رونمایی از پرونده بین المللی نویسندگان ایرانی



ده پرونده بین المللی نویسندگان ایرانی برای عرضه و معرفی به جوایز جهانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی می شود.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، ابراهیم حیدری - مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - گفت: مراسم رونمایی از پرونده بین المللی ۱۰ نویسنده ایرانی ساعت ۱۰ صبح روز ۱۲ اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور محسن جوادی - معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی -، نویسندگان و اهل قلم برگزار می شود.

او درباره این طرح توضیح داد: جوایز ادبی و مشارکت در رویدادهای بین المللی ادبی مثل سمینارها و … از راه های معرفی کتاب های ایران به بازارهای جهانی و کمک به شناسایی نویسندگان است. یکی از راه های موفقیت در جایزه های بین المللی و حضور موثر در رویدادهای بین المللی ادبی تدوین و ارائه پرونده ای است که به شیوه ای مناسب تحلیلی از آثار و تصویری از موفقیت های نویسنده را در داخل کشور نشان بدهد. در بسیاری از جوایز و به خصوص جوایزی که به مجموعه فعالیت های نویسندگان یا اصطلاحا یک عمر تلاش تعلق می گیرد، پرونده مبنای اصلی داوری و انتخاب است. بنا به گفته مدیران برخی از انجمن ها و نهادهای نویسندگان در ایران یکی از دلایل معرفی نویسندگان ثابت برای معرفی به جوایز و رویدادهای بین المللی و معرفی نشدن چهره های تازه، دشواری های تدوین پرونده برای نویسندگان است، دشواری هایی که از کمبود بودجه گرفته تا ناآشنایی با این مقوله و نیز کمبود رویدادهایی است که پرونده نویسندگان را پربار می کند. با چنین زمینه ای طرح تدوین پرونده بین المللی نویسندگان واجد شرایط فراهم می شود.

حیدری در توضیح و تببین اهداف این طرح گفت: از جمله اهداف انجام این طرح می توان به این موارد اشاره کرد: کمک به شناساندن نویسندگان برجسته کودک و نوجوان ایران به جهان، کمک به حضور کتاب های کودک و نوجوان ایران در بازارهای جهانی، کمک به برقراری ارتباط های ادبی با کشورهای دیگر و دیپلماسی فرهنگی، آشنا کردن نویسندگان و کارشناسان ادبیات کودک و نوجوان با تدوین پرونده بین المللی.



مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در تشریح ویژگی های پرونده های تدوین شده گفت: پرونده های اولیه این مولفه ها و ویژگی های را دارند. در این پرونده ها آثار و زندگی و بازتاب آثار نویسنده معرفی شده است. همچنین پرونده به زبان انگلیسی تدوین شده و حجم هر پرونده ۴۰ تا ۶۰ صفحه است. زندگی نامه، کتاب شناسی، تحلیل آثار، فهرست نقدها و پژوهش ها درباره آثار نویسنده و همچنین بازتاب آثار در روزنامه ها، سایت ها و شبکه های اجتماعی برای نشان دادن جایگاه نویسنده در جامعه ادبیات کودک و مخاطبان بخش های مختلف پرونده های تدوین شده است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در رونمایی از پرونده بین المللی نویسندگان ایرانی

گفتگو با هوش مصنوعی