شیوه فعلی برخورد با مطبوعات و نشریات دانشجویی کارآمد نیست / فضای آزاد در نشریات دانشگاهی نداریم



معاون فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فضای خوبی در حوزه مطبوعات از جمله نشریات دانشگاهی وجود ندارد گفت: متأسفانه فشارهایی خارج از دانشگاه در حوزه نشریات دانشجویی وجود دارد که آزادی این نشریات را محدود می کند. به گونه ای که در برخی موارد نیز با مسئولین دانشگاهی برخورد ناشایستی انجام می دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا فراهانی در سومین نشست مطبوعاتی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس با نشریات دانشجویی کشور با تاکید بر اینکه فضای خوبی در حوزه مطبوعات کشور و همچنین نشریات دانشجویی نداریم، گفت: در طول پنج سال گذشته فضایی ایجاد شده که نشریات دانشجویی جدیدی بتوانند پا به عرصه بگذارند و صاحبان قلم را مطرح کنند اما متأسفانه در همین مدت نیز گرفتاری هایی را داشته اند و در واقع شرایط به گونه ای بوده است که هر زمانی احساس کردیم فضای جدیدی برای این عرصه فراهم می شود فشارهایی از خارج به دانشگاه نیز افزایش پیدا کرده است به گونه ای که با مسئولین دانشگاهی برخورد ناشایستی صورت گرفته است.

وی در ادامه تصریح کرد: شیوه فعلی برخورد با مطبوعات و نشریات دانشجویی شیوه ای کارآمد نیست، متأسفانه ما در فضای بسیار نامناسبی کار کرده ایم و حوزه نشریات دانشجویی نیز همانند حوزه های دیگر برای رسیدن به فضای مطلوب باید تلاش و مبارزه کند.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ما در کشوری زندگی می کنیم که چندین هزار سال سابقه استبدادی و شاهنشاهی داشته است، خاطرنشان کرد: امروزه نیز این استبداد زدگی در زندگی همه ما ایرانی ها ژنی شده است و ما این نوع استبداد را فقط در رفتار حاکمیت نمی بینیم. خود ما هم با آن مواجه ایم و نمی توانیم در موقعیت های مختلف به صورت دموکراتیک برخورد نماییم که وجود خانواده فرزندسالار، پدر سالار یا مادر سالار نمونه ای این استبدادزدگی است. چرا که آئین مدارا را پیش روی خود قرار نمی دهیم.

دکتر فراهانی خاطرنشان کرد: ما در ۱۰۰ سال اخیر بعد از دوران مشروطه که دنبال آرمان های ارزشمند آزادی بودیم هنوز به نتیجه مشخص نرسیده ایم و باید در بطن نهادهای اجتماعی، فرهنگ سازی های لازم صورت بگیرد تا این روحیه ایجاد شود.

دکتر فراهانی با تاکید بر اینکه ۳۰ درصد بودجه های فرهنگی در حوزه نشریات دانشجویی دانشگاه های وزارت بهداشت اختصاص یافته است، گفت: معتقد هستم نشریات به عنوان موتور محرکه حرکت در کشور به شمار می رود و باید مورد حمایت های بیشتری قرار بگیرد. به همین جهت بودجه های اختصاصی در وزارت بهداشت به این نشریات بسیار افزایش یافته است.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت از برنامه این وزارتخانه برای رتبه بندی نشریات دانشجویی خبر داد و گفت: بر اساس این رتبه بندی رنکینگ های این نشریات در کل کشور مشخص می شود و حمایت ما نیز از این نشریات بر اساس این رتبه بندی صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه شاخص های این رتبه بندی اعلام شده است.

دکتر فراهانی در پایان خاطرنشان کرد: از سال آینده نشریات دانشجویی به صورت آنلاین ارائه می شوند و با توجه به اینکه سال آینده از لحاظ اقتصادی با فشارهای زیادی مواجه خواهیم شد انتشار آنلاین نشریات دانشجویی ضمن صرفه جویی در هزینه ها موجب خواهد شد که تمامی دانشجویان کشور به نشریات منتشره دسترسی داشته باشند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در شیوه فعلی برخورد با مطبوعات و نشریات دانشجویی کارآمد نیست / فضای آزاد در نشریات دانشگاهی نداریم

گفتگو با هوش مصنوعی