سازمان نظام روانشناسی و مشاوره؛ بعد از انقلاب ۷۰ هزار عضو فعال دارد



به گزارش خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، به بررسی دستاوردهای حوزه روانشناسی پس از انقلاب اسلامی پرداخته و با اشاره به وضعیت روانشناسی قبل از انقلاب اسلامی گفت: تا سال ۱۳۴۲، درسی به نام روانشناسی وجود نداشت و رشته ای مستقل تحت این عنوان تعریف نشده بود؛ از این سال تا پیروزی انقلاب اسلامی، حدود ۱۰ دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی در برخی دانشگاه های مراکز استان ها تأسیس شد که ۶۰ استاد در آنها تدریس می کردند و تنها هزار دانشجو در مقطع کارشناسی این رشته مشغول به تحصیل بودند.

تحولات روانشناسی پس از انقلاب

فتحی آشتیانی دوره ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۲ را دوران رشد و شکوفایی روانشناسی دانست و گفت: با تغییر نگاه به سلامت روان، تعداد دانشکده ها، گرایش ها، کتاب ها و اساتید افزایش یافت و علاقه مندان بسیاری به این حوزه جذب شدند.

تحولی بنیادین در سال ۱۳۸۲

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تصویب قانون تأسیس این سازمان در ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ را نقطه عطفی در این حوزه دانست و تأکید کرد: این قانون، تحولی اساسی در حرفه روانشناسی ایجاد کرد. امسال نیز، همین تاریخ ۹ اردیبهشت رسما به عنوان روز روانشناس و مشاور در تقویم ملی کشور ثبت شد.

مقایسه آمارهای قبل و بعد از انقلاب

فتحی آشتیانی در خصوص تعداد دانشجویان این رشته گفت: تعداد دانشجویان روانشناسی قبل از انقلاب حدود هزار نفر بودند در حالی که اکنون بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو در رشته ها و گرایش های روانشناسی و مشاوره مشغول تحصیل هستند.

وی با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد گرایش های روانشناسی و مشاوره عنوان کرد: قبل از انقلاب ۵۷، تنها یک گرایش روانشناسی در دانشگاه ها تدریس می شد اما اکنون ۱۶ گرایش تخصصی وجود دارد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ادامه توضیح داد: در حال حاضر بیش از ۵۰ مجله علمی در حوزه روانشناسی وجود دارد که هر کدام اگر سالانه ۴۰ مقاله چاپ کنند سالانه حدود ۲ هزار مقاله چاپ می شود و تعداد کتاب های ترجمه و تألیف شده در هر سال به حدود ۵۰۰ اثر می رسد.

افزایش انجمن های علمی روانشناسی

فتحی آشتیانی تأکید کرد: پیش از انقلاب تنها یک انجمن علمی روانشناسی وجود داشت؛ اما اکنون ۱۶ انجمن علمی تخصصی در کشور فعال هستند که با قوای سه گانه همکاری کرده و در سیاست گذاری های این حوزه نقش مؤثری دارند.

وی با اشاره به آمار اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: در حال حاضر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیش از ۷۰ هزار عضو فعال دارد که ۹۰ درصد فارغ التحصیل کارشناسی ارشد هستند و ۱۰ درصد دانش آموخته دکتری هستند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از این تعداد حدود ۱۴ هزار نفر یعنی ۲۴ درصد مرد هستند و بقیه اعضا یعنی ۷۶ درصد خانم هستند؛ همچنین از ۷۰ هزار عضو سازمان حدود ۵۰ درصد اعضا، پروانه اشتغال تخصصی یا ملی دریافت کرده اند که مجاز هستند خدمات روانشناسی و مشاوره ارائه بدهند.

شرایط دریافت پروانه اشتغال

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پایان به روند دریافت پروانه اشتغال اشاره کرد و گفت: اعضای سازمان برای دریافت پروانه اشتغال، باید در آزمون صلاحیت حرفه ای سازمان سنجش شرکت کرده و تأیید سلامت روان را دریافت کنند.

پرسش و پاسخ در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره؛ بعد از انقلاب ۷۰ هزار عضو فعال دارد

گفتگو با هوش مصنوعی