جذب اعتبارات عمرانی استان سمنان نسبت به شاخص توسعه مطلوب نیست



به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آشناگر بعدازظهر شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سمنان به میزبانی سالن یادگار امام (ره) استانداریضمن بیان اینکه سال گذشته از میزان ۵۰۶ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی استان، بالغ بر ۳۶۰ میلیارد تومان آن جذب شد، ابراز داشت: این میزان به نسبت توسعه رقم خوبی نیست و مدیران می بایست برای جذب سهم استان تلاش کرده و به صورت میدانی پای کار باشند.

وی بابیان اینکه خصوص توزیع اعتبارات استان به صورت عادلانه تلاش می شود، اضافه کرد: در توزیع اعتبارات درصد برخورداری، محرومیت و مزیت های نسبی هر شهرستان نیز در نظر گرفته خواهد شد.

لزوم تلاش مدیران برای جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات عمرانی

استاندار سمنان بابیان اینکه فرمانداران می بایست پیرامون ۷۰۰ شاخص اعلام شده، ضمن نشست با صاحب نظران و مسئولان دستگاه های اجرایی شهرستان، با بررسی ضرورت و یا عدم ضرورت این شاخص ها، نظرات خود را بر مبنای شهرستانی اعلام کنند، ابراز داشت: فرمانداران باید توجه داشته باشند که توزیع اعتبارات بر اساس این شاخص ها انجام شده شد.

آشناگر در ادامه تصریح کرد: امور اقتصادی، توزیع برق و دستگاه های دیگر به خصوص شهرداری سمنان، در خصوص اوراق تسویه سال گذشته بسیار مطلوب عمل کردند.

وی افزود: ۴۷ میلیارد تومان سهم استان در این حوزه بود که تا پایان سال گذشته بالغ بر ۴۴ میلیارد تومان آن جذب شد که اگرچه عملکرد بسیار خوبی است اما نیاز دارد تا مسئولان در سال جدید نیز از این ظرفیت به صورت مطلوب استفاده کرده و این مهم را به درآمد تبدیل کنید و تلاش کنند تا در سال جدید اعتبارات این حوزه به صورت ۱۰۰ درصدی جذب شود.

مصوبات شورای برنامه ریزی لازم الاجرا است

استاندار سمنان بابیان اینکه فرمانداران به عنوان رؤسای شورای برنامه ریزی شهرستان ها و همچنین مدیران کل استان، ظرفیت های قانون بودجه را باید به صورت ویژه و کامل مطالعه کنند، ابراز داشت: معاونان برنامه ریزی نیز می بایست خود را موظف کنند تا به این مباحث قانونی اشراف کامل داشته باشند.

آشناگر در ادامه تصریح کرد: ملاک ارزیابی ما در حوزه مدیران کل، میزان استفاده آنان از ظرفیت های قانونی و استفاده از انواع اعتبارات به خصوص اعتبارات ملی است.

وی افزود: مصوبات شورای برنامه ریزی و توسعه استان نباید خلاف قوانین موجود کشور باشد لذا هر آنچه در اینجا بر فرماندار و بخشداران و دستگاه های اجرایی تکلیف می شود لازم الاجرا خواهد بود.

تعیین تکلیف روستای حسین آباد کالپوش تا ۱۰ روز آتی

استاندار سمنان بابیان اینکه ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت سیل و برف در استان سمنان است که مبلغ بسیار قابل توجهی نسبت به بودجه استان محسوب می شود، ابراز داشت: مدیران باید توجه داشته باشند که روند پرداخت خسارت و اجرای ساخت وساز به سرعت شروع شود.

آشناگر بابیان اینکه وضعیت مطالعات منطقه کالپوش طی ده روز آینده تعیین تکلیف خواهد شد و روند اجرایی ساخت وساز نیز آغاز می شود، تصریح کرد: در مناطق سرکویر و تلوبین نیز نیاز است تا روند ساخت وساز آغاز شود.

وی افزود: نیاز است که زیرساخت ها در این گونه مناطق مستعد سیل در شهرستان ها، توسط فرمانداری ها از محل اعتبارات، تعریف و تأمین شود تا روند عملیات اجرایی متوقف نشده و بتوان هرچه زودتر مشکلات مردم را برطرف کرد.

ضرورت توجه فرمانداران به محیط زیست

استاندار سمنان بابیان اینکه سال گذشته در حوزه جذب اعتبارات سفر اقدامات بسیار خوبی انجام شد، ابراز داشت: دستگاه ها برای مبالغ باقیمانده و جذب آن تلاش کنند

آشناگر در ادامه تصریح کرد: طی سال جاری فرمانداران به اقدامات آبخیزداری و آبخوان داری به صورت ویژه توجه کنند، زیرا کار پدافندی است و درعین حال با هزینه کم، بیشترین بهره وری را به همراه خواهد داشت همچنین انتظار می رود فرمانداران نسبت به اعلام ساخت و سازها در حریم رودخانه ها اقدام و به مسائل زیست محیطی توجه ویژه داشته باشند.

وی افزود: تحریم ها در خصوص انتقال فناوری مقداری مشکلات را ایجاد کرده است اما می توانیم از ظرفیت سرمایه گذاران برای رفع این مشکل استفاده بهینه کنیم.

خیزش استان سمنان به سمت توسعه کشت گلخانه

استاندار سمنان ضمن بیان اینکه با توجه به اقلیم استان و وضعیت کم آبی، باید به سمت کشت های گلخانه ای گام برداریم، ابراز داشت: باید در ساخت و اجرای این مهم از سازه هایی با فناوری روز استفاده کنیم، به گونه ای که توسعه کشت های گلخانه ای در استان در قالب سنتی عملیاتی نشود.

آشناگر بابیان اینکه فرمانداران، بخشداران، دستگاه های متولی و بانک های استان می بایست نسبت به حمایت و توجه به گلخانه ها در استان اقدام کنند، تصریح کرد: در خصوص توسعه گلخانه های استان، سخت گیری های بی مورد نباید صورت گیرد، اما برای احداث ساختمان های اداری و تأسیسات آن ها، روال قانونی موجود نیز طی شود.

وی افزود: برای هر شهرستان سهمی در حوزه کشت گلخانه ای تعیین می شود و برای توسعه این مهم در استان به صورت ویژه تلاش صورت خواهد گرفت تا کشت گلخانه علاوه بر صرفه جویی در تولید، سهم به سزایی در افزایش تولید در استان نیز داشته باشد.

وجود ۳۰ مرکز خرید گندم در استان سمنان

استاندار سمنان بابیان اینکه باید به گونه ای عمل کنیم تا سطح زیر کشت و همچنین میزان تولید در گلخانه های استان روند صعودی داشته باشد، ابراز داشت: ارائه الگوی کشت با توجه به وضعیت آبی استان و کمبود آب، یکی از ضروریات اصلی و اساسی در حوزه کشاورزی به شمار می رود و در مواردی که نیاز است باید تغییر و اصلاح در نوع کشت به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

آشناگر در ادامه تصریح کرد: در حوزه کشاورزی با توجه به اینکه حدود دو درصد از پهنه استان را به خود اختصاص داده است، اما ارزش افزوده بسیار مطلوبی را به همراه دارد که نیاز است تا از این نظر نیز به این مهم توجه شود.

وی بابیان اینکه ۳۰ مرکز خرید گندم در استان در نظر گرفته شده است، افزود: نیاز است فرمانداران در خصوص سودجویی سوداگران و اخلال درروند خرید گندم از طریق آن ها، نظارت و آمادگی کامل داشته باشند.

استاندار سمنان بابیان اینکه منوط کردن اختیارات محیط زیست به مصوبات کارگروه آمایش، خلاف قانون است، ابراز داشت: این مجموعه باید بر اساس اختیارات خود عمل کند. در خصوص زمین های آستان قدس رضوی طی جلسه ای تلاش شود تا هم افزایی و تعامل ویژه ای در این خصوص صورت پذیرد و همکاری و مساعدت بیشتری انجام شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جذب اعتبارات عمرانی استان سمنان نسبت به شاخص توسعه مطلوب نیست» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.