با بیان اینکه حضرت صدیقه طاهره (س) آغازگر نهضت روشنگری در مقابل جریان نفوذ بود خاطرنشان کرد: جهاد روشنگری به منزله جهاد نظامی نیست بلکه جهاد کبیر مبتنی بر دشمن شناسی و جریان شناسی است.

وی با بیان اینکه دشمن شناسی بر هدف اصلی متمرکز می شود و با دانستن نقشه دشمن و تبیین الگو علاوه بر جنگ سخت شامل جنگ نرم هم می شود، اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا (س)، آغازگر جهاد روشنگری در مقابل جریان نفوذ بود.

کریمی با اشاره به واقعه سقیفه بنی ساعده که نخستین واقعه پس از رحلت پیامبر اسلام در سال ۱۱ قمری بود که در آن ابوبکر بن ابی قحافه به عنوان خلیفه مسلمانان انتخاب شد گفت: پس از این واقعه حضرت فاطمه زهرا (س) به برگزاری شورای سقیفه و نتیجه آن اعتراض کرد و پنجاه سال بعد پس از واقعه عاشورا حضرت زینب کبری (س) آن را کامل کرد.

این راوی دفاع مقدس با برشمردن سه ویژگی مهم دشمن شناسی که در سیره نظام فکری و زیستی حضرت زهرا (س) و زینب کبری (س) به عنوان انسان کامل و الگوی بشریت تجلی یافته است تصریح کرد: این دو بانوی بزرگ جهان اسلام با سه ویژگی تشخیص به موقع، اقدام به هنگام و اقدام متناسب توانستند مسیر روشنگری را طی کنند.

راویان دفاع مقدس با ارجاع و استناد به سخنان رهبر انقلاب مسیر روشنگری را بپیمایند

وی افزود: بهترین و عالی ترین مرجع نظام فکری مربیان و راویان دفاع مقدس سخنان مقام معظم رهبری است که با ارجاع و استناد به آن می توانند مسیر روشنگری را بپیمایند.

پرسش و پاسخ در ۳ ویژگی مهم دشمن شناسی در سیره نظام فکری و زیستی حضرت زهرا (س)

گفتگو با هوش مصنوعی