حدیث روز / نامه امام رضا(ع) به عبدالعظیم حسنی و توصیه های ایشان به شیعیان



مشرق- شیخ مفید در کتاب خویش، پیام جامع، آموزنده و جالبی را از امام رضا علیه السلام آورده است. امام(ع) این پیام را به وسیله حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به شیعیان و دوستداران اهل بیت(ع) فرستاده اند.



متن پیام این است:



بسم الله الرحمن الرحیم



ای عبدالعظیم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهای خویش برای شیطان راهی نگشایند.

و آنان را به راستگویی در گفتار و ادای امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بی فایده فراخوان.

و به صله رحم و رفت و آمد با یکدیگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چرا که این کار باعث تقرب به خدا و من و دیگر اولیاء اوست.

دوستان ما نباید فرصتهای گرانبهای زندگی و وقت ارزشمند خود را به دشمنی با یکدیگر تلف کنند. من با خود عهد کرده ام که هر کس مرتکب اینگونه امور شود یا به یکی از دوستانم و رهروانم خشم کند و به او آسیب رساند از خدا بخواهم که او را به سخت ترین کیفر دنیوی مجازات کند و در آخرت نیز اینگونه افراد از زیانکاران خواهند بود.



به دوستان ما توجه ده که خدا نیکوکرداران آنان را مورد بخشایش خویش قرار داده و بدکاران آنان را جز، آنهایی که بدو شرک ورزند و یا یکی از دوستان ما را برنجانند و یا در دل نسبت به آنان کینه بپرورند، همه را مورد عفو قرار خواهد داد اما از آن سه گروه نخواهد گذشت و آنان را مورد بخشایش خویش قرار نخواهد داد.

جز اینکه از نیت خود بازگردند و اگر از این اندیشه و عمل زشت خویش بازگردند، مورد آمرزش خواهند بود اما اگر همچنان باقی باشند، خداوند روح ایمان را برای همیشه از دل آنان خارج ساخته و از ولایت ما نیز بیرون خواهد برد و از دوستی ما اهل بیت(ع) نیز بی بهره خواهند بود و من از این لغزشها به خدا پناه می برم.



متن حدیث:



بسم الله الرحمن الرحیم

یا عبدالعظیم!

أبلغ عنی أولیائی السلام وقل لهم: أن لا یجعلوا للشیطان علی أنفسهم سبیلا، ومرهم بالصدق فی الحدیث وأداء الأمانة، ومرهم بالسکوت وترک الجدال فیما لا یعنیهم، وإقبال بعضهم علی بعض والمزاورة، فإن ذلک قربة إلی. ولا یشغلوا أنفسهم بتمزیق بعضهم بعضا، فإنی آلیت علی نفسی أنه من فعل ذلک وأسخط ولیا من أولیائی دعوت الله لیعذبه فی الدنیا أشد العذاب، وکان فی الآخرة من الخاسرین. وعرفهم أن الله قد غفر لمحسنهم، وتجاوز عن مسیئهم، إلا من أشرک به أو آذی ولیا من أولیائی أو أضمر له سوء، فإن الله لا یغفر له حتی یرجع عنه، فإن رجع وإلا نزع روح الإیمان عن قلبه، وخرج عن ولایتی، ولم یکن له نصیب فی ولایتنا، وأعوذ بالله من ذلک.





« الاختصاص شیخ مفید، صفحه ۲۴۱ »

پرسش و پاسخ در حدیث روز / نامه امام رضا(ع) به عبدالعظیم حسنی و توصیه های ایشان به شیعیان

گفتگو با هوش مصنوعی