در شب تئاتری ها چه گذشت؟



ایسنا/اصفهان با برگزاری آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره تئاتر استان اصفهان، ضمن تقدیر از آثار برگزیدۀ هر بخش، تئاترهای «سبوط» و «کلاغ ها» به عنوان نمایندگان اصفهان برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره تئاتر این استان که شامگاه ۲۳ آبان ماه در مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان برگزار شد، با تأکید بر اینکه قصد سخنرانی ندارد گفت: هنر به عنوان یک نعمت بزرگ الهی در چهل سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران توانسته است در آموزش مردم نقش آفرینی کند و در بین همه رشته های هنری، هنرهای نمایشی به ویژه تئاتر، جایگاه ویژه ای دارد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی انصاری ادامه داد: تئاتر ما در این چهل سال علیرغم سختی ها و مشکلات توفیقات خوبی نیز در کیفیت و امر تربیت جامعه و آموزش ارزش های انسانی و دینی داشته و همه بخش ها و رشته های این حوزه توانسته اند آنچه در توان دارند در حوزه محتوا انجام بدهند.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه محتوای تئاتر، نیاز به کار و تلاش بیشتری هست خاطرنشان کرد: همه دلسوزان و علاقه مندان باید دراین باره احساس تکلیف کرده، نقاط قوت را تقویت و مشکلات را رفع کنند.

انصاری، توجه به ذائقه مردم و خالقان اثر را ضروری دانست و با ارائه آماری از رشد هنر تئاتر در کشور گفت: از سال ۵۷ تا ۹۷ سالن های نمایشی کشور ۱۳ برابر شده و نشریات تخصصی حوزه تئاتر نیز ۴۰ برابر شده است. ۱۲۵۰ تئاتر به عنوان تئاتر مسجد اجراشده و ۳۷ دوره جشنواره تئاتر فجر، ۱۸ دوره تئاتر آیینی، ۱۷ دوره تئاتر بین المللی فجر، ۱۶ دوره تئاتر مقاومت و ۲۰ دوره تئاتر بین المللی دانشگاهی برگزارشده که باید به این ها تئاترهای استانی و منطقه ای را نیز افزود تا دریافت که نظام جمهوری اسلامی ایران به تئاتر بی توجه نیست.



مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان تأکید کرد: تئاتر وقتی معنا پیدا می کند که باعث پیشرفت و تعالی افراد یا شادی و نشاط جامعه شود. نتیجه جشنواره نیز باید رشد تئاتری باشد که بتواند به توسعه کشور کمک کند.

وی تئاتر اصفهان را سرآمد تئاتر دیگر شهرهای کشور دانست و اظهار کرد: در دوران کنونی، توجهی که شأن تئاتر اصفهان است به زیرساخت های تئاتر شهر نشده و بارها در جلسات متعدد گفته ایم اینکه اصفهان یک سالن حرفه ای ندارد جالب نیست. اکنون نیز به بهانه برگزاری این جشنواره به خودم و مسئولان دیگر می گویم که تئاتر اصفهان مطالبه گران زیادی دارد و باید همه به آن کمک کنند.

انصاری خاطرنشان کرد: گاهی اظهار دلگیری هایی از محتوای بعضی از تئاترهای روی صحنه می شود. ما هم عقیده داریم تئاتر باید طوری باشد که هر خانواده و هر گروه سنی ای بتوانند با خاطرجمع پای تماشای آن بنشینند. البته تئاترهای بامعنی کم نیستند اما در شهر شهیدپرور و متدین اصفهان حتی یک مورد نیز موجب دلگیری می شود که باید بیشتر دقت کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، با بیان اینکه جشنواره امسال با آرامش و نظم بیشتری برگزار شد گفت: امسال ظاهرا برای برخی از اجراها بلیت هم فروخته شده که در مقابل هزینه جشنواره مبلغ درآمد آن ناچیز است و قابل ذکر نیست. این کار تمرینی بوده تا ببینیم این کار شدنی است یا خیر و اعتقاد ما بر این است که اگر اعتباری باشد برای تئاتر هزینه کنیم اما قطعا گروه های هنری باید به سمت اتکا به خودشان بروند و خودشان خودشان را اداره کنند تا دوام و کیفیت آثارشان بیشتر شود.

به گزارش ایسنا، پس از ایراد این سخنان، گروه موسیقی «کریاس» به اجرای برنامه پرداختند و سپس از، محمد عیدی، رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، مهدی احمدی فر، رئیس حوزه هنری اصفهان و علی گرامی، رئیس موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر تجلیل شد. همچنین شورای بازبین جشنواره متشکل از حسن کریمی هسنیجه، پیمان کریمی و حمید شهرانی به همراه هیئت داوران متشکل از شهرام زرگر، ندا هنگامی و جهانشیر یاراحمدی نیز لوح تقدیر دریافت کردند و ندا هنگامی با بیان اینکه هیئت داوران بیانه ای ندارد که در این جشنواره قرائت کند، شروع به معرفی برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره کرد.

اسامی برگزیدگان به این شرح است:

در بخش های طراحی پوستر، مهدی غلامی از تئاتر «گراز»، طراحی گریم، شیما مؤمنی از تئاتر «شرق دور، شرق نزدیک»، طراحی نور، امید نیاز از تئاتر «سبوط»، موسیقی، امین پناهی از تئاتر «شرق دور، شرق نزدیک» و طراحی لباس و شفق کاظمی از تئاتر «سالمرگی» برگزیده شدند.

در بخش طراحی صحنه، لوح تقدیر به مسعود نریمانی از تئاتر «چای راند آخر» و امید نیاز برای طراحی صحنه تئاتر «سبوط» اهدا شد. امید نیاز پس از دریافت جایزه خود گفت: پا گرفتن تئاتر اصفهان منوط به پا گرفتن تئاتر شهرستان هاست.

در بخش بازیگری زن، هیئت داوران از دینا مصلحی، بازیگر نوجوان تئاتر «سبوط» تقدیر ویژه کردند. رتبه سوم این بخش به آذر بهارلو برای تئاتر «سالمرگی» و یاسمن نصیری برای تئاتر «تاریخ مردم کوچه و بازار فرانسه در قرن ۱۸» تعلق گرفت. رتبه دوم را مژگان کوهی برای تئاتر «گراز» و ویدا موسوی برای تئاتر «شرق دور، شرق نزدیک» دریافت کردند و رتبه اول را نیز رؤیا بختیاری برای تئاتر «سبوط» از آن خود کرد. بختیاری پس از دریافت جایزه گفت: امیدوارم به تئاتر کشور بیشتر و به تئاتر اصفهان خیلی خیلی بیشتر توجه شود.

در بخش بازیگری مرد، لوح تقدیر به خاطر همکاری با جوانان، به حسن جویره، بازیگر پیشکسوت تئاتر «سالمرگی» اهدا شد. سپس رتبه سوم به قادر طباطبایی و محمد ترابی برای تئاتر «کلاغ ها» تعلق گرفت و این دو بازیگر، جایزه خود را به همسرانشان تقدیم کردند. رتبه دوم به ابوالفضل صفوی برای تئاتر «مه لقا» داده شد و رتبه اول را نیز احسان شهبازی برای بازی در تئاترهای «سالمرگی» و «چای راند آخر» دریافت کرد.

در بخش نویسندگی، تندیس و لوح تقدیر به سعید محسنی، نمایشنامه نویس «کلاغ ها» و «سبوط» اهدا شد. سعید محسنی نیز جایزه خود را به همسرش تقدیم کرد.

در بخش کارگردانی، پویان عطایی برای تئاتر «سالمرگی» رتبه سوم را گرفت و پس از دریافت جایزه گفت: از نظر مخاطبان تئاتر سالمرگی اول بود. امیدوارم هیئت داوران به جای شو، رتبه اول را به یک تئاتر واقعی بدهند.

رتبه دوم این بخش به سعید محسنی برای تئاتر «کلاغ ها» اهدا شد. رتبه اول را نیز امید نیاز برای تئاتر «سبوط» کسب کرد. امید نیاز پس از دریافت جایزه خود گفت: طبق آمار مشخص است که از کدام تئاتر استقبال بیشتری شده و شاید ما معنی تئاتر را نمی دانیم که به هیئت داوران می گوییم شو انتخاب نکنند. من جایزه هایم را سال ها پیش گرفته ام. به داوران احترام بگذاریم و برای آنان میزبان خوبی باشیم.

در دقایق پایانی این جشنواره نیز تئاترهای «سبوط» به کارگردانی امید نیاز و «کلاغ ها» به کارگردانی سعید محسنی به عنوان نمایندگان اصفهان برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «در شب تئاتری ها چه گذشت؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.