کمبود ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری



ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به کمبود حدود ۱۰۲۶ معلم در چهارمحال و بختیاری در سال گذشته، گفت: در سال جاری این عدد به ۱۹۰۰ نیرو رسیده است و روند افزایشی آمار کمبود معلم تا سال ۱۴۰۱ ادامه دارد.

فرحناز قائدامینی ۱۷ اردیبهشت در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به جایگاه معلمان در بحث تعلیم و تربیت، اظهار کرد: حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر از دانش آموزان جهان پس از شیوع کرونا ویروس از نعمت آموزش حضوری محروم شدند، اما در کشور ما از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا ویروس آموزش به روش های مختلف آغاز شد.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: از حدود ۱۵ میلیون دانش آموز کشور حدود ۱۱ میلیون به شبکه شاد متصل شدند و در استان ما نیز حدود ۷۶ درصد دانش آموزان به این شبکه متصل هستند، یکی از مزایای این شبکه ذخیره اطلاعات بارگذاری شده توسط معلمان است و دانش آموزان می توانند در زمان های مختلف به آن دسترسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه ۲۰ گیگ اینترنت رایگان برای معلمان اختصاص پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم اینترنت شبکه شاد را برای رفاه حال دانش آموزان رایگان و با تقویت زیرساخت های ارتباطی مشکلات این شبکه را به مرور زمان رفع کنیم.

قائدامینی با بیان اینکه شبکه شاد تنها ابزار آموزشی در ایام تعطیلی مدارس نیست، یادآور شد: آموزش از طریق ۴ شبکه تلویزیونی، توزیع درسنامه، CD و DVD نیز از دیگر روش های مورد استفاده برای دانش آموزان از راه دور است، همچنین صدای مشاور از ساعت ۹ الی ۱۲ ظهر به سوألات دانش آموزان پاسخ می دهد.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در خصوص مشکلات شبکه شاد، توضیح داد: این شبکه در ابتدای راه اندازی مشکلاتی را به همراه داشت، مشکلات احصا و به وزارتخانه ارسال شد، تعدادی از مشکلات حل شده است، این شبکه ظرفیت های بسیاری دارد و درصدد هستیم با رفع این مشکلات در پساکرونا نیز از این شبکه به عنوان یک مکمل آموزشی استفاده کنیم.

احتمال بازگشایی مدارس مناطق سفید در پایان اردیبهشت

وی با اشاره به موعد بازگشایی مدارس، گفت: احتمال بازگشایی مدارس در مناطقی که وضعیت سفید اعلام شود در پایان اردیبهشت وجود دارد، همچنین از ۱۷ خردادماه امتحانات نهایی پایه دوازدهم به صورت حضوری برگزار می شود.

قائدامینی اضافه کرد: باتوجه به اهمیت آموزش چهره به چهره در پایه اول دبستان در صورت بازگشایی مدارس قبل از آغاز سال تحصیلی مدارس در مهرماه یک دوره آموزشی مجزا برای این دانش آموزان برگزار می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شبکه آموزشی شاد مختص دانش آموزان است و امنیت بالایی دارد، عنوان کرد: حدود ۷۰ درصد محتوای آموزشی قبل از کرونا به دانش آموزان آموزش داده شده است و برای جبران عقب ماندگی تحصیلی در برخی از دروس برنامه هایی در نظر گرفته می شود.

نحوه آموزش دانش آموزان استثنایی

وی در خصوص آموزش دانش آموزان استثنایی در چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: تعداد این دانش آموزان کم است و معلمان با حضور در مدارس و خانه های دانش آموزان آموزش مورد نیاز را به آن ها می دهند و برای والدین نیز بسته های آموزشی درنظر گرفته شده تا به امر آموزش فرزند خود در منزل بپردازند.

قائدامینی با اشاره به هزینه سرویس مدارس در ایام کرونا، عنوان کرد: این مشکل یکی از دغدغه های والدین و شرکت های حمل و نقل بود که با جلسات متعدد مقرر شد ۵۰ درصد هزینه سرویس توسط والدین تا پایان اردیبهشت پرداخت شود و اگر مدارس در خردادماه بازگشایی شد هزینه مازاد از والدین اخذ نشود، اگر والدین هزینه سرویس را به طور کامل پرداخت کرده باشند ۵۰ درصد هزینه سرویس در ماه اردیبهشت، فروردین و اسفند به آن ها عودت داده می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه بحث مسکن فرهنگیان در استان در حال پیگیری است، یادآور شد: حدود ۳ هزار و ۳۹۳ نفر درخواست مسکن دارند که برای تأمین مسکن جلسات متعددی با اداره کل راه و شهرسازی انجام شده است، این مسکن به معلمانی تعلق می گیرد که فاقد مسکن و از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشند.

آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری یک هزار و ۹۰۰ نیرو کمبود دارد

وی با اشاره به کمبود حدود ۱۰۲۶ معلم در چهارمحال و بختیاری در سال گذشته، گفت: در سال جاری این عدد به یک هزار و ۹۰۰ نیرو رسیده است و روند افزایشی آمار کمبود معلم تا سال ۱۴۰۱ ادامه دارد.

قائدامینی با بیان اینکه ۸۹ پروژه نیمه تمام فضای آموزشی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار کرد: سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان اعتباری برای تکمیل این فضاها درنظر گرفته شد که از این مبلغ تنها ۲۷ میلیارد تومان اختصاص یافت و مابقی در حال جذب است که با این اعتبار ۳۷ فضای آموزشی تکمیل شد.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان تمام بخاری های نفتی مدارس جمع آوری شدند و تنها در چند نقطه که فاقد برق و گاز هستند بخاری نفتی وجود دارد.

وی تأکید کرد: حق و حقوق معلمان حق التدریس در ایام کرونا ویروس به طور کامل پرداخت می شود، درصدد هستیم به طور جدی تبدیل وضعیت معلمان حق التدریس را پیگیری کنیم.

قائدامینی از احداث دانشگاه فرهنگیان مرجع در چهارمحال و بختیاری در مساحتی بالغ در ۵۰ هکتار خبر داد و گفت: با احداث این مرکز استان قطب دانشگاه فرهنگیان می شود و طبق مصوبات ۵۰ درصد نیروهای پذیرش شده در این دانشگاه در استان به کارگیری می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اعتبار اختصاص یافته برای ضدعفونی مدارس در صورت بازگشایی پس از کرونا ویروس، بیان کرد: در ابتدای شیوع اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیون تومان به حساب مدارس ۱۷ گانه واریز شد، در مرحله بعد نیز یک میلیارد و ۲۲ میلیون تومان به استان برای این امر اختصاص یافت، در صدد هستیم این اعتبار را برای خرید موادضدعفونی و وسایل حفاظتی به صورت یکجا هزینه کنیم.

وی در پایان تصریح کرد: اسکان ۲۸۵ هزار و ۱۵۰ نفر از فرهنگیان در چهارمحال و بختیاری در سال گذشته، اعطای ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تسهیلات کم بهره به معلمان، به کارگیری ۳۸ سرباز معلم، پرداخت ۹۰ میلیارد پاداش بازنشستگی، احداث ۱۰۰ اتاق بازی در مدارس، پرداخت اضافه کار معلمان تا پایان فروردین و پوشش ۹۵ درصدی تحصیلی در استان از مهم ترین اقدامات آموزش پرورش چهارمحال و بختیاری در سال گذشته بوده است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کمبود ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.