انجام ارزیابی های زیست محیطی انتقال آب خزر به فلات مرکزی / پیش نیازهای انتقال عملیاتی می شود



مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به انجام ارزیابی های زیست محیطی انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران گفت: پیش نیازهای انتقال آب عملیاتی می شود.

ایرج حیدریان در گفت وگو با خبرنگار فارس در سمنان، درباره معضل کم آبی در استان و لزوم اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران اظهار کرد: ارزیابی هایی درباره مباحث پیرامون این پروژه و بحث های زیست محیطی آن انجام شده است.

وی ادامه داد: اقداماتی که در ارتباط با پیش نیازهای انتقال آب در استانداردهای جهانی در نظر می گیرند، موردنظر قرار گرفته و جلساتی در مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری برگزار شده و این پیش نیازها عملیاتی می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان بیان کرد: اقداماتی باید به تفصیل در این زمینه انجام شود تا انعکاس مناسبی داشته باشد و فعالیت هایی که انجام می شود، به طور کامل برای مردم تشریح شود.

حیدریان با اشاره به اینکه کاهش نزولات جوی و تغییر اقلیم را از دو جهت می توان به بررسی گذاشت، تصریح کرد: پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها خیلی در اقلیم تأثیر دارد؛ بارندگی های فعلی ابتدای امسال اثرگذاری زیادی ندارد، زیرا در زمان مناسب و موردنیاز برای آبیاری گیاهان نبود؛ مکان هم خیلی اهمیت دارد که کجای استان و به چه میزان باران ببارد که روان آب ایجاد کند.

وی با تأکید بر اینکه برخی بارندگی ها نمی تواند به لحاظ روان آب های مؤثر اثربخش باشد، گفت: در ارتباط با تغییر اقلیم پیش بینی ها قابل توجه است؛ باید به این پیش بینی ها عنایت شود چون همه دنیا مشکل تغییر اقلیم را دارند و فصول بارش تغییر کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان اضافه کرد: باید رویکردها در اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره وری استفاده از آب در کشت محصول تغییر کند.

حیدریان با اشاره به اینکه این مباحث باید در تغییر اقلیم صورت گیرد، تصریح کرد: تغییر اقلیم همه جای جهان رخ می دهد؛ نمونه بارز آن در هلند است که از سال ها قبل این بحث را مورد بررسی قرار دادند و از سال ۲۰۰۰ میلادی با شعار دو برابر بهره وری محصول و ۵۰ درصد کاهش مصرف انرژی در بحث آب موفق عمل کردند.

وی ادامه داد: امروز در هر مایل مربع در هلند، ۱۸۸ هزار تن گوجه فرنگی تولید می شود که معادل ۳۸ برابر تولیدی است که در چین صورت می گیرد و آنها هیچ موقع کشاورزی را تعطیل نکردند؛ بلکه با معضل کم آبی در آینده سازگاری ایجاد کرده و موفق هم بودند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان بیان کرد: این اقدام در هلند ۲٫۵ برابر صادرات نفتی ما ارزش دلاری و صادرات ایجاد کرده در حالی که هلند یک چهلم کشور ماست.

حیدریان با تأکید بر اینکه ما از منابع داخلی خوب استفاده نمی کنیم، تصریح کرد: ارزش منابع داخلی که در اختیار داریم، را نمی دانیم؛ کشورهای اروپایی برای منابع انرژی شان ارزش قائل هستند.

وی اضافه کرد: به همین دلیل، مدیریت مصرف را از بدنه آب و فاضلاب شهری و روستایی شروع کردیم و به بخش کشاورزی و صنعت تعمیم می دهیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان با بیان اینکه در بازدیدها مشخص می شود که کشاورزی جای بحث دارد، اظهار کرد: صنعت هم در این رابطه جای بحث دارد و واقعا باید به سمت بهره وری منابع آب برویم.

انتهای پیام/۶۷۰۳۴/م/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انجام ارزیابی های زیست محیطی انتقال آب خزر به فلات مرکزی / پیش نیازهای انتقال عملیاتی می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.