وضعیت کرونا در ترکیه؛ تعطیلی دوباره مدارس حضوری



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت بهداشت ترکیه، آخرین آمار مربوط به چند و چون شیوع ویروس کرونا و مبارزه با آن را اعلام کرد.

آمار موجود نشان می دهد که ترکیه از حیث تزریق واکسن کرونا، در رده هفتم جهانی است اما هنوز هم شمار مبتلایان از ۲۰ هزار نفر در شبانه روز پایین نیامده است.

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه، تازه ترین آمار ابتلا و تلفات را به این شکل بیان کرد:

شمار مبتلایان در بازه زمانی ۲۴ ساعته ۲۶ هزار و ۱۴۵ نفر.

شمار فوت در ۲۴ ساعت ۱۹۳ نفر.

تعداد تست در بازه ۲۴ ساعته ۳۴۲ هزار مورد.

وزیر بهداشت ترکیه در حالی این آمار را اعلام کرده که ۵ روز پیش و در روز ۲۱ سپتامبر، شمار مبتلایان ۲۹ هزار و ۳۳۸ نفر و آمار فوت نیز ۲۰۶ نفر بود. با این حساب، می توان گفت که وضعیت مبارزه با کرونا در ترکیه در حال بهبود نسبی است و تنها در عرض ۵ روز یک تفاوت نسبی و امیدوارکننده مشاهده شده است. اما واقعیت این است که بر اساس نظریات اغلب اطبا و متخصصین، تا زمانی که شمار مبتلایان جدید به مرز بین ۱۵ هزار نفر تا ۱۸ هزار نفر در شبانه روز نرسد، باز هم نمی توان از ایمنی نسبی، سخنی به میان آورد.

وضعیت واکسیناسیون

بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، لیست ۱۰ کشور برتر جهان از حیث اقدام برای بالاترین تزریق واکسیناسیون از این قرار است:

۱.چین. (۲ میلیارد و ۱۹ میلیون دوز).

۲.هندوستان (۸۴۷ میلیون و ۶۵۰ هزار دوز).

۳.آمریکا (۳۸۸ میلیون و ۵۷۰ هزار دوز).

۴.برزیل (۲۲۹ میلیون و ۱۸۰ هزار دوز).

۵.ژاپن (۱۵۶ میلیون و ۵۶۰ هزار دوز).

۶.اندونزی (۱۳۲ میلیون و ۷۹۰ هزار دوز).

۷.ترکیه (۱۰۷ میلیون و ۳۸۰ هزار دوز).

۸.آلمان (۱۰۶ میلیون و ۸۶۰ هزار دوز).

۹.مکزیک (۹۸ میلیون و ۲۸۰ هزار دوز).

۱۰.انگلیس (۹۳ میلیون و ۳۵۰ هزار دوز).

وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرده از آنجایی که ترکیه و آلمان از لحاظ آمار جمعیتی نزدیک به هم هستند و نیز با توجه به این که یکی از مهمترین واکسن های جهان یعنی بیونتک در این کشور تولید و به جهان صادر شده، سبقت گرفتن ترکیه از آلمان، نشانه ای از تلاش شبانه روزی پرسنل درمان برای سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون در ۸۱ استان ترکیه است.

در مجموع تاکنون در ترکیه نزدیک به ۱۰۸ میلیون دوز واکسن تزریق شده که بر اساس درصد تزریق دوز دوم، ۷۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال این کشور را در بر گرفته است.

نگاهی به ۲ نقشه متفاوت واکسیناسیون

وزارت بهداشت ترکیه، تازه ترین نقشه واکسیناسیون ۸۱ استان ترکیه بر اساس رده بندی رنگی را منتشر کرد.

همچنان که در نقشه بالا مشاهده می شود، از مجموع ۸۱ استان ترکیه تنها ۹ استان در رده آبی هستند، ۱۰ استان در رده خطرناک قرمز، ۲۲ استان در رده نارنجی و ۴۰ استان نیز در رده زرد هستند.

اما چرا این نقشه با نقشه های یک هفته پیش ترکیه که بسیاری از استان ها آبی شده بودند، تفاوت دارد؟

پاسخ این است که وزارت بهداشت ترکیه تصمیم گرفته رده بندی معیار میزان تزریق واکسن در استان های کشور را تغییر دهد و رنگ بندی استان ها را بر اساس درصد تزریق دوز دوم واکسن کرونا مشخص کند و نه صرفا بر اساس دوز نخست.

در این نقشه می بینیم که ۷۱ استان ترکیه آبی شده و تنها ۱۱ استان، زرد هستند. یعنی در ۷۱ استان، بیش از ۷۵ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال، دوز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند و در ۱۱ استان نیز این میزان در حد ۵۵ تا ۶۵ درصد است.

چالش کنترل کرونا در مدارس

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و محمود ازر وزیر جدید آموزش ملی ترکیه، بارها اعلام کردند که بازگشایی کلاس های حضوری مدارس این کشور، یک پیروزی و دستاورد ارزشمند است و دولت تحت هیچ شرایطی، اجازه تعطیلی مدارس را نخواهد داد. اما ظاهرا تدابیر بهداشتی و پروتکل ها، آن گونه که مقامات آموزشی و بهداشتی انتظار داشته اند، مورد توجه قرار نگرفت و دیروز نخستین مدرسه ترکیه تعطیل شد.

بر اساس گزارش روزنامه قرار، دبیرستان ویژه دینی قارص که ششصد نفر دانش آموز دارد، دیروز تعطیل شد و یک بار دیگر وارد فاز آموزش از راه دور شد. آمار مبتلایان این مدرسه مرکز آموزشی دینی محرمانه مانده و فقط به بیان این نکته اکتفا شده که نتیجه آزمایش کرونای ده ها تن از معلمین و دانش آموزان، مثبت بوده است.

شرایط کنونی موجب آن شده که میزان نگرانی در مورد احتمال شیوع گسترده ویروس کرونا، بیشتر و بیشتر شود. در این صورت وزارت بهداشت ترکیه ناچار خواهد شد در هماهنگی با وزارت آموزش ملی، دستورالعمل های جدیدی در مورد واکسیناسیون معلمین و دانش آموزان وضع کند.

همه این ها در حالی است که هنوز هم برخی از معلمین و اولیای دانش آموزان با واکسیناسیون مخالف هستند. اگر چه شمار این گروه، در اقلیت قرار گرفته اما در هر حال، وقتی پای ایمنی گروهی در میان باشد معضلات بیشتر می شود و در همان حال، ابعاد حقوقی این مساله نیز دارای ابهاماتی است که ستاد ملی مبارزه با کرونا در ترکیه، هنوز نتوانسته راهکار قاطعانه ای برای آن پیدا کند.

در پایان باید گفت، وضعیت مقابله با کرونا و روند واکسیناسیون گسترده مردم در ترکیه، طی سه ماه اخیر، به عنوان عملکرد قابل دفاع ارزیابی شده است. در نتیجه پرداختن به این موضوع به عنوان یک دستاویز سیاسی و حزبی برای اعمال فشار بر دولت و حزب حاکم، رفته رفته از دستور احزاب و گروه های مخالف خارج شده است.

با این حال، در مورد چند و چون اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مدارس، نگرانی هایی وجود دارد و در صورتی که تعداد قابل توجهی از مدارس ترکیه با مشکل شیوع گسترده روبرو شوند، مخالفین این بار پیکان انتقادات خود را به جای وزارت بهداشت به سمت وزارت آموزش ملی نشانه خواهند گرفت.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «وضعیت کرونا در ترکیه؛ تعطیلی دوباره مدارس حضوری» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.