انقلاب علمی در اردبیل؛ وقتی تعداد دانشجویان از ۱۳۰ نفر به ۴۵ هزار دانشجو می رسد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحول عظیمی در حوزه علمی و دانشگاه ها در اردبیل به وجود آمده است و تعداد دانشجویان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به ۴۵ هزار دانشجو در حال حاضر رسیده است و این به برکت پیروزی انقلاب اسلامی است.

استان اردبیل که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از کمبود دانشگاه ها و دانشکده ها رنج می برد هم اکنون تحول عظیمی در این زمینه به دست آورده و دغدغه تحصیلی مردم برطرف شده است.

یکی از ارکان های توسعه هر منطقه توسعه مراکز علمی و آموزشی است و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اردبیل از این امر رنج می برد ولی هم اکنون دستاوردهای خوبی در این حوزه در استان ایجاد شده است.

در حال حاضر دانشجویان بدون دغدغه می توانند در رشته دلخواه خود در مناطق مختلف استان تحصیل کنند و تمهیدات لازم در این زمینه فراهم شده است تا بتوانند در راستای ارتقای علمی منطقه پیشگام باشند.

نخستین دانشگاه اردبیل دانشگاه آزاد ایران بود

رئیس دانشگاه پیام نور اردبیل بیان کرد: سال ۵۷ آموزش عالی اردبیل با ۱۳۰ دانشجو فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و کلید تحصیل دانشجویان در اردبیل رقم خورد.

افسر روحی با اشاره به این که نخستین دانشگاه اردبیل دانشگاه آزاد ایران یا همان پیام نور فعلی بود اظهار داشت: در این دانشگاه ۱۰۰ دانشجو تحصیل می کردند.

وی بیان کرد: این دانشگاه در رشته علوم زیستی فعالیت خود را آغاز کرد ه بود تا دانشجویان بتوانند در این دو رشته موجود تحصیل کنند.

روحی بیان کرد: بعد از دومین دانشکده زیر دانشکده تبریز بود که بعدها به دانشگاه محقق اردبیلی لقب گرفت و مهر ماه ۵۷ فعالیت خود آغاز کرد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان این که دانشگاه محقق فعالیت خود را از سال ۵۷ شروع کرده است بیان کرد: در این زمان ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی مشغول به تحصیل بودند.

عزیر حبیبی افزود: مدتی بعد آموزشکده به مجتمع آموزشی عالی کشاورزی شد و بعدها این مجتمع به عنوان دانشگاه در نظر گرفته شد.

تحصیل ۱۱ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه محقق اردبیلی

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی بیان کرد: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه در ۵ دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: سه هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در این دانشگاه تحصیل می کنند و ۵۹ رشته در مقطع دکترای تخصصی در اردبیل ایجاد شده است.

وی بیان کرد:محقق اردبیلی دارای ۳۸۴ اعضای هیئت علمی است که مشغول تدریس بوده و نقش اساسی در ارتقای علمی منطقه دارند.

حبیبی بیان کرد: این دانشگاه دارای ۴۰ دانشیار و استاد تمام است و دو هیئت علمی این دانشگاه جزو دانشمندان یک درصد برتر جهان محسوب می شوند.

دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با ۷۱۷ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد

رئیس دانشگاه آزاد اردبیل بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با ۷۱۷ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۶۳ راه اندازی شد و با ۷۱۷ دانشجو فعالیت خود را آغاز کرده است.

اسحق رسولی با اشاره به این که در چهار رشته تحصیلی راه اندازی شده است بیان کرد: هم اکنون این دانشگاه در ۶ رشته مستقل در شهرستان های استان فعالیت می کنند و در ۵ مرکز شهرستان ها نیز فعالیت دارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار و ۲۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد اردبیل تحصیل می کنند و ۴۲۸ رشته محل در این دانشگاه راه اندازی شده و ۵۳ رشته دکتری در این دانشگاه داریم.

رسولی از تحصیل دانشجویان در ۹۰ رشته مقطع کاردانی و کارشناسی خبر داد و بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحول عظیمی در عرصه علمی دانشگاه آزاد به وجود آمده است.

تحصیل ۳۳۰۰ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از سال ۷۲ فعالیت خود را در اردبیل شروع کرد و در این سال ۱۳۰ دانشجو در سه رشته است.

قدرت اخوان اکبری افزود : سال ۹۲ دانشکده دندانپزشکی در علوم پزشکی راه اندازی و در سال ۹۴ دانشکده داروسازی در این دانشگاه ایجاد شد.

وی بیان کرد: هم اکنون ۳ هزار و۳۰۰ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی تحصیل می کنند در این دانشگاه ۳۹ رشته وجود دارد که دانشجویان در حال تحصیل هستند.

اخوان اکبری از تحصیلات دانشجویان در رشته ها متخصص پزشکی، اطفال، جراحی عمومی و زنان و زایمان است بیان کرد: این دانشگاه نقش اساسی در ارتقای حوزه علمی دارند.

راه اندازی دانشگاه مهارت آموز در اردبیل

افسر روحی بیان کرد: یکی از دانشگاه هایی که در اردبیل راه اندازی شد دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف ارتقای مهارت آموزی بود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاردی استان اردبیل تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اردبیل با ۲۱ مرکز در استان اردبیل فعالیت می کند و در این دانشگاه ۶ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند.

وی بیان کرد: دانشگاه علمی کاردبری اردبیل با هدف مهارت آموزی و ارائه مهارت های تخصصی راه اندازی شده است و فارغ التحصیلان این دانشگاه هم اکنون دارای اشتغال هستند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران انقلاب عظیمی در عرصه علمی و دانشگاه به وجود آمده و به برکت پیروزی انقلاب روز به روز بر اقتدار عرصه علمی افزوده می شود به طوری که بیش از ۹ هزار مقاله در دانشگاه های استان ارائه شده است و روز به روز بر پیشرفت و اقتدار علمی در استان افزوده می شود و یک از راهکارهای توسعه استان توسعه دانشگاه ها است که باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشیم.

گزارش از اکبر رزمی

انتهای پیام/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انقلاب علمی در اردبیل؛ وقتی تعداد دانشجویان از ۱۳۰ نفر به ۴۵ هزار دانشجو می رسد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.