چرخه سیستم جمع آوری فاضلاب در کرمانشاه تکمیل شد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها حدود ۷۴ درصد جمعیت ۱۸ میلیون نفری شهرهای ایران به شبکه آبرسانی دسترسی داشتند اما با تلاشهای صورت گرفته توسط متولیان صنعت آب و فاضلاب در نظام مقدس جمهوری اسلامی ظرف ۴۰ سال اخیر، هم اکنون ۹۹،۵ درصد جمعیت ۶۰ میلیون نفری شهرهای ایران زیر پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند. در مسیر توسعه این بخش، تا پایان دولت دوازدهم جمعیت برخوردار از خدمات آب و فاضلاب در ایران به ۹۹٫۷ درصد می رسد.

همچنین تعداد تصفیه خانه های آب شهری ظرف ۴۰ سال اخیر از ۲۷ واحد به ۱۳۹ تصفیه خانه رسیده است. افزایش تعداد سدهای مخزنی در سطح ایران نیز از ۱۳ سد به ۵۰۰ سد از دیگر دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است.

توسعه شبکه های توزیع آب آشامیدنی با افزایش انشعابات از ۳٫۷ میلیون مشترک در اوایل انقلاب به ۱۱ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۶۵۸ مشترک و تعداد شهرهای برخوردار از شبکه آب شرب بهداشتی از ۴۵ شهر به بیش از یکهزار شهر و از چند صد روستا به حدود ۳۳ هزار و ۲۹۷ روستا از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی محسوب می شود.

در مجموع هم اکنون بیش از ۶۳ میلیون نفر از جمعیت کشور از شبکه لو له کشی آب آشامیدنی بهداشتی برخوردار شده اند و شبکه فاضلاب نیز بیش از ۲۶۳ شهر با ۲۱ میلیون نفر در قالب ۴۸ هزار و ۶۳۶ هزار مشترک را زیرپوشش قرار داده است و این در حالی است که تعداد شهر های برخوردار از سیستم فاضلاب در قبل از انقلاب حدود ۱۵ شهر با ۲ هزار و ۸۰۰ مشترک بود.

علیرضا تخت شاهی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه شهرهای تحت پوشش تأسیسات آب شهری استان از ۱۶ شهر در سال ۱۳۷۲ اکنون با ۸۷ درصد افزایش به ۳۰ شهر رسیده است اظهار داشت: تعداد کل مشترکان در سال ۷۲ حدود ۱۳۰ هزار و ۳۳۲ مشترک بوده که اکنون با ۱۹۹٫۳ درصد افزایش به ۳۹۰ هزار و ۱۴۸ مشترک رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: در سال ۱۳۷۲ تعداد چاههای در مدار بهره برداری ۹۳ حلقه بوده است که با ۱۱۹ درصد افزایش در سال ۱۳۹۷ به ۲۰۴ حلقه رسیده است.

تخت شاهی حجم تولید آب در شهرهای استان در بدو تأسیس شرکت را ۹۶ میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب در سال عنوان کرد و افزود: حجم تولید آب در سال ۱۳۹۷ با ۶۱ درصد رشد به ۱۵۴ میلیون و ۸۵۸ هزار مترمکعب در سال آینده رسیده است.

وی بیان کرد: در سال ۱۳۷۲ حجم فروش آب در شهرهای استان ۶۳ میلیون مترمکعب در سال بوده که در سال ۱۳۹۷ با ۵۶ درصد رشد به ۹۸ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۸۹۰ مترمکعب در سال رسیده است.

تخت شاهی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۲ طول خطوط انتقال و شبکه توزیع آب ۱۷۵۸ کیلومتر بوده که با ۱۰۳ درصد افزایش اکنون به ۳۵۷۴ کیلومتر رسیده است گفت: تعداد مخازن در دست بهره برداری از ۸۵ مورد در سال ۱۳۷۲ اکنون با ۱۱ درصد رشد به ۹۴ مخزن رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه افزود: حجم مخازن آب در دست بهره برداری نیز با ۲۳۳ درصد رشد از ۹۱ میلیون و ۸۴۶ هزار مترمکعب در سال ۷۲ به ۳۰۶ میلیون و ۷۰ هزار مترمکعب در سال ۹۷ رسیده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ایستگاههای پمپاژ آب در دست بهره برداری با ۱۰۵ درصد رشد از ۱۹ ایستگاه در سال ۷۲ اکنون به ۳۹ ایستگاه رسیده است اظهار کرد: ظرفیت در دست بهره برداری ایستگاههای پمپاژ آب ۳۶۹ هزار و ۵۵۰ مترمکعب در شبا نه روز بوده که اکنون به ۵۷ درصد رشد به ۵۸۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز رسیده است.

تخت شاهی بیان کرد: تعداد تصفیه خانه های آب با ۳۰۰ درصد رشد از یک واحد در سال ۷۲ به چهار احد در سال ۹۷ و تعداد آزمایشگاههای آب نیز با ۷۰۰ درصد افزایش از یک واحد در سال ۷۲ اکنون به هشت واحد رسیده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۲ هیچ شهری در سطح استان دارای انشعاب فاضلاب نبوده است در حالی که اکنون ۲۷ شهر دارای انشعاب فاضلاب هستند گفت: در سال ۷۲ هیچ مشترک فاضلابی وجود نداشته اما اکنون تعداد مشترکان فاضلاب به ۳۵۱ هزار و ۳۵۷ مشترک رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به اینکه گفت: در سال ۱۳۷۲ استان کرمانشاه فاقد خطوط انتقال و شبکه جمع آوری فاضلاب بوده و تاکنون ۲۳۹۱ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه جمع آوری فاضلاب در شهرهای استان ایجاد شده است.

تخت شاهی افزود: در بدو تأسیس شرکت آبفای کرمانشاه هیچ تصفیه خانه فاضلابی در سطح استان وجود نداشت و این آمار در سال ۱۳۹۷ به هشت واحد در سطح استان رسیده است.

انتهای پیام /
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چرخه سیستم جمع آوری فاضلاب در کرمانشاه تکمیل شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.