ردپای خسارات سیل در مسکن ها و کشاورزی چهارمحال و بختیاری



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، جلسه شورای هماهنگی بحران چهارمحال و بختیاری شامگاه سه شنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی و هیئت همراه، مدیران استانی و محلی در شهرکرد برگزار شد.

شاهرخ پارسا در این جلسه با اشاره به اینکه در فروردین ماه کشور تحت تأثیر سامانه بارشی مدیترانه ای قرار گرفت اظهار داشت: در ماه جاری سه موج بارشی به استان وارد شده و میزان بارش ها در شهرستان کوهرنگ در این مدت به ترتیب ۲۸۳، ۱۶۹ و ۷۳ میلی متر گزارش شده است.

وی با بیان اینکه در بارش های اخیر چهارمحال و بختیاری رتبه اول پربارش ترین منطقه کشور را داشته است، افزود: در ۲۰ روز گذشته میانگین بارندگی در استان به ۱۹۲ میلی متر رسیده است.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره اینکه به در حال حاضر ۴۶ سانتی متر برف در ایستگاه چلگرد وجود دارد، اضافه کرد: ارتفاع برف در میانگین بلند ۲۴ سانتی متر است؛ از ۲۹ اسفندماه سال گذشته تاکنون یک متر ذوب برف در این ایستگاه صورت گرفته است.

پارسا از ورود سامانه بارشی جدید به استان خبر و ادامه داد: در دو روز آینده آسمان استان ابری همراه با رگبار پراکنده خواهد بود؛ در اوایل هفته آینده نیز سامانه بارشی جنوب و شمال شرقی کشور را تحت تأثیر قرار می دهد که فعالیت این سامانه موجب بارش پراکنده در استان می شود.

۸۰ درصد اقدامات آماده سازی مسکن مهر منظریه انجام نشده است

داریوش حسینی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری ۳ هزار و ۷۳۴ کیلومتر راه وجود دارد، گفت: از این مقدار ۲ هزار و ۳۷۰ کیلومتر راه روستایی است که حدود یک هزار و ۵۳۹ کیلومتر آسفالت و مابقی خاکی و شوسه است.

وی با بیان اینکه در سال جاری اعتبارات تکمیل، بهسازی و احداث راه های استان ۴۰۰ درصد افزایش یافته است، افزود: در حال حاضر ۱۵۰ پروژه در این حوزه در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه احداث مسیر چهارخطه شهرکرد به لردگان و آزادراه شهرکرد به خوزستان از مطالبات استان است، اضافه کرد: در حال حاضر طی مسیر شهرکرد به خوزستان ۶ تا ۷ ساعت به طول می انجامد که با احداث آزادراه این محور به طول ۱۱۵ کیلومتر، ۴ تا ۵ ساعت در زمان صرفه جویی می شود.

حسینی با بیان اینکه در بارندگی های اخیر مشکلات آب گرفتگی و هدایت آب های سطحی در مسکن مهر منظریه به وجود آمده است، ادامه داد: مراسم اختتامیه مسکن مهر این منطقه در سال ۹۷ برگزار شد اما تاکنون ۸۰ درصد نصب تجهیزات آسانسور و اقدامات آماده سازی و زیربنایی در این منطقه انجام نشده است که به منظور تکمیل این پروژه باید دستوری از وزرات راه و شهرسازی صادر شود.

شناسایی ۷۱۰ نقطه بحرانی در حوزه کشاورزی استان

ذبیح الله غریب در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۱۰ نقطه بحرانی در حوزه کشاورزی استان شناسایی شده است، گفت: مزارع شیلات بخش کشاورزی عموما در بستر و حریم رودخانه ها قرار دارند و در سیلاب اخیر ۱۰۹ واحد از شیلات استان یا ظرفیت ۳ تا ۴ تن ماهی سردابی تخریب و دچار ۲۰ میلیارد تومان خسارت شدند.

وی با بیان اینکه کم توجهی به منابع طبیعی و پوشش گیاهی از دلایل وقوع سیلاب است، افزود: اعتباراتی برای بهبود مراتع و پوشش گیاهی در زاگرس باید در نظر گرفته شود تا خطرات سیلاب در پایین دست کاهش یابد.

مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی نیز ۱۰۶ میلیارد تومان خسارت به اراضی وارد شده است، اضافه کرد: سیلاب در باغات ۲۵ میلیارد تومان تخریب، در زیرساخت ها ۱۱۲ میلیارد تومان خسارت و ۵۲۰ رأس تلفات دام برجای گذاشته است.

وی با بیان اینکه برای جبران خسارات باید تسهیلات بلاعوض و بخشودگی سود تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود، ادامه داد: صندوق بیمه در استان نیز برای جبران خسارات به ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.

گفتنی است در این جلسه مطرح شد سیلاب به ۳۷ واحد در شهر و ۱۰۵ واحد در روستاهای چهارمحال و بختیاری آسیب وارد کرده است.

انتهای پیام/ح

پرسش و پاسخ در ردپای خسارات سیل در مسکن ها و کشاورزی چهارمحال و بختیاری

گفتگو با هوش مصنوعی