تکذیب خبر قاچاق دارو به <a href="/fa/dashboard/ class="text info">عراق</a> / دارو های خریداری شده توسط <a href="/fa/dashboard/ class="text info">عراقی</a> ها صرفا از <a href="/fa/dashboard/ class="text info">ایران</a> ترانزیت شده است



به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گمرک، روح الله لطیفی اظهار داشت: توقف محموله دارویی در یکی از استان های عراق به ظن قاچاق از ایران که این روز ها خبرساز شده، اساسا مسئله داخلی این کشور و کنترل داخلی تردد کالا بوده و آنچه به جمهوری اسلامی ایران مرتبط است به حوزه ترانزیت برمی گردد که کاملا براساس قوانین و کنوانسیون های بین المللی مرتبط با ترانزیت دارو رعایت شده است.

وی افزود:از ابتدای سال ۹۹ تا ۲۶ مهرماه، هزار و ۶۵۴ تن دارو که بخشی از آن پتاسیم کلاولانات، انسولین، واکسن های دامپزشکی، پنی سیلین و مشتقات آن، آنتی بیوتیک ها، باند های استریل و پانسمان، الکل، زینک اکساید، چسب لویکوپلاست و.. بود از پنج کشور ترکیه، هندوستان، اندونزی، چین و امارات متحده عربی و از مرز های بازرگان و منطقه ویژه شهید رجایی وارد و سپس از مرز های غربی به مقصد عراق ترانزیت شد.

سخنگوی گمرک تاکید کرد:این دارو ها کاملا غیر ایرانی بود و تجار عراقی از کشور های دیگر برای مصرف در عراق خریداری کردند و این محموله صرفا از کشورمان طبق قوانین بین المللی ترانزیت شد و تمام اسناد و کالا ها در ورودی و خروجی در ایران کنترل شده و با انجام کامل تشریفات ترانزیتی و کنوانسیون های بین المللی ترانزیتی و رعایت استاندارد ها اجازه عبور از قلمرو کشورمان به مقصد عراق صادر شده است.

وی در ادامه در خصوص حجم کالا های ترانزیتی دارویی متعلق به عراق گفت: از یکهزار و ۶۵۴ تن کالا، بیش از ۹۷۶ تن از ترکیه و از مرز بازرگان، ۲۱۳ تن از کشور هندوستان و از طریق بندر شهید رجایی، نزدیک به ۲۰۰ تن از اندونزی، ۱۶۰ تن از چین و ۹۲ تن از امارات متحده عربی پس از ورود به گمرک شهید رجایی و ترانزیت از کشورمان از طریق مرز های غربی به کشور عراق منتقل شده است.

لطیفی افزود: با بررسی دارو های خریداری شده تجار عراقی از پنج کشور ترکیه، هندوستان، اندونزی، چین و امارات متحده عربی، حدود ۶۴ درصد فهرست دارو های خارجی عراق، در ایران امکان تولید داشتند، با این وجود، داروی ایرانی در بین این یک هزار و ۶۵۴ تن دارو قرار ندارد و همه دارو ها خارجی هستند.

سخنگوی گمرک در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس کنوانسیون های بین المللی با استاندارد های سختگیرانه اسناد و محموله های دارویی را کنترل می کند که امکان سوء استفاده نباشد و آنچه اتفاق افتاده مربوط به اسناد و مدارک و قوانین سرزمینی عراق بود که گفته می شود مشکل پیش آمده با ارائه اسناد حل شده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تکذیب خبر قاچاق دارو به عراق / دارو های خریداری شده توسط عراقی ها صرفا از ایران ترانزیت شده است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.