«همسرآزاری» و «کودک آزاری» در صدر آسیب های اجتماعی <a href="/fa/dashboard/ class="text info">همدان</a>



رئیس بهزیستی شهرستان همدان با بیان اینکه اورژانس اجتماعی همدان در نیمه نخست سال ۹۸ حدود ۵۰۰۰ مورد خدمات ارائه داده است، گفت: همسرآزاری، اختلافات حادخانوادگی و کودک آزاری بیشترین درصد آسیب ها را داشته اند.

به گزارش ایسنا، رضا افشاری امروز در کارگروه فرهنگی اجتماعی فرمانداری همدان، با توضیح اینکه در حال حاضر ۴ پایگاه خدمات اجتماعی در سطح شهرستان وجود دارد که در راستای برنامه اورژانس اجتماعی فعالیت دارند، ادامه داد: پایگاه های خدمات اجتماعی تعداد ۷۸۷۹ نفر مراجعه کننده در مراکز آسیب خیز خضر، دیزج، حصار امام و حصار مطهری داشته اند که ۱۵ نفر از زنان و دختران آسیب دیده یا موارد بازپروری، ۴ نفر از زنان و دختران در معرض آسیب، ۷۴ نفر از زنان در معرض خشونت، ۸۰ نفر از مرکز حمایتی و ۱۰ نفر از افراد مبتلا به اختلالات جنسی به این پایگاه ها مراجعه کرده اند.

وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۳۰۶۰ مورد مراجعه و آموزش به خدمات سیار داشته ایم، افزود: از مجموع پذیرش خط تلفن که ۱۷۶۲ مورد بوده، ۱۳۲۹ نفر نیازمند راهنمایی یا ارجاع بوده اند و از مجموع پذیرش خدمات سیار ۲۹۲۸ نفر به آگاه سازی و آموزش نیازداشته اند.

افشاری با اشاره به اینکه خدمات سیار وظیفه دارد در نقاط آسیب خیز حضور داشته باشد، اظهار کرد: عناوین آموزشی که در ۶ ماهه نخست امسال برای پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی ارائه شده شامل آموزش مهارتهای ۱۰گانه زندگی توسط روانشناسان، معرفی آسیبهای اجتماعی شایع و ارائه آموزشهای پیشگیرانه متناسب با آنها است.

وی ادامه داد: ۱۵۰ تیم سیار در محلات آسیب خیز استقرار پیدا کرده و هر استقرار حدود ۲ ساعت در آن محله به طور انجامیده که به منظور شناسایی افراد موثر و داوطلبان حاشیه شهر برای دریافت برنامه های آموزشی در این مناطق بوده است.

رئیس بهزیستی شهرستان همدان خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال ۷۴ نفر در خانه امن پذیرش شدند که ۱۱ نفر آنها در خوابگاه استقرار یافته و ۶۳ نفر مشمول خدمات سرپایی بوده اند و خدمات ارائه شده به آنها شامل خدمات مشاوره ای، مددکاری اجتماعی، روانشناسی حقوقی، خدمات بهداشتی و ارتباط به خانواده برای بازگشت مجدد آنها بوده است.

وی یادآور شد: خدمات ویژه ای که برای این قشر در ۶ ماهه نخست امسال ارائه شد گروه درمانی بود که در ۸ جلسه با طرحی به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال در خدمت آنها گذاشته شد.

افشاری با اشاره به خدمات خانه سلامت بیان کرد: افرادی که در این حوزه پذیرش می شوند باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند و دلایل اصلی مراجعه آنها به خانه سلامت بدسرپرستی، بی سرپرستی و خشونت خانگی است.

وی ادامه داد: تعداد پذیرش مراکز بازپروری که به زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی خدمات ارائه می دهد، ۱۸ نفر و حداقل سن برای پذیرش آنها ۱۵ سال است که در مدت زمان یاد شده برای ۲ نفر از پذیرش شدگان اشتغال ایجاد شده است.

افشاری اضافه کرد: در ۶ ماهه نخست امسال، مشارکت خیرین برای کمک به افراد آسیب دیده مبلغ ۴۹ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بوده که در قالب لوازم تحصیلی، سبد غذایی و بن خرید لباس به زنان و کودکان آسیب دیده و در معرض آسیب تعلق گرفته است.

رئیس بهزیستی شهرستان همدان در پایان با بیان اینکه ارائه خدمات برخی ارگانها و سازمانها در موازات خدمات اورژانس اجتماعی نیست، گفت: در جهت ارائه بهتر خدمات ضرورت دارد ارگانهایی مانند کلانتری ها، دستگاه قضایی، پزشکی قانونی و بیمارستان فرشچیان با اورژانس اجتماعی بیشتر در تعامل باشند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««همسرآزاری» و «کودک آزاری» در صدر آسیب های اجتماعی همدان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.